ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ|Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΦΕΥΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Goethe-Institut Athen

Είτε αυτοκίνητο, τηλέφωνο ή ηλεκτρονικός υπολογιστής, οι γερμανικές εφευρέσεις συνεχίζουν να αλλάζουν τον κόσμο. Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Fraunhofer και το Ινστιτούτο Max-Planck, το Goethe-Institut Athen αφιερώνει μία έκθεση στη Γερμανία, την χώρα των εφευρέσεων και της έρευνας. Στο επίκεντρο βρίσκονται τόσο ιστορικές ανακαλύψεις, όσο και μελλοντικές καινοτομίες. Μια ματιά στον τομέα της έρευνας στη Γερμανία δε θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει.

Περίεργα τσιτάτα διάσημων ανθρώπων εισάγουν τους επισκέπτες στις επτά θεματικές ενότητες: της πληροφορικής, ενέργειας, κινητικότητας, επικοινωνίας, ιατρικής, οπτικής και των υλικών. Κάθε ενότητα περιλαμβάνει πέντε με έξι εκθέματα, τα οποία εξηγούνται και απεικονίζονται σε ένα ξεχωριστό τοίχο με εικόνες και κείμενα. Διαδραστικά στοιχεία ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να συμμετάσχουν ενεργά. Ταινίες και ακουστικοί σταθμοί συμπληρώνουν τα εκθέματα καθώς και ένα ενδιαφέρον workshop για τον τηλέγραφο.

Στο μεσαίο τμήμα της έκθεσης ο επισκέπτης λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές και την έρευνα στη Γερμανία. Η έκθεση συνδυάζει το μάθημα των Γερμανικών με τις εφευρέσεις, παρέχοντας εξαιρετικό υλικό για διαθεματική διδασκαλία.Απευθύνεται κυρίως σε νέους, μαθητές και σπουδαστές, μεταξύ 15 και 25 ετών.

Goethe-Institut Athen

Διάρκεια έκθεσης: 7-22 Δεκεμβρίου 2017 στο φουαγιέ του Goethe-Institut Athen

Εγκαίνια στις 13.12.2017, στις 18:00

Ομήρου 14-16

Τηλ. 210 3661000

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίεςhttp://www.goethe.de/lhr/prj/ede/elindex.htm

Leave a Reply