ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ; ΜΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ.

Από τότε που τα παιδιά μας ήταν πολύ μικρά, τα φέραμε σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της όπερας.

Συχνά τους βάζαμε (και ακόμα τους βάζουμε βέβαια) γνωστές ή λιγότερο γνωστές όπερες για να τα αποκοιμίσουμε, έχουμε δει όλες τις (ελάχιστες) παιδικές όπερες που έχουν ανέβει τα τελευταία χρόνια στις αθηναϊκές σκηνές και παρακολουθούμε πολύ συχνά οικογενειακώς όπερες (ακόμα και δύσκολες) στην τηλεόραση, στο Κανάλι της Βουλής και στο Mezzo.

Σε γενικές γραμμές, όπου το λέμε, μας κοιτούν λες και είμαστε εξωγήινοι. Πράγματι, η όπερα είναι ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό θέαμα και η παρακολούθησή της δεν είναι εύκολη. Είναι παρεξηγημένη και βέβαια, για να την αγαπήσει κανείς και για να εξοικειωθεί, χρειάζεται εκπαίδευση. Πολλώ δε μάλλον, όταν μιλάμε για παιδιά.

Γι΄αυτό και χάρηκα ιδιαίτερα διαβάζοντας ότι την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου το Bobos Arts Events και το φωνητικό σύνολο 8tettto παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη παράσταση με θέμα την όπερα, η οποία δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά 5-12 ετών να κατανοήσουν και να αγαπήσουν την τέχνη του μουσικού θεάτρου. Δείτε τι όμορφα πράγματα θα μας παρουσιάσουν!

Στο πλαίσιο της παράστασης θα τεθούν ερωτήματα όπως: Τι είναι η όπερα; Τι κάνει ένας μαέστρος; Μπορούν οι «γάτες» να τραγουδήσουν όπερα; Ποιος είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της παράστασης; 

Ένα κουαρτέτο κλασικών τραγουδιστών και ένας πιανίστας αναλαμβάνουν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τον μαγικό -αλλά και ενίοτε παρεξηγημένο- κόσμο της όπερας, μέσα από μια χιουμοριστική, διαδραστική παράσταση γεμάτη ιστορίες και τραγούδια από την όπερα, στην οποία τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά.

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει μουσικό παιχνίδι με πρωταγωνιστές τα παιδιά και βοηθούς τους συντελεστές της παράστασης.

Στην παράσταση ακούγονται έργα των Mozart, Rossini, Bizet, Verdi και άλλων γνωστών συνθετών, ενώ όλα τα τραγούδια και η μουσική αποδίδονται ζωντανά.

Με την εκδήλωση αυτή εγκαινιάζεται η νέα σειρά εκδηλώσεων του Bobos Arts Festival, το Bobos Arts Events, μια σειρά ξεχωριστών πολιτιστικών εκδηλώσεων για παιδιά. Εστιάζοντας κάθε φορά σε ένα συγκεκριμένο είδος τέχνης, μια καλλιτεχνική περίοδο ή κίνημα, σκοπός της σειράς είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τις τέχνες και να τα βοηθήσει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο να μάθουν για αυτές αλλά και μέσα από αυτές.

Ειδικά σχεδιασμένα εικαστικά, μουσικά και θεατρικά εργαστήρια, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εγκαταστάσεις αλλά και ομιλίες με θέμα το παιδί, θα αποτελέσουν μερικά από τα βασικά δρώμενα της σειράς.

Σε συνεργασία με έμπειρους παιδαγωγούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους όλων των ειδικοτήτων με αγάπη για το παιδί και την τέχνη, φαντασία και όρεξη για πρωτότυπο δημιουργικό παιχνίδι, στοχεύουμε στη δημιουργία μιας σειράς ιδιαίτερων πολιτιστικών δράσεων, οι οποίες θα βοηθήσουν τα παιδιά να αγαπήσουν και να απολαύσουν την τέχνη.

opera stage

Πρωταγωνιστούν: Πένυ Δεληγιάννη – σοπράνο , Σοφία Μάλαμα – μετζο σοπράνο, Στρατής Στήλ -τενόρος, Ηλίας Καπάνταης – μπάσος, Αλέξανδρος Φαρής – Μαέστρος-πιάνο.

Πληροφορίες:

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, 12.00 (διάρκεια παράστασης 60’)

The Hub Events, Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα

Τηλέφωνα: 210 3411009, 698 6008523

Εισιτήριο: 10€

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr

Leave a Reply