Family Strollers Run. Τρέχω για μένα και το παιδί μου!

To Aquabirth, pregnancy and family fitness place, υπό την αιγίδα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και της Περιφέρειας Αττικής, διοργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά το Family Strollers Run, έναν πρωτότυπο αγώνα δρόμου για γονείς με παιδιά 0-4 ετών σε καρότσι, τρίκυκλο, πατίνι ή και περπατώντας την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 10.00 π.μ.

Στόχος του αγώνα είναι η προώθηση του αθλητισμού, της υγείας μέσω της φυσικής κατάστασης και του ευ αγωνίζεσθαι. Πάνω απ’ όλα είναι μία ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε και να περάσουμε σημαντικά μηνύματα για την ανάγκη αυτοφροντίδας ως απάντηση στην εξάντληση της πρώιμης γονεϊκότητας, καθώς και την ανάδειξη του ρόλου της άσκησης στη μείωση του κινδύνου επιλόχειας κατάθλιψης.

Ο αγώνας Family Strollers Run είναι συμβολικός και δεν παρακινούνται ή επιβραβεύονται όποιοι τερματίσουν πρώτοι αλλά όλοι οι συμμετέχοντες καθώς σημασία έχει η συμμετοχή, η δικτύωση και η ψυχαγωγία.

Αντίστοιχοι αγώνες πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια στο εξωτερικό και αποτέλεσαν έμπνευση και το Aquabirth, που τους έφερε στην Ελλάδα. Δείτε περισσότερα σε αυτό το άρθροΤο Family Strollers Run πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο για πρώτη φορά, με μεγάλη επιτυχία. Μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα εδώ!

Ο αγώνας θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στην Ομπρέλα, στο Άλσος Παπάγου, ενώ στο σημείο έναρξης και λήξης θα έχει δραστηριότητες για παιδιά, γονείς, εγκύους και μουσική. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Τριανταφύλλου!

Συμμετοχές: Στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος, ομάδες που μπορούν ν’ απαρτίζονται από γονείς, μεγαλύτερα αδέλφια, φροντιστές, γιαγιάδες, παππούδες, νονοί, πάντα με τη συνοδεία παιδιού 0 έως 4 ετών. Η κάθε ομάδα απαρτίζεται από τουλάχιστον ένα παιδί και ένα ενήλικο.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023.

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ ανά άτομο

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Με κάθε εγγραφή στον αγώνα οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν την μπλούζα της διοργάνωσης και το προσωπικό νούμερο της συμμετοχής τους ενώ έχουν πρόσβαση σε παροχές και μικρά δώρα από τους χορηγούς. Τρεις τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν δώρα από το Τρίκυκλο κατόπιν κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του αγώνα. Επίσης, το Τρίκυκλο θα προσφέρει σ’ όλες τις εγκύους που θα συμμετέχουν στο Family Strollers Run –είτε περπατώντας τη διαδρομή είτε/και στο mini workshop άσκησης του Aquabirth, pregnancy and family fitness place– μια ζώνη εγκυμοσύνης αυτοκινήτου Besafe.

Μηνύματα του αγώνα:

  • Ένας αγώνας για όλους! Μαμάδες, μπαμπάδες και παιδιά!

  • Γίνε πρότυπο για το παιδί σου!

  • Μπορείς να αγωνιστείς για το έπαθλο ή για δικτύωση, διασκέδαση, χαρά με την οικογένειά σου!

  • Καν’ το για σένα! Φρόντισε τον εαυτό σου και την οικογένειά σου! Ο αγώνας προσφέρει, άθληση, χαλάρωση, διασκέδαση!

  • Η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο επιλόχειας κατάθλιψης όπως και η συμμετοχή σε ομαδικές δράσεις

  • Πραγματοποίησε έναν στόχο μαζί με το παιδί σου! Ακόμα και αν προβληματίζεσαι αν το μωρό θα κάτσει στο καρότσι ή θα είναι ανήσυχο! Δώσε την ευκαιρία και τον χώρο να δοκιμαστείτε μαζί! Όσο μακριά και να πάτε… θα έχετε πάει μαζί! Και το συναίσθημα είναι υπέροχο!

Περισσότερες πληροφορίες:

Family strollers run 2023

Aquabirth, pregnancy and family fitness place

www.aquabirth.gr

info.aquabirth@gmail.com

6987586485 & 2114047772

Λίγα λόγια για το Aquabirth: Τo AquabirthPregnancy & Family Fitness Place, είναι το μοναδικό ολοκληρωμένο και εξειδικευμένο κέντρο άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείαςΣτόχος του είναι, η γυναίκα να μπορεί να βρει σε μας ό,τι χρειάζεται για να έχει μια υγιή και ισορροπημένη σωματικά και ψυχικά εγκυμοσύνη! Πρωταρχικό μέλημα το σώμα της! Να διατηρείται σε μια καλή φυσική κατάσταση στην εγκυμοσύνη και να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για τον τοκετό, όποια έκβαση και αν πάρει, ώστε να είναι καλά ψυχολογικά και σωματικά! Αναγνωρίζοντας  τη σημαντικότητα του ρόλου του πατέρα και στον τοκετό και στην εγκυμοσύνη, πρακτικά αλλά και ψυχολογικά, διοργανώνονται σεμινάρια όπου μπορούν να συμμετέχουν τα ζευγάρια αλλά και θεωρητικά μαθήματα από μαία.

Γνωρίζοντας τη σημασία της αποκατάστασης της λεχωίδας μετά τον τοκετό, τα μαθήματα ξεκινούν από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες είτε η γυναίκα έχει γεννήσει με κολπικό τοκετό είτε με καισαρική τομή, αφού το ασκησιολόγιο είναι εξειδικευμένο και απόλυτα ασφαλές γι αυτή! Τα μωράκια είναι πάντα πρωταγωνιστές στα μαθήματα, αφού η νέα μητέρα μπορεί να έχει μαζί της το μωρό, εφόσον το επιθυμεί. Αλλά και με ιδιαίτερα επιλεγμένα προγράμματα για τα βρεφάκια, προάγοντας την κοινωνικοποίηση, την ενίσχυση του δεσμού με τους γονείς και την κινητική και συναισθηματική τους ανάπτυξη!   

Τέλος, το Aquabirth είναι πάροχος εκπαιδευτικών σεμινάριων pre/postnatal fitness για επαγγελματίες της άσκησης και της υγείας με την πιστοποίηση της National Academy of Sports Medicine – NASM – και της Athletics & Fitness Association of America – AFAA, καθώς και pre/postnatal aqua fitness του Ευρωπαϊκού Mητρώου Επαγγελματιών της άσκησης, EREPS.

Leave a Reply