ΤΟ ΤΥΜΠΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΥΞΙΔΑ

Η θεατρική ομάδα «Πύραυλος» είναι φέτος έτοιμη να μας εκτοξεύσει με τη μαγική της πολυχρωμόσκονη και να μας κάνει να χορέψουμε μαζί της στους ρυθμούς του τυμπάνου της αγάπης!

Την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, στις 12.00, το Τύμπανο της Αγάπης, της Δανάης Μιχοπούλου, θα ηχήσει στο Θέατρο Πυξίδα (Δ. Σαρρή & Ρήγα Παλαμήδου 3, Ψυρρή –τηλ.:210-32.25.526)

Το «Τύμπανο της Αγάπης» είναι μία παράσταση σχεδιασμένη με μεράκι για τους μικρούς μας φίλους, αλλά ικανή να διασκεδάσει και τους μεγάλους! Οι καιροί που διανύουμε μας έχουν φέρει αντιμέτωπους με άσχημα κοινωνικά φαινόμενα όπως η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η φτώχεια, η ισοπέδωση αξιών σαν τη φιλία και την ανιδιοτέλεια. Παρακολουθώντας την παράσταση, τα παιδιά καταλαβαίνουν πως δεν μπορεί να υπάρξει εξέλιξη στην κοινωνία μας, χωρίς όλα τα παραπάνω.

tympano-tis-agapis-2

Το έργο διαδραματίζεται σε μία σκουπιδούπολη, η οποία όμως δεν ήταν πάντα σκουπιδούπολη…Κάποτε ονομαζόταν Πολύχρωμη Χώρα. Σε αυτήν τη χώρα ζούσαν χαρούμενα και αρμονικά άνθρωποι όλων των χρωμάτων, χωρίς να υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί. Όλα αυτά χάθηκαν όταν η πιο μοχθηρή μάγισσα όλων των παραμυθιών, η μάγισσα Γιάρα, έριξε μία βαριά κατάρα στη χώρα και ανέτρεψε τα πάντα στη ζωή των κατοίκων. Μετέτρεψε, λοιπόν, την Πολύχρωμη Χώρα σε Σκουπιδούπολη, έκανε τους ανθρώπους να μην μπορούν να καταλαβαίνουν ο ένας τη γλώσσα του άλλου και τους χώρισε σε πλούσιους και φτωχούς.

tympano-tis-agapis-4

Δύο παιδιά της Σκουπιδούπολης , η Χουάν Λι Πολύχρωμη (Κινέζα) και η Πολύχρωμο Φτερό (Ινδιάνα), αντιμετωπίζουν διάφορες περιπέτειες της καθημερινότητας, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν η μία την άλλη, και φτάνουν στο συμπέρασμα – παρ’όλες τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους- πως μόνο εάν λειτουργήσουν σαν ομάδα θα καταφέρουν να σπάσουν τη φοβερή κατάρα της μάγισσας. Στο παραμύθι υπάρχει και ένα τζίνι, το οποίο όμως δεν βγαίνει από λυχνάρι, αλλά από ένα μαγικό τύμπανο, το Τύμπανο της Αγάπης! Όλοι μαζί, μέσα από γκάφες και ευτράπελα, και φυσικά με την βοήθεια των παιδιών (και λίγης πολυχρωμόσκονης) καταφέρνουν να κατατροπώσουν την Γιάρα και τα μάγια της, σπάζοντας τη μαγική πινιάτα!

tympano-agapisΤαυτότητα της παράστασης

Κείμενο: Δανάη Μιχοπούλου

Σκηνοθεσία:  ομάδα Πύραυλος

Σκηνικά – Κοστούμια: Ομάδα Πύραυλος

Φωτογραφίες: Theo Lian

Παραγωγή: Poly Party

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Μαρία Καμάνη (Πολύχρωμο Φτερό), Δανάη Μιχοπούλου (Χουάν Λι), Γιάννης Τσούτσιας (τζίνι). Ζωντανή μουσική (κιθάρα, κρουστά) καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 12.00

Έναρξη: 13 Νοεμβρίου 2016

Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά

Εισιτήρια: 6 ευρώ (παιδιά), 4 ευρώ (ενήλικες)

Για παιδιά 4 ετών και πάνω.

compass2

Θέατρο Πυξίδα
Δ.Σαρρή & Ρήγα Παλαμήδου 3, Ψυρρή.
Κρατήσεις: 6979-394.733, 210- 210 32.25.526
https://www.facebook.com/timpanoagapis/
https://www.facebook.com/events/544042292542225/ 

Leave a Reply