ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ

Προσοχή: Ακολουθούν μαθήματα ορθής χρήσης της μάσκας 🗣️😷

👉 Μάθημα Νο1: Πριν πιάσουμε να βάλουμε τη μάσκα απολυμαίνουμε τα χέρια μας, αλλιώς θα μεταφέρουμε στο πρόσωπο ό,τι υπάρχει στα χέρια 👐.

👉 Μάθημα Νο2: Πριν βγάλουμε τη μάσκα ΠΑΛΙ απολυμαίνουμε χέρια 👐 για τον ίδιο λόγο με τον παραπάνω (Νο1) και ΠΟΤΕ δεν την πιάνουμε από μπροστά, ΜΟΝΟ από τα λάστιχα.

👉 Μάθημα Νο3: Αφού βγάλουμε τη μάσκα, ΞΑΝΑ απολυμαίνουμε τα χέρια 👐 γιατί μπορεί να έχουμε αγγίξει κατά λάθος την επιφάνεια της (και άρα τα σταγονίδια που έχει εσωτερικά ή εξωτερικά η μάσκα) και αν στη συνέχεια αγγίξουμε άλλες επιφάνειες να τις μολύνουμε ή αν αγγίξουμε το πρόσωπό μας να μολυνθούμε οι ίδιοι.

👉 Μάθημα Νο4: Όταν αφαιρούμε τη μάσκα, την αποθηκεύουμε ΜΕΣΑ σε ένα σακουλάκι μιας χρήσης, που έχουμε πάντα μαζί μας. ΔΕΝ τη βάζουμε ΠΟΤΕ ΧΥΜΑ μέσα σε τσάντες 👜💼🎒 ή τσέπες 👖 ή στο αυτοκίνητο 🚗 ή στο σπίτι 🏠, γιατί έτσι μολύνονται και η μάσκα αλλά και τα υπόλοιπα αντικείμενα που έχει η τσάντα/τσέπη ή οι επιφάνειες που θα την ακουμπήσουμε.

👉 Μάθημα Νο5: Φορέστε σωστά τη μάσκα καλύπτοντας πάντα ΜΥΤΗ👃, ΣΤΟΜΑ 👄, ΠΗΓΟΥΝΙ 😷 χωρίς να αφήνετε κενά μεταξύ της μάσκας και του δέρματός σας (και προς Θεού ΜΗΝ τη φοράτε με τους τρόπους που δείχνει η εικόνα γιατί αυξάνετε τον κίνδυνο διασποράς και επιμόλυνσης ).

⚠️⚠️⚠️ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: ⚠️⚠️⚠️

ΑΝ ΔΕΝ ΦΟΡΑΤΕ ΣΩΣΤΑ Ή ΔΕΝ ΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΜΑΣΚΑ 😷 ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΡΩ ΣΑΣ.

#staysafe #keepyourdistance #washyourhands #covid19

Leave a Reply