ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ

Χριστούγεννα Λίγες μέρες μας χωρίζουν από τα φετινά Χριστούγεννα και αν είσαι νέα μαμά είμαι σίγουρη ότι τα περιμένεις με ακόμα μεγαλύτερη ανυπομονησία επειδή θα είναι οι πρώτες γιορτές με το μωρό σου. Σίγουρα αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι μαγικά και πολύ ιδιαίτερα για την οικογένεια σου αφού μέσα από το μωρό σου θα νιώσεις και πάλι παιδί και θα θες να μοιραστείς μαζί του, όσο μπορεί να αντιληφθεί, όλες τις πολύχρωμες εικόνες που θα κυριαρχούν μέσα στο σπίτι σου. Θα θυμάστε πάντα την τεράστια ικανοποίηση που θα νιώσετε όταν το μωρό σας θα δείξει ενδιαφέρον για τα χρώματα και τα φωτάκια και κάποιες φορές θα κάνει φωνούλες  σαν να απαντάει με τον τρόπο του στα ερεθίσματα που του προσφέρετε. Ωστόσο, για να μπορέσετε να απολαύσετε τα πρώτα σας Χριστούγεννα ως οικογένεια θα πρέπει να σκεφτείς και να οργανώσεις κάποια σημαντικά ζητήματα που θα σε απασχολήσουν κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Χριστούγεννα

Η αλλαγή της διακόσμησης του σπιτιού με χριστουγεννιάτικα στοιχεία αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι για  νιώσουμε την μαγεία των Χριστουγέννων. Αν το μωρό σου είναι κάτω από 6 μηνών, μπορείς να στολίσεις κανονικά το δέντρο σου αλλά εμείς θα σου προτείναμε να δώσεις λίγη παραπάνω έμφαση σε διακοσμητικά με ήχους και φωτάκια για να κεντρίσεις το ενδιαφέρον του. Αν το μωρό σου είναι πάνω από 6 μηνών, σημαίνει πως μπορεί να έχει ξεκινήσει να μπουσουλάει για αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί. Φροντίστε να έχετε ασφαλίσει το δέντρο ή να μην έχετε πλαστικά και γυάλινα στολίδια στα χαμηλά κλαδιά που μπορεί να τα φτάσει το μωρό. Επίσης, μεγάλη προσοχή στα φωτάκια και στα καλώδια γύρω από τα δέντρο. Προτιμήστε λούτρινα ή πάνινα στολίδια για να μπορεί να παίζει μαζί τους χωρίς να υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Χριστουγεννιάτικες συγκεντρώσεις φίλων και συγγενών

Χριστούγεννα

Η περίοδος των γιορτών συνοδεύεται και από πολλές επισκέψεις που θα δεχτείς στο σπίτι σου ή που θα πρέπει να κάνεις εσύ. Αν είσαι μανούλα με μικρό μωράκι πρέπει να είσαι προσεκτική με την επαφή του μωρού με άλλα άτομα και ειδικά σε κλειστούς χώρους. Να θυμάστε ότι μικρό μωρό και νέα μαμά δεν έχετε μεγάλες αντοχές και καλό θα ήταν να μην είστε για ώρες εκτός του χώρου σας. Ακόμα κι αν έχεις μωράκι πάνω από 6 μηνών, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για την επαφή του με άλλο κόσμο και ενώ μπορεί να επικοινωνήσει καλύτερα μαζί τους πάλι θα κουραστεί και θα θέλει κάποια στιγμή το χώρο και την ηρεμία του! Αν έχετε κόσμο στο σπίτι σας, φροντίστε να αερίζετε καλά και προστατεύστε το μωρό σας από τις ιώσεις φροντίζοντας να μην έρθει σε άμεση επαφή με κρυολογημένους ενήλικες ή παιδάκια νηπιακής ηλικίας.

Επίσκεψη στο Άγιο Βασίλη

Χριστούγεννα

Σίγουρα, το μωρό σας δεν έχει ιδέα ποιος είναι ο χοντρός κύριος με τα λευκά μούσια, που θα συναντήσετε σε εμπορικά κέντρα και κεντρικούς δρόμους. Εσείς όμως ξέρετε και η συγκίνηση σας θα είναι μεγάλη καθώς θα περνάτε μαζί του αυτή την στιγμή. Μην διστάσετε να βγάλετε φωτογραφίες και βίντεο μαζί του.  Μεγαλώνοντας, θα του αρέσει να βλέπει τον εαυτό του χωμένο μέσα στην αγκαλιά του αγαπημένου του Αγίου.

Χριστουγεννιάτικα δώρα

Χριστούγεννα

Αφήστε τις παππούδες να κακομάθουν το μωρό σας με δώρα. Ωστόσο, το δώρο της μαμάς και του μπαμπά θα είναι το πιο πολύτιμο και το πιο ιδιαίτερο για το μωρό. Σκεφτείτε ένα δώρο που θα του φαντάζει ένας μικρός θησαυρός από τα πρώτα του Χριστούγεννα όταν μεγαλώσει. Σας προτείνουμε μια ασημένια κουδουνίστρα, ένα χαραγμένο φλιτζάνι με το όνομα του ή και ακόμα ένα όμορφο μικροσκοπικό βραχιόλι.

Αγορές και οργάνωση για το μωρό

Χριστούγεννα

Επειδή την εποχή των γιορτών δημιουργείται σύγχυση στα καταστήματα και η διαθεσιμότητα των προϊόντων μπορεί να είναι μικρή, καλό θα ήταν να οργανώσετε τις αγορές για το μωρό σας νωρίτερα. Πάνες, κρέμες προσωπικής φροντίδας, γάλα και φάρμακα είναι από τα βασικά που θα πρέπει να έχετε σε… στοκ κατά τις γιορτινές μέρες για να μην αγχωθείτε. Το ίδιο ισχύει όταν έχετε σκοπό να κάνετε οικογενειακές διακοπές.

Και μια δικιά μας ιδέα: Φτιάξτε χειροποίητα στολίδια και αποτυπώστε πάνω τους, κάτι από το μωρό σας όπως το μικρό του χεράκι ή την πατουσίτσα του. Θα είναι ένα ανεκτίμητο κειμήλιο που θα το έχει για μια ζωή.

Χριστούγεννα

Leave a Reply