“ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ”. Ο ΑΘΩΣ ΔΑΝΕΛΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΘΙΑΣΟ ΣΚΙΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΠΕΛΛΟΣ

Στη γειτονιά του ΚαραγκιόζηΠάμε στη γειτονιά του Καραγκιόζη; Ο Άθως Δανέλλης με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του, ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο του Καραγκιόζη, από την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 και κάθε Κυριακή στις 13:00 μ.μ., στο θέατρο Μπέλλος στην Πλάκα.

Το Ελληνικό Θέατρο Σκιών διαθέτει τεράστιο ρεπερτόριο. Οι θεατές των παραστάσεων στο θέατρο Μπέλλος θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κωμωδίες, περιπέτειες, έργα φαντασίας, αλλά και ιστορικά, ηρωικά και άλλα. Ο Καραγκιόζης μάγος, μάγειρας, πρωταθλητής ή δικηγόρος, το ταξίδι στα βάθη της ζούγκλας, στις θάλασσες ή στο φεγγάρι, ο Καπετάν Μπαρούτης, το μαγεμένο σπήλαιο, το μυστικό του πειρατή, θα χαρίσουν αξέχαστες στιγμές στους θεατές.

Τα έργα στη γειτονιά του Καραγκιόζη θα αλλάζουν κάθε εβδομάδα.

27 Νοεμβρίου: «Καραγκιόζης ο Ανίκητος»

4 Δεκεμβρίου: «Ο Καραγκιόζης Μεγάλος Βεζύρης»

11 Δεκεμβρίου: «Γιορτινοί μπελάδες!»

18 Δεκεμβρίου: «Χριστούγεννα στη γειτονιά του Καραγκιόζη»

Το Θέατρο Σκιών στην Ελλάδα διαγράφει μια μακριά και δημιουργική πορεία. Από τα πρώτα του βήματα στις αρχές του 1800 έως τα χρόνια της πολιτογράφησής του στα τέλη της εκατονταετίας εκείνης, κι έπειτα, στο ξεκίνημα του 20ού αιώνα, που είναι ο καιρός της καθιέρωσής του, ο Καραγκιόζης κρατά ως τις μέρες μας τη θέση του μοναδικού και επίσημου λαϊκού ήρωα.

Πάντα μέσα στο πνεύμα της εποχής, ζωντανός, επίκαιρος, μιλά για το σήμερα, σατιρίζει και συγκινεί, ψυχαγωγεί χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους. Η ψυχή του, ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά του διαμορφώθηκαν από τον λαό, σύμφωνα με τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα πάθη του. Με τον ίδιο τρόπο πλάστηκαν οι άνθρωποί του, η παρέα του, οι σύντροφοι και συμπρωταγωνιστές του αλλά και το περιβάλλον, ο χώρος που υπάρχει και κινείται, το σκηνικό της ζωής του, η Γειτονιά του Καραγκιόζη.

Ο Άθως Δανέλλης, εδώ και τριανταπέντε χρόνια ψυχαγωγεί το κοινό με τον θίασό του στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ παράλληλα ασχολείται με την έρευνα και μελέτη του Θεάτρου Σκιών και διδάσκει την Τέχνη του Καραγκιόζη και την Ιστορία της σε δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα. στη γειτονιά του ΚαραγκιόζηΣτη γειτονιά του Καραγκιόζη:

Συντελεστές
Άθως Δανέλλης
Απόστολος Γραββάνης

Πληροφορίες
Θέατρο Μπέλλος: Κέκροπος 1, Πλάκα – Ακρόπολη
Από την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 12:30 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίων: 8 ευρώ (γενική είσοδος)
Προπώληση: www.viva.gr
https://theatrompellos.gr
https://www.facebook.com/theatrompellos/
https://www.instagram.com/theatrompellos/

Leave a Reply