ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΒΡΕΦΗ ΣΤΟ PLAYGROUP

Η σωστή αντίδραση σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως ένας πνιγμός, τραυματισμός ή απώλεια συνείδησης μπορεί να έχει καθοριστική σημασία για την εξέλιξη και την πορεία του ασθενή. Πόσο μάλλον όταν ο άνθρωπος που χρειάζεται τις πρώτες βοήθειες είναι ένα βρέφος ή ένα παιδί.

Όπως κάθε χρονιά το Playgroup, σε συνεργασία με το σωματείο «ΠΝΟΗ- Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού», στo πλαίσιo των δραστηριοτήτων του,
οργανώνει μαθήματα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (μαλάξεις, φιλί της ζωής) και Πρώτων Βοηθειών για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών υγείας – ενηλίκων, παιδιών και βρεφών – που έχουν ανάγκη άμεσης παροχής πρώτων βοηθειών.

Το σεμινάριο γίνεται από την κ. Πατσούρα Αριστέα παιδίατρο-εντατικολόγο του Νοσοκομείων Παίδων ”Αγλαΐας Κυριακού”, με τρόπο κατανοητό σε όλους και με την βοήθεια του κατάλληλου υλικού (κούκλες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και έντυπα). Η διάρκεια του μαθήματος είναι πέντε ώρες και γίνεται σε μία μέρα σχηματίζοντας μικρές ομάδες με σκοπό την σωστότερη εκπαίδευση και την δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης στις ειδικές κούκλες.

Μαθαίνετε τι κάνετε σε περίπτωση ανακοπής (καρδιακής ή αναπνευστικής)και πως να αφαιρείτε ξένο σώμα κάποιου ανθρώπου που έχει φράξει την αναπνευστική οδό (βρέφος, παιδί και ενήλικα). Καθώς και τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση κατάγματος, εγκαύματος, τσιμπήματος, σπάσιμο δοντιού κ.τ.λ. και γενικά σε επείγοντα περιστατικά υγείας που συχνά παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια εργασίας, άθλησης ή του παιχνιδιού και έχουν ανάγκη άμεσης παροχής πρώτων βοηθειών, επιδεινώνονται λόγω έλλειψης ή καθυστέρησης της βοήθειας αυτής.

Στο τέλος του σεμιναρίου χορηγείται βεβαίωση.

Το κόστος συμμετοχής για το σεμινάριο είναι 40€ για τα μέλη του Playgroup και 50€ για μη μέλη. Το ποσό των 40€ κατ’ άτομο δίνεται απευθείας στο σωματείο για την υποστήριξη των σκοπών του. 

Πότε: Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 17:00-22:00

Δηλώσεις συμμετοχής με σειρά προτεραιότητας στο 210 6090770.

Playgroup Hellas
Κύπρου 37β, Αγία Παρασκευή (κοντά στο μετρό Αγ. Παρασκευή)
Η Playgroup Hellas αποτελεί Μη Κερδοσκοπική αυτοργάνωση γονέων αναγνωρισμένη από το υπουργείο πολιτισμού (Α.Μ 2597) και έχει ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα και το Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων του Yπουργείου Eργασίας.

www.playgroup.gr

www.facebook.com/playgrouphellas

Leave a Reply