ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΣΤΑ PUBLIC

Το PUBLIC Συντάγματος και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ μας προσκαλούν την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, στις 19:00, σε μια συζήτηση με την ψυχολόγο Σοφία Ανδρεοπούλου, με αφορμή το παιδικό μυθιστόρημά της για τον σχολικό εκφοβισμό “Πέτρος και Ράνια”

Μέσα από τη συζήτηση, οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν εμπειρίες και πληροφορίες, θα ακούσουν αυθεντικές μαρτυρίες παιδιών και θα ανακαλύψουν τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τα παιδιά να σπάσουν τον κύκλο της βίας. 

petros

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο Πέτρος, 11 χρόνων, και η Ράνια, 13 χρόνων, είναι «ηλεκτρονικοί» φίλοι – γνωρίστηκαν και επικοινωνούν μέσα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η φιλία τους βοηθάει τον Πέτρο να αντιμετωπίσει δύο συμμαθητές του που του φέρονται άσχημα. Και καθώς αρχίζει να νιώθει πιο δυνατός και δεν τους φοβάται πια, διαπιστώνει πως οι «κακοί» αυτοί συμμαθητές περιβάλλονται από ένα μυστήριο. Γιατί δείχνουν και οι ίδιοι τόσο φοβισμένοι; Γιατί έρχονται με μελανιές στο σχολείο; Ποιον συναντάνε κρυφά μετά το σχόλασμα; Όταν ο ένας τους εξαφανίζεται, ο Πέτρος και η Ράνια παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους. Οπλισμένοι με θάρρος κι εξυπνάδα αγωνίζονται να λύσουν το μυστήριο και να τον σώσουν. Μέσα από τις περιπέτειές τους, ανακαλύπτουν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους όλα τα παιδιά. Και μαθαίνουν πως, αν συνεργάζονται, μπορούν να αλλάξουν πολλά σ’ αυτόν τον παράξενο κόσμο των μεγάλων.

63457_10152324210575876_8297957350644281190_n (1)

Leave a Reply