ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΕΦΗΒΩΝ: ΣΧΕΔΟΝ 12.000 ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Σχεδόν 12.000 είναι τα ραντεβού που έκλεισαν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr οι γονείς των παιδιών Λυκείου, 15 έως 17 ετών, για τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της Pfizer. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την ωφέλεια του εμβολίου στην υγεία των μαθητών Λυκείου, αλλά και για την ασφαλή επιστροφή τους στις σχολικές αίθουσες από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Δείτε εδώ το άρθρο της Άρτεμης Τσίτσικα, Αναπλ. Καθηγήτριας Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Επιστ. Υπεύθυνης Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», Διευθύντριας ΠΜΣ «Στρατηγικής Αναπτυξιακής & Εφηβικής Υγείας» ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.) σχετικά με τον εμβολιασμό των εφήβων.

Πώς κλείνεται το ραντεβού;

Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και των κωδικών στο taxisnet, οι γονείς θα μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό του παιδιού τους. Κλείνοντας το ραντεβού ο γονέας αυτόματα συναινεί με τον εμβολιασμό του παιδιού του. Το ραντεβού θα δύναται να κλείσει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς, αρκεί να ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί. Ο εμβολιασμός των εφήβων θα γίνεται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδεία των γονέων ή των κηδεμόνων τους. Εάν ο γονέας ή κηδεμόνας κλείσει το ραντεβού στο φαρμακείο ή σε ΚΕΠ, θα πρέπει να προσκομίσει ταυτοποιητικά στοιχεία δικά του και του παιδιού.

Leave a Reply