ΠΑΙΧΝΙΔΟΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ!

1011259_1484726621762118_3905461992477468688_nΑναζητώντας το τέλειο παιδικό πάρτι, το Τaλκ συνάντησε την ομάδα των Παιχνιδοσυνταγών και μίλησε μαζί τους για τον ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης της παιδικής οργανωμένης διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Τι είναι οι Παιχνιδοσυνταγές, πως δημιουργήθηκαν και με ποια αφορμή;

Αρχή παραμυθιού καλησπέρα σας! Καλως ήρθατε στη στη χώρα του ονείρατου! Είμαστε η ομάδα με τις πιο πρωτότυπες και κεφάτες ιδέες για παιδιά και ακούμε στο όνομα Παιχνιδοσυνταγές. Υλοποιούμε πρωτότυπα και εμπνευσμένα θεματικά προγράμματα με κεντρικό άξονα μας την παιγνιώδη μάθηση. Αφορμή για την δημιουργία του www.paixnidosyntages.gr στάθηκε η διάθεσή μας να επικοινωνήσουμε στους νέους γονείς μία εναλλακτική ματιά στον τομέα της παιδικής ψυχαγωγίας. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο και μαθαίνουν καλύτερα παίζοντας. Αυτή είναι η αρχή που διατρέχει όλα μας προγράμματα, κανοντάς τα διασκεδαστικά, αλλά συνάμα και ωφέλιμα στα παιδιά που συμμετέχουν.

Πείτε μας, λοιπόν, ποια είναι τα θέματα που έχουν τα πάρτι σας και σε ποιες ηλικίες απευθύνονται;

Οι Παιχνιδοσυνταγές μας είναι 10 στο σύνολο:

 • Πειρατικό Ταξιδι
 • Ινδιάνικο Χωριό
 • Τα ζωάκια της ζούγκλας
 • Μάγοι- Μάγισσες
 • Νεράιδες- Ξωτικά
 • Πριγκίπισσες- Ιπποτες
 • Δεινοσαυροπάρτυ
 • Διαστημικό Ταξίδι
 • Αγώνες Ταχύτητας- CARS
 • Super Mario

Το υλικό μας είναι σχεδιασμένο και μπορεί να απασχολήσει δημιουργικά παιδάκια ηλικίας 4-10 ετών. Όλες μας οι θεματικές ενότητες έχουν υλοποιηθεί σε μικτές ηλικιακά ομάδες και ως προς το φύλο με μεγάλη επιτυχία.

Μιλήστε μας για το παιδαγωγικό κομμάτι των δράσεων σας!  

Τα προγράμματά μας είναι σχεδιασμένα από εκπαιδευτικούς. Εφαρμόζουν την παιγνιώδη μάθηση και την ομαδοσυνεργατική μέθοδο, σαν τις πιο κατάλληλες, αποτελεσματικές και διασκεδαστικές πρακτικές για μικρά παιδιά! Με άλλα λόγια, τα παιδιά συνεργάζονται, αναλαμβάνουν ρόλους, οργανώνουν τη δράση τους, εξασκούν γνώσεις, αξιοποιούν τη φαντασία και το νοητικό δυναμικό τους μέσα από μία σειρά πρωτότυπων και διασκεδαστικών διαδραστικών παιχνιδιών. Άλλωστε, όλα μας τα project, ανεξαρτήτως θέματος, έχουν τα δικά τους σκηνικά αντικείμενα και περιλαμβάνουν χειροποίητα παιδαγωγικά παιχνίδια, και ποικιλία δραστηριοτήτων όπως παιχνίδια γνωριμίας, θεατρικό παιχνίδι, παιχνίδια επιδαπέδια, παιχνίδια παρατηρητικότητας και μνήμης, σκυταλοδρομίες, μουσικοκινητικά παιχνίδια, παιχνίδια μουσικής αναγνώρισης, σταυρόλεξα, κυνήγι θησαυρού κ.ά.

