Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ TETTIX

Παιδιά και νέοι από το μουσικό σύνολο Tettix διασκεύασαν και παρουσιάζουν, σε μια ολοκληρωμένη όπερα, τον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί, στο Θέατρο Τέχνης, στην Πλάκα, τα Σάββατα 2, 9, 16 και 23 Απριλίου και ώρα 15:00.

Στην ομάδα «Tettix» συμμετέχουν σπουδαστές μουσικής, διαφορετικών ηλικιών και επιπέδων σπουδών, χωρίς να διαχωρίζονται σε ταλαντούχους ή μη. Τα παιδιά, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ζω τη μουσική, φτιάχνω τη δική μου όπερα!», το οποίο διδάσκει η μουσικοπαιδαγωγός Τέτη Αϊβατζίδου, στο Ωδείο Ριζοπούλου, στο Ν. Ηράκλειο, διασκεύασαν το έργο σε όπερα, παντρεύοντας το ρυθμό της μουσικής με το ρυθμό του λόγου. Δημιούργησαν το libreto, συνέθεσαν τις δικές τους πρωτότυπες μελωδίες και τώρα παρουσιάζουν το έργο τους ως ηθοποιοί, χορωδοί και μονωδοί-τραγουδιστές. Την ενορχήστρωση για το οργανικό σύνολο και την εναρμόνιση για την χορωδία, ανέλαβε μαθητής του Τμήματος Ανώτερων Θεωρητικών του Ωδείου, ο Γιώργος Συνοδινός. Το πενταμελές οργανικό σύνολο αποτελείται από «χορδές» – βιολί, βιολοντσέλο, πιάνο, κανονάκι και φλάουτο. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Δημήτρης Δεγαΐτης. Η παράσταση έχει διπλή διανομή στους ρόλους, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν εμπειρία στη σκηνή. Προβάλλεται με υπέρτιτλους στα ελληνικά και στα αγγλικά.

-

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» είναι μια ολοκληρωμένη παραγωγή όπερας, αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και συνεργασίας, σε όλα τα επίπεδα. Αποτελεί μια αμιγώς μη κερδοσκοπική δράση, την οποία υποστηρίζουν οι δάσκαλοι των παιδιών, οι ίδιοι οι σπουδαστές αλλά και οι γονείς τους, οι οποίοι, ο καθένας ανάλογα με τις δεξιότητες και το ταλέντο του, φροντίζει τις ανάγκες που κάθε φορά προκύπτουν. Μάλιστα, η παράσταση επιλέχτηκε ανάμεσα σε 1.400 έργα από ολόκληρο τον κόσμο, για να παρουσιαστεί στο 32ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μουσικής Εκπαίδευσης (International Society for Music Education – I.S.M.E. –το μεγαλύτερο συνέδριο του είδους), τον Ιούλιο 2016, στη Γλασκώβη, ως η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα.

Τα έσοδα από τις παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης, τον Απρίλιο, θα αξιοποιηθούν με αποκλειστικό στόχο να υποστηρίξουν τη συμμετοχή των παιδιών στο συνέδριο. Η ομάδα, η οποία πρόσφατα απέκτησε νομική μορφή ως Τέττιξ Κοιν.Σ. Επ., αναζητά επίσης χορηγούς και υποστηρικτές ικανούς να την ενισχύσουν, ώστε να καλυφθούν τα αεροπορικά εισιτήρια και τα έξοδα διαμονής των σπουδαστών, τον Ιούλιο, στη Γλασκώβη. Με τον ίδιο στόχο, στη διάρκεια των παραστάσεων θα προπωλείται το CD της όπερας Ο Μικρός Πρίγκιπας, το οποίο τα παιδιά ηχογραφούν αυτές τις ημέρες στο studio.

Το μουσικό σύνολο «Tettix» έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα τρεις επιτυχημένες παραστάσεις όπερας: «Η πριγκίπισσα Δυσκολούλα» (2008), «Πετρόσουπα» (2012) -η οποία μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο 30ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME) και έχει ηχογραφηθεί σε CD, και την όπερα «Ο Μικρός Πρίγκηπας» (2015), η οποία επίσης βρίσκεται στο στάδιο της ηχογράφησης.

