«ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»: ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

Στην κορυφή του κόσμουΜία καινούργια ταινία κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνίστρια μια δυναμική κοπέλα που πάει κόντρα στις συμβάσεις της κοινωνίας της θα προβάλλεται από τις 4 Μαΐου στους κινηματογράφους. Το «Στην κορυφή του κόσμου» είναι μεταγλωττισμένο και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Ρεμί Σαγιέ. Έχει διακριθεί με Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Annecy, με Μεγάλο Βραβείο στο Tokyo Anime Award Festival, με βραβείο Κοινού στο COLCOA Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου και έχει επίσης μια Επίσημη Συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τορόντο. Χαρακτηρίστηκε «Μία μεγαλειώδης περιπέτεια! Ένα αριστούργημα!» από τη γαλλική εφημερίδα Le Monde και «Μία μεθυστική περιπέτεια» από την Paris Match.

Η Σάσα, μία νεαρή αριστοκράτισσα που μεγαλώνει στη Ρωσία στα τέλη του 19ου αιώνα, ονειρεύεται το Μεγάλο Βορρά και αγωνιά για την τύχη του παππού της, του Ολουκίν, ενός διάσημου επιστήμονα και εξερευνητή της Αρκτικής, που ακόμα όμως δεν έχει επιστρέψει από την τελευταία εκστρατεία του στον Βόρειο Πόλο. Ο Ολουκίν έχει περάσει το πάθος του για εξερεύνηση και στη μικρή Σάσα, αλλά οι γονείς της, οι οποίοι έχουν ήδη δρομολογήσει το γάμο της κόρης τους, δεν το εγκρίνουν. Έτσι, η Σάσα επαναστατεί και πάει ενάντια στο πεπρωμένο που της έχουν ορίσει, φεύγει από το σπίτι και αποφασίζει να πάει να βρει τον παππού της στο μακρύ δρόμο για το Βορρά.

ταινία

Το «Στην Κορυφή του Κόσμου» έρχεται να αποδείξει ότι το 2D animation και η κλασική περιπέτεια μπορούν ακόμα να συγκινήσουν. Σε σκηνοθεσία του Ρεμί Σαγιέ και σε συμπαραγωγή του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα και υποψήφιου για Όσκαρ, Ρον Ντάιενς, η ταινία ακολουθεί πιστά τις συμβάσεις της κλασικής αφήγησης και λειτουργεί σε ένα απλό αλλά απόλυτα λεπτομερειακό σχεδιασμό των χαρακτήρων της, τοποθετώντας στο επίκεντρο, την ανάγκη του ανθρώπου να υπερβεί τη θνητή του φύση και να κυνηγήσει το άγνωστο.

STHNKORYFHTOUKOSMOU_70X100_(F)_web (1)

Δείτε το τρέιλερ εδώ:

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (Tout en haut du monde / Long way north) του Ρεμί Σαγιέ

“Μία ταινία κινουμένων σχεδίων – διαμάντι!” – Variety

“Ένα αριστούργημα!” – Le Monde

“Μία μεθυστική περιπέτεια” – Paris Match 

Διάρκεια: 81’

Ένα μαγευτικό ταξίδι για μικρούς και μεγάλους από 4 Μαΐου στους Κινηματογράφους

ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ

Leave a Reply