ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει να στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειες σε ανάγκη στην Ελλάδα και στέλνει το παρακάτω μήνυμα.

Ενόψει των καταιγιστικών εξελίξεων στη χώρα μας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» οφείλει με όλες του τις δυνάμεις να συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό κάθε παιδιού και οικογένειας που έχει ανάγκη.

Τις επόμενες μέρες, βδομάδες και μήνες «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλείται να διαχειριστεί τις θλιβερές συνέπειες της οικονομικής, κοινωνικής και ψυχολογικής κρίσης που δραματικά εξελίσσεται και πλήττει τα παιδιά, τις οικογένειες, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού της χώρας.
Ως εθελοντικός Οργανισμός, σημείο αναφοράς για τα δικαιώματα και την προστασία όλων των παιδιών, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλείται να ανταποκριθεί στις έκτακτες και αυξανόμενες ανάγκες που ξεδιπλώνονται για τα παιδιά και τις οικογένειες στη χώρα μας. Ως αναγνωρισμένος και καταξιωμένος για τις δράσεις του οργανισμός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» οφείλει να διασφαλίσει ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία θα είναι στο πλευρό κάθε παιδιού και κάθε οικογένειας που έχει ανάγκη.

– Στόχος μας είναι κανένα παιδί να μην μείνει χωρίς φάρμακα, χωρίς φαγητό χωρίς την αγάπη και φροντίδα που έχει ανάγκη.
– Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε παιδί που βρίσκεται σε κίνδυνο.
– Στόχος μας είναι να παρέχουμε υλική και ψυχολογική υποστήριξη σε κάθε οικογένεια που βρίσκεται σε κρίση και κάθε ιατρική φροντίδα για κάθε παιδί που έχει ανάγκη.
– Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε κάθε υπηρεσία που προσφέρουμε για την προστασία των παιδιών.

Με όλες μας τις δυνάμεις θα παλέψουμε για να διατηρήσουμε το δικαίωμα των παιδιών στη ζωή, το δικαίωμα των οικογενειών στην αξιοπρέπεια, το δικαίωμα των παιδιών να χαμογελούν. Με όλες μας τις δυνάμεις και την αγάπη με την οποία μας περικλείει ο κόσμος θα παλέψουμε για το αυτονόητο δικαίωμα για όλα τα παιδιά και τις οικογένειες εντείνοντας τις προσπάθειές μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στον αγώνα που καλούμαστε να δώσουμε χρειαζόμαστε την υποστήριξη κάθε Πολίτη, κάθε Εθελοντή, κάθε Επαγγελματία, φορέα και οργανισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε να ενώσουμε δυνάμεις, έτσι όπως ακριβώς μας είχε προτρέψει ο μικρός μας ιδρυτής, Ανδρέας Γιαννόπουλος, 20 χρόνια πριν.
Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, παραμένοντας στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών σε κρίση!

Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε!

Leave a Reply