ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ

Το αγόρι με τη βαλίτσα«Το αγόρι με τη βαλίτσα» ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Κάππα, ενώ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών χτίζεται «Το σπίτι του Καραγκιόζη»!

Μετά από ένα επιτυχημένο καλοκαίρι που ξεκίνησε με τους «Όρνιθες» στο Summer Nostos Festival στο ΚΠΙΣΝ και ολοκληρώθηκε πρόσφατα με τον «Καραγκιόζη» στο summERTime στον κήπο της ΕΡΤ, ο Ηλίας Καρελλάς καλωσορίζει παιδιά και γονείς υπογράφοντας δύο ξεχωριστές παραστάσεις για τη φετινή σεζόν!

 «Το αγόρι με τη βαλίτσα».
Το έργο του δημοφιλέστερου συγγραφέα για παιδιά και εφήβους στη Μεγάλη Βρετανία Μάικ Κένι, που παρακολούθησαν την προηγούμενη σεζόν πάνω από 40.000 θεατές,  μαθητές και γονείς, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά, στην υπέροχη μετάφραση-διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου στο θέατρο Κάππα. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του αγοριού θα ενσαρκώσει και φέτος ο Δημήτρης Μακαλιάς, ενώ τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης θα ερμηνεύσει ζωντανά στη σκηνή η Αρετή Κετιμέ. Το έργο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, με τρόπο συγκινητικό, αλλά και συχνά διασκεδαστικό. Μια διαφορετική περιπέτεια που θα συναρπάσει αλλά και θα προβληματίσει θεατές κάθε ηλικίας.

«Το σπίτι του Καραγκιόζη».
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αναγνωρίζοντας την αξία και τον ρόλο της παράδοσης σήμερα, δημιουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα μόνιμο στέκι για το θέατρο σκιών. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 300 τ.μ. ζωντανεύει τρισδιάστατα το εσωτερικό του σπιτιού του Καραγκιόζη και η ιστορία του θεάτρου σκιών, από τη γέννησή του ως τις μέρες μας. Με οδηγούς τους εμψυχωτές οι μικροί θεατές ταξιδεύουν στον χωροχρόνο μέσα από μια μοναδική βιωματική εμπειρία! Στο τέλος όμως αυτής της υπέροχης διαδρομής θα συναντήσουμε μια μεγάλη έκπληξη! Ο Ηλίας Καρελλάς στήνει το λευκό πανί του στην αυλή του σπιτιού του Καραγκιόζη και μαζί με όλους τους αγαπημένους ήρωες του θεάτρου σκιών, μας προσκαλεί να απολαύσουμε την παράσταση “Ο Καραγκιόζης μαέστρος”! Ένα πολυθέαμα με γιγαντοφιγούρες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική!

Τέλος, για έκτη συνεχή χρονιά ο Ηλίας Καρελλάς περιμένει μικρούς και μεγάλους θεατές τον Δεκέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με μια ολοκαίνουργια, χριστουγεννιάτικη, μουσική περιπέτεια σκιών, ενώ σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης» ετοιμάζει ένα πρωτότυπο εργαστήριο-σεμινάριο για το θέατρο σκιών.

«Το αγόρι με τη βαλίτσα» 
Θέατρο Κάππα –  Παιδική Σκηνή
Σεπτέμβριος 2018 – Απρίλιος 2019

«Το σπίτι του Καραγκιόζη» 
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Νοέμβριος 2018 – Απρίλιος 2019

Θίασος Ηλία Καρελλά

www.thiasoskarella.weebly.com

Leave a Reply