ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

ντοκιμαντέρ

Ένα τετραήμερο για «μεγάλους» διοργανώνεται αυτή τη φορά στην Τεχνόπολη και απευθύνεται στους λάτρεις των ντοκιμαντέρ. Πρόκειται για το αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Με τα μάτια ανοιχτά» που θα πραγματοποιηθεί από τις 4-7 Μαΐου. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που συνδιοργανώνεται από την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και φέτος το πρόγραμμα εστιάζει στην αληθινή ζωή που συνήθως γράφει τα καλύτερα σενάρια. 

Θα προβληθούν 16 ελληνικά ντοκιμαντέρ -παλαιότερα και σύγχρονα, ταινίες που έχουν σηματοδοτήσει την ιστορία του ελληνικού ντοκιμαντέρ αλλά και ταινίες που μιλάνε για τη σημερινή εποχή. Συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες, που Ελληνίδες και Έλληνες ντοκιμαντερίστες έχουν καταγράψει σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη μας: Από τα σύνορα μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας μέχρι τις ΗΠΑ, και από το Αιγαίο Πέλαγος μέχρι μια παραλία της Τεργέστης.

ντοκιμαντέρ

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί και ένα ειδικό αφιέρωμα στο Ντοκιμαντέρ της Ουγγαρίας που θα οδηγήσει το κοινό στην πραγματικότητα μιας άλλης χώρας. Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ θέλοντας να παρέμβει και να μιλήσει με κινηματογραφικούς όρους για όσα συμβαίνουν σε παγκόσμια επίπεδο και, κυρίως, στη γειτονιά μας -στην Ευρώπη- προτείνει για τη φετινή χρονιά το συγκεκριμένο αφιέρωμα και ένα master class με θέμα «Τείχη ή Γέφυρες;». «Να κλειστούμε στον εαυτό μας ή να ανοιχτούμε στον κόσμο», έχει γίνει πια το κεντρικό δίλημμα των σύγχρονων κοινωνιών.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του φετινού αφιερώματος ελληνικού ντοκιμαντέρ, η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ οργανώνει τρεις παράλληλες εκδηλώσεις:Ένα αφιέρωμα στην κινηματογραφία της Ουγγαρίας, ένα Master Class με τους Ούγγρους καλεσμένους και μια ημερίδα με τίτλο: «Ντοκιμαντέρ και Τηλεόραση: Η νέα τηλεοπτική πραγματικότητα και η παραγωγή δημιουργικού ντοκιμαντέρ σε αυτή».

Πληροφορίες:

Ημέρες: 4-7 Μαΐου 2017

Χώρος Διεξαγωγής: Αεριοφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο

Τιμές εισιτηρίων: Ημερήσιο 5 ευρώ | Για 4 ημέρες 15 ευρώ

*Η είσοδος στην ΗΜΕΡΙΔΑ και στο MASTERCLASS είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα:

https://hellasdoc.wordpress.comwww.facebook.com/GreekDocumentaryAssociation

Leave a Reply