ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ

ΤοπαλούδηΠριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την ενοχή των δυο κατηγορουμένων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για τον βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο, την 28η Νοεμβρίου του 2018. Η απόφαση είναι ομόφωνη, καθώς συμφώνησαν οι τρεις δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε μάλιστα να υπάρξει απόλυτη ησυχία στο ακροατήριο κατά την ανακοίνωση της απόφασης. Το δικαστήριο έκρινε ότι οι δύο κατηγορούμενοι διέπραξαν από πρόθεση την δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό. Πλέον αναμένεται η απόφαση επί των ποινών.

Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, που επίσης είχε ζητήσει τη ενοχή των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου συγκατηγορουμένου του. Σύμφωνα με μαρτυρίες από την δικαστική αίθουσα, η διαδικασία καθυστέρησε καθώς η εισαγγελέας εμφανίστηκε αργά στο δικαστήριο και μάλιστα κατά την είσοδό της καταχειροκροτήθηκε. Οι δυο κατηγορούμενοι άκουσαν αμίλητοι την απόφαση του δικαστηρίου, με την ενοχή τους να επισύρει ισόβια κάθειρξη, αν δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

mhteratopaloydi

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο συνήγορος του 23χρονου Ροδίτη ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας, προσθέτοντας «μακάρι η Ελένη να βρίσκονταν στη ζωή», η μητέρα του θύματος του απάντησε φανερά οργισμένη: «Δε γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυντικό; Δεκαεφτά χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου». Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη αποχώρησε στη συνέχεια από την αίθουσα, καταχειροκροτούμενη. Έξω από το δικαστήριο έχουν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα που φωνάζουν συνθήματα στη μνήμη φοιτήτριας.

dikitopaloydi__1_

topaloudi2

Τα ελαφρυντικά που ζητούν για τους κατηγορούμενους οι δικηγόροι:

Για τον 23χρονο Ροδίτη: ακαταλόγιστο ή επικουρικώς μειωμένο καταλογισμό, μετεφηβικής ηλικίας, ειλικρινούς μεταμέλειας και καλής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της δίκης.

Για τον 21χρονο Αλβανό: ακαταλόγιστο μετεφηβικής ηλικίας, πρότερου σύννομου βίου, καλής συμπεριφοράς κατά την πράξη και ότι βρισκόταν σε σχέση εξάρτησης με τον 23χρονο.

Leave a Reply