ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΥ ΝΟΥΡΙΑΝ|ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η ομάδα νεανικού θεάτρου Συντεχνία του Γέλιου ξεκίνησε τη θεατρική της πορεία το 2011 με την παράσταση Μια γιορτή στου Νουριάν του Φόλκερ Λούντβιγκ, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία που συνεχίστηκε επί τρία συναπτά έτη, με απήχηση της σε όλες τις ηλικίες.

Η παράσταση ανεβαίνει μετά από σχεδόν δυο χρόνια ξανά στο Σύγχρονο Θέατρο, και θα παίζεται κάθε Κυριακή, από τις 6 Δεκεμβρίου, για 9 επετειακές παραστάσεις, αμέσως μετά το «Είστε και φαίνεστε», την καινούργια παράσταση της Συντεχνίας που σημειώνει ήδη μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για μια ανατρεπτική κωμωδία με θέμα τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωση. Απευθύνεται σε ανθρώπους από έξι ετών και άνω!

Το έργο γράφτηκε και παίχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 από το Θέατρο Grips του Βερολίνου – δημιουργοί του πρωτοποριακού παιδικού έργου “ο Μορμόλης” που γνώρισε μεγάλη επιτυχία από την Ξένια Καλογεροπούλου. Στη Γερμανική εκδοχή με τίτλο «Μια Γιορτή στου Παπαδάκη»,  η οικογένεια των μεταναστών του έργου ήταν Έλληνες!

"ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΥ ΝΟΥΡΙΑΝ" ΣΤΟΥ VOLKER LUDWIG

Ο συγγραφέας της παράστασης, Volker Ludwig, ενδεικτικά αναφέρειΕίναι ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη τιμή για μένα, που το έργο μου «Μια γιορτή στου Παπαδάκη» βρίσκει την αναβίωσή του, σε μια υπέροχη νέα σύλληψη και διασκευή που λέγεται «Μια Γιορτή στου Νουριάν»Το φυλετικό μίσος και οι προκαταλήψεις, μοιάζει να κερδίζουν έδαφος παντού, παράλληλα όμως φαίνεται πως υπάρχουν άνθρωποι που τα καταπολεμούν με πολυμήχανα μέσα και με φαντασία  – και αυτό μου δίνει κουράγιο και ελπίδα.

Η ομάδα νεανικού θεάτρου «Συντεχνία του Γέλιου» προτείνει ένα καινούργιο χειραφετημένο θέατρο για παιδιά και νέους με ψυχαγωγικές, ρεαλιστικές ιστορίες καθημερινότητας με τις οποίες τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν άμεσα αναγνωρίζοντας εκεί το οικείο τους περιβάλλον. Ένα θέατρο που αντλεί από τις δικές τους εμπειρίες, καθιστώντας το δραματικό δρώμενο κάτι που μπορεί να τους απασχολεί και πέραν του χρόνου της παράστασης.

 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση – Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι

Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης – Βασίλης Κουκαλάνι

Ηθοποιοί: Πολυξένη Ακλίδη, Γιώργος Δάμπασης, Βασίλης Κουκαλάνι, Ηρώ Μπέζου, Πέτρος Σπυρόπουλος, Μιχάλης Τιτόπουλος,

Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος

Σκηνικά – Κουστούμια: Aλεξάνδρα Σιάφκου –  Αριστοτέλης Καρανάνος

Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

VideoArt: Γιώργος Ζώγας

 mia giorti stou nourian

Σύγχρονο Θέατρο 
Ευμολπιδών 45, Γκάζι
Τηλέφωνο: 210 3464380
Διάρκεια παραστάσεων: Από 6 Δεκεμβρίου μέχρι και 31 Ιανουαρίου
Κάθε Κυριακή: 15.15 μ.μ
Γενική είσοδος: 8 ευρώ

Leave a Reply