“O ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ” ΣΤΗΡΙΖΕΙ “ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ”

Ο ραφτάκος των λέξεωνO Ραφτάκος των λέξεων, η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ, ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση-γιορτή για τον καλύτερο σκοπό! ΣτηρίΖει ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ, στηρίΖει έμπρακτα την πρώτη παιδική ηλικία και τη γονεϊκότητα, το Σάββατο 1.10.2022 στο φιλόξενο θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι στις 7.30 μ.μ.

Το σύγχρονο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου, που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας ένα πολύ αγαπημένο βιβλίο μικρών και μεγάλων. Με αγνά υλικά – ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση, παντομίμα- η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί μία χειροποίητη παράσταση τόσο ζεστή και τόσο πολύχρωμη, όσο και η κουβέρτα του Ραφτάκου που τύλιξε και ζέστανε τελικά όλους τους κατοίκους της πόλης του. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά. 

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ: Κάποτε, το 2015, μια ομάδα επαγγελματιών ψυχικής υγείας με εμπειρία στις οικογένειες με μικρά παιδιά πίστεψαν στη δύναμη του λόγου και τη δύναμη της συντροφιάς και δημιούργησαν ένα χώρο φιλόξενο για να υποδέχεται παιδιά έως 4 ετών και τους συνοδούς τους. Και σαν σύγχρονος ραφτάκος υπάρχει για να αφουγκράζεται τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του, να δίνει νόημα σε όσα συμβαίνουν και συχνά δυσκολεύουν και με ασφάλεια και σεβασμό να βοηθά να προχωρούν και τα εμπόδια να ξεπερνούν. Το Μεγάλο μας Σπίτι είναι ένας χώρος ζωντανός μέσα στη γειτονιά της Αθήνας (σε χώρο που παραχωρεί ο Δήμος Αθηναίων στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό στους Αμπελόκηπους) και ανοιχτός για κάθε οικογένεια με μικρά παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί από το 2012 διαδραστικές παραστάσεις με ζωντανή μουσική από γνωστά, παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπα μουσικά όργανα, ενώ αντλεί τα θέματά της από ιστορίες, μύθους, παραδόσεις και παραμύθια από τη λαϊκή παράδοση. «Σχεδιάζουμε από καρδιάς παραστάσεις με ευθύνη και σεβασμό, που έχουν στο κέντρο το παιδί και την ουσιαστική διάδραση και σχέση του με τους ηθοποιούς», τονίζει η Χρύσα Διαμαντοπούλου, ηθοποιός – ειδικευμένη στο Θέατρο στην Εκπαίδευση, καλλιτεχνική διευθύντρια στη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. «Εστιάζουμε σε παραμύθια του παππού και της γιαγιάς και, μαζί με συνεργάτες που διακρίνονται για τον επαγγελματισμό τους, σχεδιάζουμε την κάθε επιμέρους δράση, από τα σκηνικά αντικείμενα και τα κοστούμια μέχρι τις δραστηριότητες, τα παιχνίδια και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που προτείνουμε στους δασκάλους, οι οποίοι μας εμπιστεύονται, στο χώρο του θεάτρου ή στο σχολείο».

Ο ραφτάκος των λέξεων

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου Θεατρική διασκευή-στίχοι τραγουδιών: 
Τίνα Γιωτοπούλου Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας Καλλιτεχνική επιμέλεια-επιμέλεια κειμένου
βοηθός σκηνοθέτιςΧρύσα Διαμαντοπούλου Πρωτότυπη Μουσική: Νίκος Πλατύραχος Εικαστική 
επιμέλεια-ενδυματολόγος: Γεωργία Μπούρδα Επιμέλεια κίνησης: Άννα Ανουσάκη Ηθοποιοί: Νίκος 
Αξιώτης, Δημήτρης ΓιαννήςΈλσα Λουμπαρδιά Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος 
Σχεδιασμός-διδασκαλία ρυθμικού τοπίου: Γιώργος Τζαβάρας Διδασκαλία τραγουδιών: Νίκος 
Πλατύραχος Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους: Φλώρα ΣπύρουΓραφιστικός 
σχεδιασμός υλικού: k2design Υπεύθυνη Τύπου: Ευαγγελία Σκρομπόλα Οργάνωση Παραγωγής: 
Χρύσα Διαμαντοπούλου Παραγωγή: ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ ΑΜΚ

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις METAIXMIO. 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ (Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία)
ΣΑΒΒΑΤΟ, 1η Οκτωβρίου στις 7.30μμ για την ενίσχυση του Σωματείου Το Μεγάλο μας Σπίτι *
Προπώληση: www.ticketservices.gr
Πληροφορίες: 210 7234567
Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ
Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά | Για παιδιά από 4+ | Ώρα προσέλευσης: 20 λεπτά πριν από την έναρξη.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες που προβλέπονται από τις υγειονομικές αρχές.

Η παράσταση κυκλοφορεί και σε cd! Αναζητήστε το στο www.mikrosnotos.gr

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
Στο εκδοτήριο εισιτηρίων της Ticketservices, στην οδό Πανεπιστημίου 39, Αθήνα.
v  Μέσω τηλεφώνου με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας: T. 2107234567
v  Μέσω διαδικτύου με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας στη διεύθυνση www.ticketservices.gr

 
Με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου
*Το Μεγάλο μας Σπίτι στεγάζεται σε χώρο του Δήμου Αθηναίων
 

Leave a Reply