LittlePrince-Tettix-7-LowRes

Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί σε όπερα από παιδιά και νέους από το μουσικό σύνολο «Tettix» 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Οι συντελεστές της παράστασης 

Ιδέα – Μουσική διδασκαλία – Παραγωγή: Τέτη Αϊβατζίδου            

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης

Λιμπρέτο – μουσική: Tettix music group

Εναρμόνιση, ενορχήστρωση: Γιώργος Συνοδινός (Σπουδαστής τμήματος Ανώτερων Θεωρητικών)

Σκηνικά: Σπύρος Κακάβας, Eλένη Κλωνιζάκη

Μετάφραση Libreto: Νατάσσα Μάντεση

Aεροπόρος (μικρός): Δανάη Παιδάκη, Ευφροσύνη Κακάβα

Αεροπόρος: Ορφέας Λιαπάτης

Μικρός Πρίγκηπας: Τάσος Βέμμος, Χρύσα Γριβέα

Τούρκος Αστρονόμος: Γιώργος Συνοδινός

Βασιλιάς: Δανάη Πατσαρούχα, Ευγενία Μπουλούζου

Ματαιόδοξος: Iωάννα Χατζάτογλου, Αλεξάνδρα Καμπύλη

Μπεκρής: Αναστασία Κακάβα, Γεωργία Τυμπανάρη

Επιχειρηματίας: Κατερίνα Αναστασίου, Κατερίνα Τσώλου, Άγγελος Μουστάκης

Λουλούδι: Κατερίνα Σαμαρά, Πηγή Καραβοκύρη

Φίδι: Κατερίνα Αναστασίου

Αλεπού: Ιωάννα-Μαρία Βέμμου, Ευγενία Μπουλούζου

Αφηγήσεις – Χορωδία: Άγγελος Μουστάκης, Αλεξάνδρα Καμπύλη, Αναστασία Κακάβα, Αφροδίτη Βιδάλη, Γεωργία Τυμπανάρη, Γιώργος Συνοδινός, Δανάη Παιδάκη, Δανάη Πατσαρούχα, Ερασμία Κόγια, Ευγενία Μπουλούζου, Ευφροσύνη Κακάβα, Ιλεάννα Βιδάλη, Ιωάννα-Μαρία Βέμμου, Iωάννα Χατζάτογλου, Κατερίνα Αναστασίου, Κατερίνα Καλογεροπούλου, Κατερίνα Σαμαρά, Κατερίνα Τσώλου, Μάιρα Κωτσοπούλου, Μικαέλα Λύτρα, Ορφέας Λιαπάτης, Παναγιώτης Μπαλτάς, Πηγή Καραβοκύρη, Στέλλα Γεωργιάδη, Τάσος Βέμμος, Φαίδρα Μπελοσίνωφ, Χρύσα Γριβέα.

Οργανικό σύνολο: Αθηνά Κουκή (κανονάκι), Καλή Μπάλδου (φλάουτο), Σίση Μπαρακάρη (τσέλο), Χριστίνα Στεφάνου (βιολί), Δημήτρης Χρυσικός (πιάνο).  

LittlePrince-Tettix-5-LowRes

Πού: Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου 14, Πλάκα)

Πότε: Σάββατα 2, 9, 16 και 23 Απριλίου, ώρα 15:00 το μεσημέρι

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά.

Εισιτήρια προπωλούνται από τη γραμματεία του Ωδείου, στην τιμή των 10 ευρώ/άτομο.

Ομαδικό εισιτήριο (για ομάδες 10 ατόμων και άνω): 8 ευρώ/άτομο

Για πληροφορίες, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 210 2759715, 210 2759745, 6981 954086

Εισιτήρια θα πωλούνται και στο ταμείο του Θεάτρου Τέχνης, τις ημέρες των παραστάσεων, στην τιμή των 12 ευρώ/άτομο

Clipboard02

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

-Τα παιδιά μιλούν για την προετοιμασία της παράστασης (video, μέρος Α)

https://youtu.be/tIojbJoA8uQ?list=PL3WK__yMF5c4OIBGID–C2jTfPRo5d8q5

-Τα παιδιά μιλούν για την προετοιμασία της παράστασης (video, μέρος Β)

https://youtu.be/6H29vIyZzPE?list=PL3WK__yMF5c4OIBGID–C2jTfPRo5d8q5

Leave a Reply