ΤΟ “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ” ΚΑΝΕΙ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΑΝΑΓΚΗ

mazigiatopaidi-TOMS-3Το Μαζί για το Παιδί για τέταρτη συνεχή χρονιά ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας καινούργια ζευγάρια παπούτσια σε περισσότερους από 200 φορείς που στηρίζουν παιδιά σε ανάγκη, από οικογένειες άπορες ή με χαμηλό εισόδημα. Η δράση υλοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας παπουτσιών TOMS, η οποία στο πλαίσιο της φιλοσοφίας One For One προσφέρει ένα δωρεάν καινούριο ζευγάρι παπούτσια για κάθε ζευγάρι που αγοράζουν οι καταναλωτές. 

Σκοπός της δράσης

Το Μαζί για το Παιδί είναι δίπλα σε όσα παιδιά χρειάζονται βοήθεια. Καθημερινά υλοποιεί δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας και τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για τα παιδιά σε ανάγκη και τους νέους σε ανάγκη,  μια από αυτές είναι η διανομή καινούργιων παπουτσιών. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα η καθημερινότητα των παιδιών που χρειάζονται παπούτσια για να παίξουν, να πάνε σχολείο αλλά και να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από χρησιμοποιημένα ή ακατάλληλα παπούτσια.

Μαζί για το παιδί παπούτσια

Η μικρή Άννα που έχει μάθει να ξεπερνά τα εμπόδια

Η Άννα  είναι μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου και είναι ένα από τα παιδιά που στηρίζονται μέσω της δράσης συνεργασίας του Μαζί για το Παιδί και της TOMS. «Την ημέρα που έλαβα τα  καινούργια παπούτσια ήμουν πάρα πολύ χαρούμενη! Είναι τόσο άνετα που γύρισα με την μητέρα μου περπατώντας στο σπίτι. Δεν θέλω να ζητώ καινούργια παπούτσια γιατί η οικογένεια μου έχει οικονομικές δυσκολίες. Όμως είναι σημαντικό για εμένα να φορώ καθημερινά παπούτσια που να είναι σε καλή κατάσταση και για την υγεία μου αλλά και για να αισθάνομαι ωραία και καλοντυμένη στο σχολείο αλλά και στις βόλτες με τις φίλες μου.» Η Άννα ονειρεύεται να γίνει ψυχολόγος για να μιλάει με ανθρώπους και να λύνει τα προβλήματα τους. «Να είμαι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Ξέρω από δυσκολίες και ξέρω να ξεπερνώ τα εμπόδια. Με την συστηματική μελέτη μου θα επιτύχω τον σκοπό μου».

Η διαδικασία της διανομής

Εκπρόσωποι του Μαζί για το Παιδί μαζί με εθελοντές επισκέπτονται τους φορείς, εκεί έχουν άμεση επαφή με τα παιδιά τα οποία δοκιμάζουν τα παπούτσια πριν τα παραλάβουν, προσφέροντας την καλύτερη ανταμοιβή: χαμόγελα αληθινά και ζεστές παιδικές αγκαλιές. 

παιδιά σε ανάγκη

Διανομή παπουτσιών σε φορείς αλλά και σε δομές προσφύγων

Ως  επίσημος συνεργάτης της TOMS (Giving Partner)  στην Ελλάδα, το Μαζί για το Παιδί, μοιράζει παπούτσια σε ιδρύματα, φορείς αλλά και σε δομές προσφύγων. Από το 2015 έως σήμερα έχουν διατεθεί συνολικά περισσότερα από 60.000 ζευγάρια παπούτσια και φέτος υπολογίζεται να δοθούν περίπου 20.000 επιπλέον, γεγονός το οποίο αποδεικνύει πως η αγκαλιά της Ένωσης μεγαλώνει για να χωρέσει ακόμη περισσότερα παιδιά! Οι διανομές έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν έως τον Ιούλιο του 2018. θα πραγματοποιηθούν διανομές σε περισσότερες από 40 περιοχές σε Αττική, Ήπειρο, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη, Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κεφαλονιά και Κρήτη. 

Σημαντικό κομμάτι, οι εθελοντές και οι υποστηρικτές

Το μεγάλο εγχείρημα που έχει αναλάβει το Μαζί για το Παιδί υλοποιείται με τη βοήθεια εθελοντών αλλά και τη συμπαράσταση των εταιρειών TOMS, Aegean, Hertz, Freedom Logistics, Aeromet και Cosmos Sport  που συνδράμουν ουσιαστικά στην υλοποίηση τους έργου μας σε όλη την Ελλάδα.

MGTPLogo

Σχετικά με το «Μαζί για το Παιδί»: Το «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Ένωση «Μαζί για το Παιδί» | Αγίου Θωμά 14, Αθήνα, 115 27 | T. 210 74 82 690 | F.210 74 82 664

www.mazigiatopaidi.gr |www.supportmazi.gr | www.facebook.com/mazigiatopaidi | Twitter/Instagram: @mazigiatopaidi

Leave a Reply