ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ|ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΟΚΟΛΗ

Σεπτέμβρης, ο μήνας των παιδιών. Τα σχολεία ανοίγουν και μαζί ξεκινάει και η νέα θεατρική σειρά των Εκδόσεων Σοκόλη απευθυνόμενη στα παιδιά, η οποία θα παρουσιαστεί το προσεχές χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Εκδόσεις καλούν όλα τα παιδιά να ζωγραφίσουν με τον τρόπο που αυτά φαντάζονται τα «Όνειρα γλυκά» της Μαρίας Γουλή και το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή Χρύσας Σπηλιώτη, τις πρώτες εκδόσεις της σειράς θεάτρου για παιδιά των Εκδόσεων Σοκόλη. Οι ζωγραφιές που θα επιλεγούν θα κοσμήσουν το εξώφυλλο ή το εσώφυλλο των βιβλίων. Όλες οι ζωγραφιές θα εκτεθούν στον χώρο όπου θα γίνει η εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Παρακαλούμε να στείλετε τις ζωγραφιές στο email: anzelika@sokolis.gr μαζί με το όνομα του παιδιού, την ηλικία και τα στοιχεία επικοινωνίας του γονέα. Για συμμετοχή στην έκθεση παρακαλούμε να στείλετε τη ζωγραφιά και ταχυδρομικά στη διεύθυνση Εκδόσεις Σοκόλη, Σπυρίδωνος Τρικούπη 3-5, μαζί με τις παραπάνω πληροφορίες.

Αποστολή συμμετοχών για το διαγωνισμό και την έκθεση ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Λίγα λόγια για τα πρώτα βιβλία της σειράς θεάτρου για παιδιά, που θα κυκλοφορήσουν μες στον Οκτώβριο:

«Όνειρα Γλυκά» της Μαρίας Γουλή

Με έμπνευση από την ελληνική μυθολογία, στα «Όνειρα Γλυκά» τρεις από τους Ονείρους, ο Μορφέας, ο Φοβήτορας κι ο Φάντασος, γιοι του Ύπνου και εγγονοί της Νύχτας, καθισμένοι στα σύννεφα, παρακολουθούν τους θνητούς στη γη και μοιράζουν όνειρα-μύθους ταιριαστά στον καθέναν ανάλογα με τον χαρακτήρα του, τις αδυναμίες ή τις επιθυμίες του. Οι θνητοί από την άλλη μεριά, που ενδύονται μέσα στο όνειρό τους έναν μυθικό ήρωα, ζουν μια περιπέτεια που τους αφυπνίζει, τους προβληματίζει, και γιατί όχι τους διδάσκει.

«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε διασκευή Χρύσας Σπηλιώτη

Στη ρομαντική αυτή κωμωδία περιπλέκονται έντεχνα οκόσμος του παραμυθιούμε τοναληθινό κόσμο. Νεράιδες και ξωτικά συνομιλούν με τους ανθρώπους της καθημερινής ζωής και τα μπερδέματα δεν αργούν να συμβούν. Η Ερμία για να γλιτώσει το γάμο με τον Δημήτριο, καταφεύγει στο δάσος μαζί με τον αγαπημένο της Λύσανδρο. Η καλύτερή της φίλη, η Ελένη, ενημερώνει τον Δημήτριο και αποφασίζουν να τους ακολουθήσουν στο δάσος, όπου μια σειρά παρεξηγήσεων δεν αργούν να συμβούν. Στο δάσος βρίσκονται ο Βασιλιάς των Ξωτικών, ο Όμπερον και η βασίλισσα, η Τιτάνια μαζί με νεράιδες και ξωτικά. Ο Πουκ, το πιο σκανδαλιάρικο από όλα τα ξωτικά, κάνει λάθος στη χρήση ενός μαγικού φίλτρου και τότε τα πράγματα για τους τέσσερις ήρωες μπλέκονται ακόμη πιο πολύ! Ανατροπές και «μαγικές» παρεμβάσεις και μαζί μια ομάδα ερασιτεχνών ηθοποιών, ο Βασιλιάς Θησέας και η Βασίλισσα Ιππολύτη συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό, που στο τέλος θριαμβεύει η αγάπη.

«Πριγκίπισσα και το μπιζέλι» του Χ.Κ. Άντερσεν, σε διασκευή της Μαρίας Γουλή

Ένας γοητευτικός πρίγκιπας, θέλει να παντρευτεί μια αληθινή πριγκίπισσα. Ωστόσο δυσκολεύεται να ξεχωρίσει τη μία και μοναδική. Ώσπου ένα βράδυ με βροχή μία κοπέλα χτυπά την πόρτα του παλατιού. Αποφασισμένη η βασίλισσα να μάθει την καταγωγή της, δίνει εντολή να στρωθεί ένα κρεβάτι με 20 στρώματα και 20 κουβέρτες και κάτω από όλα αυτά να τοποθετηθεί ένα μπιζέλι. Όταν το πρωί το κορίτσι σηκώνεται με πόνους σε όλο της το σώμα εξαιτίας του μπιζελιού όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι μια αληθινή πριγκίπισσα. Στη διασκευή της Μαρίας Γουλή, ο πρίγκιπας αναζητά την κατάλληλη πριγκίπισσα και, όταν τη βρίσκει, το νιώθει γιατί του το λέει η καρδιά του και όχι οι κανόνες και οι σύμβουλοι. Για όλους υπάρχει μία θέση που τους ταιριάζει και κάποιος σύντροφος πάνω στη γη που θα τους αγαπήσει όπως ακριβώς είναι.

ryed

 
Εκδόσεις Σοκόλη 
Σπυρίδωνος Τρικούπη 3-5, 10683 Αθήνα
Τηλ. 210 3805520, 3822732 –
Fax 210 3828654, 3832646

Leave a Reply