«Ο ΤΡΟΜΑΡΑΣ» ΤΟΥ Γ. ΒΙΖΥΗΝΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΑΔΡΑΧΤΙ

otromaras-papaeystathiou1

Ο θίασος ΑΔΡΑΧΤΙ, πιστός στην Ελληνική λογοτεχνία και παράδοση, και μετά τις επιτυχίες «Η Σταχομαζώχτρα» του Α. Παπαδιαμάντη, «Το Χαμαλάκι» Σμυρνέϊκο παραμύθι και τα «Λόγια της πλώρης» του Α. Καρκαβίτσα, παρουσιάzει στο ανακαινισμένο θέατρο ΜΠΡΟΝTΓΟΥΑΙΗ (Πατησίων και Αγ. Μελετίου), για τη θεατρική περίοδο 2017-2018, το παιδικό λογοτεχνικό αριστούργημα «Ο ΤΡΟΜΑΡΑΣ» του Γεώργιου Βιζυηνού.

Ένα έργο με έντονο το στοιχείο της ελληνικής παράδοσης, με Θρακιώτικους χορούς, κωμικές καταστάσεις, γεμάτο μηνύματα ελπίδας, μετάνοιας, συγχώρεσης, αγάπης και αλληλεγγύης. Κυρίως όμως το μήνυμα της δύναμης του μυαλού. Μίας δύναμης, που αν χρησιμοποιηθεί σωστά, είναι μεγαλύτερη και από τη σωματική δύναμη. Για άλλη μία χρονιά, η παράσταση του θιάσου ΑΔΡΑΧΤΙ τελεί υπό την αιγίδα του ομίλου για την Unesco Πειραιώς & νήσων.

19858860_10211953645550059_1947929103_n

Λίγα λόγια για το έργο: Ο Θανάσης, είναι ένα αγόρι που φοβάται ακόμα και τον ήχο της φωνής του. Τρόμαζε με τα πάντα, για αυτό και τα παιδιά της ηλικίας του, τον φώναζαν κοροϊδευτικά «Τρομάρα». Θέλοντας να αντιμετωπίσει τους φόβους του, βρίσκει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να αναμετρηθεί με τον τρομερό ληστή της περιοχής του, ώστε να σταθεί άξιος γαμπρός δίπλα στη κόρη του νομάρχη, που τόσο αγαπά. Με μοναδικό όπλο την εξυπνάδα του και την εφευρετικότητα του, βρίσκει μέσα του τη δύναμη να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις για αυτόν. Με γνώμονα το ότι «η εξυπνάδα νικάει τη δύναμη», θα προσπαθήσει να νικήσει. Θα καταφέρει να ανακαλύψει τον ήρωα που κρύβει μέσα του; Θα ανακαλύψει βαθειά μέσα του, τη πραγματική του δύναμη; Ένα έργο με έντονα τα στοιχεία της πολιτιστικής μας παράδοσης, με κωμικές καταστάσεις, και ένα διαχρονικό μήνυμα που μας αφορά όλους: «Να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και την εξυπνάδα σου. Γιατί…..η εξυπνάδα νικάει τη δύναμη!»

20030884_10213441424409964_148570363_n

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Κείμενο-Θεατρική μεταφορά: Γιώργος Παπαευσταθίου

Χορογραφίες: Δήμητρα Γρατσιούνη

Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Παύλος Φαλούτσος

Μουσική επιμέλεια: Άγγελος Αντωνιάδης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαευσταθίου

Βοηθός σκηνοθέτη: Παύλος Φαλούτσος

Σχεδιασμοί φωτισμών: Βασίλης Πλατάκης

Οργάνωση παραστάσεων: Άγγελος Αντωνιάδης – Θεόδωρος Παπαδόπουλος Επιμέλεια προγράμματος – αφισών: Νικήτας Κοτροκόης

Ηχογράφηση τραγουδιών & μίξη: Planet REC studio

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Παπαευσταθίου, Νίκος Καραστέργιος, Τζένη Παπαδημάτου, Μύριαμ Χρονοπούλου, Θαλής Πολίτης, Παύλος Φαλούτσος, Καλλιόπη Καραμάνη

Στα τραγούδια συμμετέχει (και τον ευχαριστούμε πολύ) ο Παναγιώτης Παπαευσταθίου

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τη Μάριαμ Νίκου και το περιοδικό Koita magazine για τη συνεχή στήριξη και την αμέριστη βοήθειά τους.

Υπεύθυνη προβολής και επικοινωνίας: Δέσποινα Κραουνάκη

Για να διοργανώσετε τις παραστάσεις σας, απευθυνθείτε:  Άγγελος Αντωνιάδης, τηλ.: 210 77.74.629 210 77.58.952 Θοδωρής Παπαδόπουλος, τηλ.: 210 77.54.382 Fax: 210 77.58.952

Παραγωγή: Θίασος «ΑΔΡΑΧΤΙ»

Leave a Reply