ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ: Ο ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Και αυτή τη χρονιά οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες επιστρέφουν στον Φάρο του ΚΠΙΣΝΚαι αυτή τη χρονιά οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες επιστρέφουν στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, αυτή τη φορά με σκηνοθέτη τον Βασίλη Μαυρογεωργίου και πρωταγωνιστή τον Σέρλοκ Χολμς, σε μια γιορτινή ιστορία μυστηρίου με τίτλο «Ο Σέρλοκ Χολμς και ο κλέφτης των Χριστουγέννων».

Ο διάσημος ήρωας του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ μάς καλεί να τον ακολουθήσουμε στον μαγικό κόσμο του χριστουγεννιάτικου Λονδίνου. Μέσα στο χαρούμενο βουητό της πόλης, όπου τα παιδιά τραγουδούν τα κάλαντα κι όλοι ανταλλάσσουν δώρα, ο Σέρλοκ Χολμς νοιάζεται μόνο για ένα πράγμα: για την υπόθεση του κλέφτη των Χριστουγέννων. Ψάχνει το γαλάζιο ζαφείρι, κυνηγάει τη μυστηριώδη γαλοπούλα και κάτω από κάθε χιονισμένη στέγη βρίσκει στοιχεία που θα τον οδηγήσουν όλο και πιο κοντά… όχι μόνο στη λύση του μυστηρίου αλλά και στο νόημα των Χριστουγέννων.
Σε μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, οι ηθοποιοί ζωντανεύουν με τρόπο μαγικό −ταχυδακτυλουργικό σχεδόν– τους δρόμους, τις μυρωδιές και το ψιλόβροχο του γιορτινού Λονδίνου. Μεταμορφώνονται σε όλους τους αξιαγάπητους και αξιοπερίεργους χαρακτήρες που συναντάει ο Σέρλοκ και βάζουν τα παιδιά (αλλά και τους γονείς!) σ’ ένα παιχνίδι μυστηρίου όπου θα σκεφτούν πολύ και θα γελάσουν ακόμα περισσότερο.
Ο Σέρλοκ Χολμς και ο κλέφτης των Χριστουγέννων
Συντελεστές:
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα
Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη
Κίνηση – Χορογραφίες: Πάρης Μαντόπουλος
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Καλή Βοϊκλή
Βοηθός Σκηνογράφου: Διαλεχτή Πουρσανίδου
Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Άνδρη Θεοδότου, Αριάδνη Καβαλιέρου, Μιχάλης Κουτσκουδής, Νίκος Κουρής, Μιχάλης Πανάδης
ΦΑΡΟΣ: Καθημερινά από τις 23/12/2020 έως 05/01/2021, στις 19.00
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στο snfcc.org/ChristmasTales2020, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube. Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Leave a Reply