ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΑΚΙ|ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Ένα Ελληνικό Λαϊκό παραμύθι μ’ ένα παιδί που αγαπούσε το μικρό του παιχνίδι, το κουδουνάκι του … ένα δέντρο που έκλεβε, ένα τσεκούρι που έλεγε ψέματα, μια φωτιά που λάτρευε μόνο τη δύναμη της, ένα νερό που ήθελε να λησμονήσουμε, ένα βόδι που έκανε πως δεν καταλαβαίνει, ένα πονηρό ποντίκι και έναν γάτο που αγαπούσε τη ζωή! «Το παιδί και το κουδουνάκι» παίζουν ξανά για 8 μόνο παραστάσεις γιατί το αναζήτησαν οι φίλες και οι φίλοι του.

Από το 2011 «Το παιδί και το κουδουνάκι» έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων και αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες παραστάσεις των μικρών μας θεατών. Έχει παιχτεί στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης, σε εκατοντάδες σχολεία της Αττικής αλλά και σε πνευματικά κέντρα της χώρας. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου παίχτηκε και στη Λευκωσία. Πρόκειται για μια δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιού, με όλους τους ήρωες να ενσαρκώνονται στο έργο. Κατά τη διάρκεια της παράστασης μοιράζουμε κουδουνάκια στα παιδιά, και τους μαθαίνουμε να ακολουθούν την μελωδία στον ρυθμό, τα παιδιά συμμετέχουν επίσης και σε συγκεκριμένα σημεία του έργου. Είναι μια χαρούμενη και διασκεδαστική παράσταση που την παρακολουθούν με πολύ ενδιαφέρον τα παιδιά και με ευχαρίστηση η μεγάλοι.

ffh

Κατά τη διάρκεια της παράστασης χρησιμοποιούμε πολλά φυσικά μουσικά όργανα, είτε για να τραγουδήσουμε, είτε για να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρες αλλά και ηχοτοπία. Η μουσική της παράστασης και η φιλοσοφία της είναι βασισμένη στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του  Carl Orff. Χρησιμοποιούμε και ηχογραφημένες συνθέσεις σε συγκεκριμένα σημεία του έργου.

Οι παραστάσεις ξεκινούν από το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 στις 6:00 μ.μ. για 8 παραστάσεις, κάθε Σάββατο  έως 10 Δεκεμβρίου 2016.

Παράλληλα, τις καθημερινές ημέρες, τα πρωινά η παράσταση θα ανέβει για σχολικές ομάδες, κατόπιν ραντεβού.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 210 3464002 και 210 3464903.

Συντελεστές

Θεατρική διασκευή, σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Παλαιογιάννης, Άννα Σεβαστή Τζίμα, Τάσος Νταβάκος

Παίζουν: Αντώνης Βαρθαλίτης, Έλενα Χαραλαμπούδη,  Άννα Τζίμα

Εισιτήρια: 8€ , 7€ (προπώληση, οικογενειακό 3-4 άτομα), 6€ (ΟΑΕΔ, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ), 5€ (μέλη του συλλόγου, ομαδικό 8 άτομα+)

Διάρκεια: 1 ώρα

Μορφές Έκφρασης 
Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα
Τηλ.: 210-3464903, 210-3464002
email: morfesekfrasis@gmail.com

Leave a Reply