13532886_1786983961536381_2727657433674793690_n

Πώς ξεχωρίζουμε την πραγματική ψυχαγωγία από την απλή απασχόληση ομάδων;

Ως Παιχνιδοσυνταγές στοχεύουμε μέσα από τις 10 θεματικές μας ενότητες στην πραγματική ψυχαγωγία. Πώς; Με τους παρακάτω απλούς, αλλά ουσιαστικότατους τρόπους.

 1. Προσελκύουμε και διατηρούμε το ενδιαφέρον των παιδιών δίνοντας ποικίλα ερεθίσματα σε εποπτικά μέσα,
 2. ενεργοποιούμε τα παιδιά νοητικά, συναισθηματικά, σωματικά σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο
 3. είμαστε κοντά τους με πολύ κέφι, σεβασμό και υπευθυνότητα
 4. έχουμε έμπειρο και καταρτισμένο παιδαγωγικά προσωπικό.

Επιπλέον, δίνουμε σημασία σε λεπτομέρειες. Για παράδειγμα ανάμεσα στα παιχνίδια υπάρχει εναλλαγή ενέργειας, δηλαδή πάμε από κινητική σε νοητική δραστηριότητα και εναλλάξ, εξυπηρετώντας την ανάγκη των παιδιών για εκτόνωση ενέργειας πριν συγκεντρωθούν σε κάτι πιο νοητικό. Ακόμα, οι δραστηριότητες δεν απευθύνονται στο σύνολό τους σε μία συγκεκριμένη ηλικία, αλλά η δυσκολία κυμαίνεται και εναλλάσσεται, έτσι ώστε και μεγαλύτερα και μικρότερα παιδιά μίας ομάδας προς ψυχαγωγία  να βρίσκουν όσο το δυνατόν περισσότερο ενδιαφέρον και να διατηρείται η προσοχή τους. Φυσικά, οι Παιχνιδοσυνταγές έχουν εξ ορισμού σχεδιαστεί ώστε να αρέσουν και στα δυο φύλα και σε όλες τις ενότητες τα παιδιά αναλαμβάνουν ενεργούς ρόλους οι οποίοι εναλλάσσονται, προσφέροντας πολλές ευκαιρίες για παιγνιώδη μάθηση, καλλιέργεια ενσυναίσθησης και ομαδική δουλειά, ανεξάρτητα από ταυτότητες. Τέλος, πολύ βασικό είναι και το γεγονός ότι οι εμψυχωτές μας φροντίζουν ώστε να είναι ευέλικτοι και ευπροσάρμοστοι στις ιδιαιτερότητες των παιδιών της κάθε ομάδας που αναλαμβάνουν να ψυχαγωγήσουν. 

14517559_1829500557284721_179361864337421688_n

Μιλήστε μας τώρα για την διαδικασία του πάρτι. Για παράδειγμα, πού λαμβάνει χώρα, πόση ώρα διαρκεί, ποια είναι  η ροή του;

Εφόσον έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία φιξαρίσματος σε ημερομηνία, ώρα και χώρο τηλεφωνικά ή με mail, οι πελάτες μάς αποστέλλουν φωτογραφικό υλικό από το χώρο όπου θα υλοποιήσουμε τη δράση μας με τα παιδιά. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο καθ’ ότι, λόγω του όγκου των σκηνικών και του υλικού μας, γίνεται μία μελέτη του πώς ακριβώς είναι δόκιμο να στηθεί χωροταξικά η δράση μας με τα παιδιά. Η σωστή οργάνωση του χώρου μάς ενδιαφέρει ιδιαίτερα, καθώς για εμάς σημαίνει μέριμνα για την ασφάλεια των παιδιών αλλά και για την επιτυχία του προγράμματος. Συνήθως, χρειαζόμαστε από 20 έως 30 τ.μ. ελεύθερου χώρου χωρίς εμπόδια και σε ένα επίπεδο, αλλά φυσικά οι λεπτομέρειες εξαρτώνται από το πλήθος της ομάδας και τη θεματική.

Οι εμψυχωτές της εκδήλωσης μας -το ελάχιστο 2 άτομα- θα είναι στο χώρο που έχει επιλεγεί (οικία, χώρος δεξιώσεων κλπ.) 60′ νωρίτερα, προκειμένου να τον μεταμορφώσουν στήνοντας σκηνικά και παιχνίδια, να προετοιμάσουν το κλίμα και να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των παιδιών.

