5000 ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ, ΕΝΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΟ ΚΕΦΑΛΙ

5.000 ήταν οι συμμετοχές στον φετινό, τρίτο κατά σειρά διαγωνισμό για την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Ο διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιουλίου, ανέδειξε 30 νικητές για τα 30 χρόνια του Μουσείου που συμπληρώνονται το 2016.  Τα 30 έργα  που επιλέχθηκαν πρωταγωνιστούν στη φετινή αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου  που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο.

Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό που έφτασαν στο Μουσείο ήταν από την ομογένεια στο εξωτερικό, από περιοχές από όλη την Ελλάδα αλλά και από φορείς όπως η ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Πεύκης-Λυκόβρυσης κ.ά.

4

Πρωταγωνιστής της αφίσας φέτος, ήταν το μαρμάρινο κεφάλι ενός κυκλαδικού ειδωλίου (2800-2300 π.Χ.).  Χρησιμοποιώντας κολάζ, ζωγραφική και άλλες τεχνικές, τα παιδιά ξεδίπλωσαν τη φαντασία τους και εκφράστηκαν με τον πιο δημιουργικό τρόπο, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολύχρωμα κυκλαδικά κεφάλια να κατακλύσουν το μουσείο: κεφάλια με γυαλιά, νότες, φτερά, εφημερίδες και μουστάκια. Κεφάλια υπερήρωες, κεφάλια σκακιέρες, κεφάλια πειρατές, κεφάλια σημαίες…

Με στόχο να αναδείξει τα μοναδικά αυτά παιδικά έργα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργάνωσε από τις 30 Σεπτεμβρίου έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο: «5000 ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι», που  θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

 b3bdebd2-93d3-41e8-ae37-ae8cc3bd9464

5.000 συμμετοχές και 30 νικητές στο διαγωνισμό για την αφίσα των  εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΜΚΤ

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής  με τίτλο: «5000 ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι»

Εγκαίνια ανοιχτά για το κοινό και όλα τα παιδιά στις 30 Σεπτεμβρίου. 

Έλα να βρεις τη ζωγραφιά σου! 

afisa me 30 nikites

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ 

 Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4

www.cycladic.gr, είσοδος ελεύθερη  

Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή:14.00-17.00

Τρίτη κλειστά 

Leave a Reply