ΒΟΗΘΑΜΕ ΟΛΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ

PAIDIKO MOUSEIO CROWDFUNDINGΜετά από 22 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας στην Πλάκα, το νέο Παιδικό Μουσείο που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του σωματείου Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων μεταφέρθηκε σε έναν σύγχρονο χώρο στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών. Νέα και ανανεωμένα εκθέματα και εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες αναπτύσσονται, ώστε τα παιδιά να συνεχίσουν μέσα από τη βιωματική μάθηση να ανακαλύπτουν και να χαίρονται τον κόσμο μέσα στον οποίο ζουν, με σεβασμό στον εαυτό τους, το περιβάλλον και την κοινωνία.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο ετοιμάζεται να υλοποιήσει ένα μεγάλο Όραμα «το νέο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας», ένα μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας, με σύγχρονες μουσειολογικές προδιαγραφές, προσβάσιμο σε κάθε παιδί, στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών και προσκαλεί το κοινό να συμβάλλει στη δημιουργία του. Μέσα από την ειδική πλατφόρμα χρηματοδότησης crowdfunding Give & Fund, παροτρύνει κάθε έναν που επιθυμεί να συμμετέχει στην καμπάνια «Χτίζουμε και Δημιουργούμε το νέο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, προσβάσιμο σε κάθε παιδί!».

Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα άμεσα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να αποτελέσουν μέρος αυτού του μεγάλου έργου, όπου κι αν βρίσκονται στην Ελλάδα ή στον κόσμο, επιχειρηματίες, ιδιώτες, οικογένειες, φοιτητές, τοπική αυτοδιοίκηση, εκπρόσωποι του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Για να κάνετε τη δωρεά σας, κάντε κλικ εδώ.

Το Όραμα για το νέο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι να αποτελεί ένα μουσείο για όλη την οικογένεια, σημείο αναφοράς στην ελληνική αλλά και παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα.  Έχει μελετηθεί με τις πιο σύγχρονες μουσειολογικές προδιαγραφές και έχουν προβλεφθεί ειδικές κατασκευές απαραίτητες ώστε να είναι προσβάσιμο σε κάθε παιδί, όπως:

  • Για άτομα με κινητικές δυσκολίες και την πρόσβαση στο δεύτερο επίπεδο του κτιρίου: μια ράμπα, ένας ανελκυστήρας
  • Για άτομα με προβλήματα όρασης: μια τρισδιάστατη μακέτα, τη μακέτα του μουσείου, ώστε να μπορούν να κατανοήσουν με την αφή το σύνολο του χώρου του Παιδικού Μουσείου και του Ωδείου Αθηνών, υπομνηματισμός/σήμανση στη γραφή Braille, αισθητηριακοί χάρτες και επιφάνειες, ηχητική σήμανση
  • Για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και μαθησιακές δυσκολίες: ειδικά παιχνίδια και κατασκευές, παιχνιδότοπος

Κάθε ένας μπορεί άμεσα να συνεισφέρει εύκολα στην ανάπτυξη των πόρων με τη δική του δωρεά, να γίνει πρεσβευτής και να διαδώσει το μήνυμα σε φίλους, συνεργάτες, γείτονες…

Επίσης, δωρεές μπορούν να γίνουν με κατάθεση στον λογαριασμό του ΕΠΜ στην Alpha Bank IBAN: GR9101401770177002002000328 με την αιτιολογία «Kαμπάνια».

Παράλληλα, έως τις 16 Ιουλίου, όσοι επιθυμούν έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τον νέο χώρο, να συνεργαστούν, να αλληλεπιδράσουν και να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα, με τις δικές τους ιδέες και απόψεις, πριν ξεκινήσουν οι κατασκευές. Ο χώρος είναι ανοιχτός κάθε Τετάρτη 11πμ – 7μμ & Πέμπτη – Κυριακή 11πμ – 3μμ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η συμβολή κάθε ενός είναι ιδιαίτερα σημαντική ώστε να επιτύχει αυτό το έργο και έτσι περισσότερα παιδιά χωρίς περιορισμούς να μπορούν να χαρούν το νέο Μουσείο. Με την υποστήριξη και συμμετοχή όλων, τα έργα και οι κατασκευές θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους, ώστε το νέο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών να ανοίξει στην πλήρη του μορφή.

Διεύθυνση: Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄17-19, 106 75 Αθήνα
Facebook: Ελληνικό Παιδικό Μουσείο / Hellenic Children’s Museum
Ιστοσελίδα: www.hcm.gr (Η νέα μας ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή) 

Το Παιδικό  Μουσείο της Αθήνας, αποτέλεσμα της καινοτόμου συνεργασίας του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, εγκαινιάστηκε το 1994, στο κτίριο της οδού Κυδαθηναίων 14 στην Πλάκα. Μετά από 22 χρόνια λειτουργίας στην Πλάκα, έχοντας φιλοξενήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, αλλάζει γειτονιά και αναπτύσσεται στον χώρο του εμβληματικού κτιρίου του Ωδείου Αθηνών. Το Παιδικό Μουσείο αποτελεί μία από τις πρώτες μουσειακές εμπειρίες των παιδιών και όσων πρωτομαθαίνουν. Κάθε παιδί, γονιός, εκπαιδευτικός ή άλλος επισκέπτης μπορεί να συμβάλλει με ιδέες και απόψεις για την ανάπτυξή του.