Τα προγράμματά μας έχουν δίωρη ή τρίωρη διάρκεια και η ροή έχει συνήθως ως εξής:

– Παιχνίδι γνωριμίας- επικοινωνίας, προκειμένου να αναπτυχθει οικειότητα και δέσιμο ομάδας

– Διαχωρισμός των ομάδων και δραστηριότητες,

– Μικρό διάλειμμα (περίπου μιάμιση ώρα από την έναρξη)  για σβήσιμο των κεριών της τούρτας, φαγητό και νεράκι.

– Ολοκλήρωση του θέματος με τα επόμενα διασκεδαστικά μας παιχνίδια

Φυσικά, αυτή η ροή είναι ευέλικτη και προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες των παιδιών. Προτείνουμε, ωστόσο, αυτόν σαν τρόπο υλοποίησης, καθώς σαν πλάνο το έχουμε εφαρμόσει πολλές φορές και με επιτυχία.

14291804_1819797461588364_2229107387280460790_n

Γιατί θα προτείνατε σε ένα γονιό να οργανώσει το πάρτι του παιδιού του στις Παιχνιδοσυνταγές;

Τα παιδιά κοντά μας ψυχαγωγούνται, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν ευκαιρίες να δουν, να ακούσουν και να ανακαλύψουν γνώσεις, εξασκούν δεξιότητες, διευρύνουν τη φαντασία τους, ασκούνται στην υπομονή και στη συνεργασία. Επιπλέον, είμαστε ευέλικτοι στις ιδιαιτερότητες της κάθε ομάδας, έχουμε τη γνώση, την εμπειρία, την πρωτοτυπία και φυσικά διαθέτουμε παιδαγωγικά καταρτισμένο προσωπικό (νηπιαγωγούς, παιδαγωγούς κ.ά) με αγάπη για τα παιδιά και ασυναγώνιστη εμπειρία στη δημιουργική διασκέδασή τους. Ακόμα προσφέρουμε 3ωρο διαδραστικό πρόγραμμα, ποικίλη θεματολογία, πρωτότυπα χειροποίητα εκπαιδευτικά παιχνίδια και παραμυθένια σκηνικά, διαφορετικά για κάθε θεματικό πάρτι. Είμαστε πολύ καλή επένδυση χρημάτων!

12919799_1748149565419821_1922341120910147279_n

Ποιό είναι το δικό σας αγαπημένο θέμα και ποιο είναι αυτό με τη μεγαλύτερη ζήτηση;

Όλες οι Παιχνιδοσυνταγές γνωρίζουν επιτυχία, δουλεύονται στο σύνολό τους και τις αγαπάμε εξίσου. Στατιστικά, όμως, υπάρχουν κάποιες προτιμήσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με ενδιαφέροντα των παιδιών ανά ηλικίες και φύλο. Ποια είναι, λοιπόν, τα best sellers μας. Στα αγόρια 4-6 ετών, έχουμε το Πειρατικό Ταξίδι, τους Αγώνες ταχύτητας και τα Ζωάκια της Ζούγκλας, ενώ τα κορίτσια της ίδιας ηλικίας προτιμούν και αυτά το Πειρατικό Ταξίδι, αλλά και τις Νεράιδες- Ξωτικά. Τα λίγο μεγαλύτερα αγόρια, 6-8 ετών επιλέγουν συχνά το Δεινοσαυρο-πάρτι και τα κορίτσια τους Μάγους- Μάγισσες, ενώ σε αυτή την ηλικία, ανεξάρτητα από το φύλο τους, τα παιδιά επιλέγουν εξίσου τους Ιππότες- Πριγκίπισσες και το Ινδιάνικο Χωριό. Τέλος, στις ηλικίες 8-10 ετών, επικρατέστερα πάρτι είναι το Διαστημικό Ταξίδι και το Super Mario.

banner kiklos

Ανακαλύψτε τις στο www.paixnidosyntages.gr

Leave a Reply