Η ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ Β ΤΑ ΘΕΡΙΖΕΙ ΟΛΑ

Capture3Μια συγκλονιστική ιστορία είχαμε τη δυνατότητα να μάθουμε πρόσφατα. Μια συγκλονιστική ιστορία που μας υπενθυμίζει το πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε ως γονείς. H Τατιάνα Στεφανίδου, στην εκπομπή της στο Ε, φιλοξένησε μία μητέρα που μίλησε για την περιπέτεια που έζησε όταν η κορούλα της, ανήμερα της Παναγιάς, αρρώστησε από Μηνιγγίτιδα Β και κινδύνευσε να χάσει την ζωή της. Η οικογένεια ζει μόνιμα στη Γερμανία, αλλά η μητέρα κατάγεται από την Κρήτη, όπου και παραθέριζαν όταν το όνειρο έγινε εφιάλτης.

Capture4

Capture1-1024x633

Η μητέρα περιέγραψε πόσο ραγδαία εξελίχθηκε η νόσος στο κορμάκι της μικρής της κόρης και ότι δεν πίστευε με τίποτα ότι αυτό που έχει το παιδί θα μπορούσε να είναι Μηνιγγίτιδα Β. Τα λόγια της μας ανατριχιάζουν: «Η Μηνιγγίτιδα Β τα θερίζει όλα, δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Είναι σαν το domino, όταν πέσει ένα τουβλάκι πέφτουν όλα και η ζωή σου κρέμεται από μία κλωστή. Όταν παίρνω την κόρη μου αγκαλιά σκέφτομαι ότι είναι ολόκληρη, γιατί θα μπορούσε ή να έχει πεθάνει ή να είναι μισή. Και αν καμία φορά είναι ζωηρή, χαίρομαι που έχει και χέρια και πόδια για να μπορεί να είναι ζωηρή.»

Capture5

Capture9

Μετά το video με την μαρτυρία της μητέρας ακολούθησε συζήτηση στην οποία έγινε αναφορά στην επικινδυνότητα και στην ύπουλη φύση της νόσου. Ο παιδίατρος κος Νταλούκας επεσήμανε πως υπάρχει τρόπος πρόληψης της Μηνιγγίτιδας Β, μέσω του εμβολιασμού, και πως ο ίδιος, ως παιδίατρος, συστήνει στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους άμεσα για να τα προστατεύσουν από τις συνέπειες της νόσου.

μηνιγγίτιδα Β

Μην καθυστερήσετε, λοιπόν, ούτε μια μέρα. Επισκεφτείτε τον παιδίατρό σας και εμβολιάστε τα παιδιά σας, ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου.

Leave a Reply