ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΑΝΗΛΙΑΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΕΓΓΑΡΗΣ

Τα μαγικά Χριστούγεννα του Ανήλιαγου και της ΑφέγγαρηςΤα φετινά Χριστούγεννα, το Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη φιλοξενεί την παράσταση “Τα μαγικά Χριστούγεννα του Ανήλιαγου και της Αφέγγαρης”, για παιδιά 4-8 ετών, βασισμένη στο χριστουγεννιάτικο διήγημα του Παπαδιαμάντη «Το άνθος του γιαλού» και στον γνωστό παραδοσιακό μύθο για τον Βασιλιά Ανήλιαγο.

Ο Βασιλιάς Ανήλιαγος πάντα περιμένει να πραγματοποιηθεί η ευχή του, να συναντήσει την αγαπημένη του Αφέγγαρη και να αντικρίσει άφοβα το φως του ήλιου. Τρεις νύχτες πριν από τη νύχτα των Χριστουγέννων, ο Βασιλιάς Ανήλιαγος και ένα σκανταλιάρικο ξωτικό αποφασίζουν να ακολουθήσουν μια μυστηριώδη λάμψη που έβλεπαν να χορεύει πάνω στα νερά της θάλασσας. Στη διαδρομή τους θα γνωρίσουν όλες τις προετοιμασίες για την γιορτή των Χριστουγέννων, θα δουν από κοντά τους περίεργους Καλικάντζαρους, θα ζήσουν περιπέτειες και στο τέλος, η δύναμη της αγάπης θα τους οδηγήσει στο αληθινό φως.

Στην παράσταση αυτή γίνονται αναφορές σε χριστουγεννιάτικα έθιμα, δοξασίες και παραδόσεις. Με τραγούδια και κιθάρα τα παιδιά θα ακούσουν και θα τραγουδήσουν παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.


Τα μαγικά Χριστούγεννα του Ανήλιαγου και της Αφέγγαρης

Σενάριο, σκηνοθεσία, αφήγηση: Χριστίνα Παλαιολόγου

Μουσική, τραγούδι: Κατερίνα Μακρή

Πότε: Τις Κυριακές 3, 10, 17 Δεκεμβρίου 2017, 12:00-13:00

Κόστος συμμετοχής: 10€

Διεύθυνση: Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα

Leave a Reply