ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕΛΩΔΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΟ ΩΔΕΙΟ

Το Χαλκηδόνιο Ωδείο προτείνει για τους μικρούς του φίλους ένα μαγικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά 8-12 ετών, γεμάτο έμπνευση από ιστορίες και μελωδίες. Εμψυχώνει η Χριστίνα Κόλλια, δημιουργός της μεθόδου «Γράφω-Εκφράζομαι-Απελευθερώνομαι»

Τα παιδιά θα απολαύσουν αφηγήσεις για τη συναρπαστική ζωή των μεγάλων συνθετών. Θα ταξιδέψουν με τη φαντασία τους ακούγοντας γνωστά αποσπάσματα από τα έργα τους και θα γράψουν τις δικές τους ιστορίες, ανακαλύπτοντας τον θαυμαστό κόσμο που προσφέρει η σύνθεση των Τεχνών της μουσικής και της γραφής. 
Σκοπός του εργαστηρίου είναι να εκδηλωθούν οι πολύπλευρες δεξιότητες των παιδιών. Η απελευθέρωση της φαντασίας, η καλλιέργεια της προφορικής και γραπτής έκφρασης, η αλληλεπίδραση στην ομάδα, η εμψύχωση της αυτοεκτίμησης και της άμιλλας, έχουν ως αποτέλεσμα τη χαρά της δημιουργικότητας και τη βελτίωση των επιδόσεων στο σχολείο.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

για παιδιά 8-12 ετών

με την εμψυχώτρια Εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής και δημιουργό της μεθόδου «Γράφω-Εκφράζομαι-Απελευθερώνομαι» Χριστίνα Κόλλια

Θεματική Εργαστηρίου: «Γράφοντας μελωδικές ιστορίες»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016

Αντόνιο Λούτσιο Βιβάλντι

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν

ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

Φρεντερίκ Σοπέν

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

Ρόμπερτ Σούμαν

ΜΑΙΟΣ 2017

Τζουζέπε Βέρντι

ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

Γιόχαν Στράους

*Ανέκδοτα έργα της Χριστίνας Κόλλια, όπως: μύθοι, ποιήματα κι εν γένει λογοτεχνικά κείμενα, τα οποία διατίθενται εκ μέρους της για τη διεξαγωγή των μαθημάτων, καθώς και διασκευές κειμένων από τα διδακτέα βιβλία, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της συγγραφέως.

Από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 11.30 π.μ.-1.00 μ.μ. στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Ν.Φιλαδέλφειας, Δεκελείας 71 & Σ.Σταματιάδη 2 . 

Δηλώσεις Συμμετοχής στα τηλ.2102530080 και 2102856196.
www.halkidonio.gr

logo1

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΛΛΙΑ

Η Χριστίνα Κόλλια είναι εμψυχώτρια Εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής, συγγραφέας και ποιήτρια. Έχει σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας με μετεκπαίδευση στα Ομαδικά Δυναμικά και είναι δημιουργός της μεθόδου «Γράφω-Εκφράζομαι-Απελευθερώνομαι». Στις συνεργασίες της με φορείς περιλαμβάνονται το Μουσείο Ηρακλειδών, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού καθώς και το Κέντρο Επαγγελματικής Προεργασίας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργογραφία: «Περιπέτεια στο βασίλειο των θεών», παιδικό, εκδόσεις Μιχ. Σιδέρη (2008). «Δώδεκα», εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική, συλλογικό μυθιστόρημα (2010). «Το μυστικό της Ανεμότρυπας», παιδικό, εκδόσεις Φίλντισι (2012). «Ελληνικό Πάσχα», συλλογικό, εκδόσεις Ψυχογιός (2012). «Κραυγές Ζώσες», ποιητική συλλογή, εκδόσεις Ιωλκός (2013). «Η ποίηση συναντά την ποίηση», συλλογικό έργο, εκδόσεις Ιωλκός (2014). «Το γέλιο κάνει καλό στο σχολείο», συλλογικό, έκδοση ΙΒΒΥ (2015). «Έχετε δυο νέα μηνύματα από τον Αίσωπο», παιδικό, εκδόσεις Ιωλκός (2015) «Ψυχοδρόμιο», υπό έκδοση, ποιητική συλλογή, εκδόσεις Ιωλκός (2016)
Βραβεύσεις: «Το μυστικό της Ανεμότρυπας», Γ΄ βραβείο παιδικής λογοτεχνίας, πανελλήνιος διαγωνισμός Π.Ε.Λ. , (2009). «Οδύσσειος Έρως», ποίημα, Γʼ διεθνές βραβείο ποίησης (2011).
Τιμητικές διακρίσεις: «Το μυστικό της Ανεμότρυπας» παρουσιάστηκε στην ημερίδα του ΕΚΠΑ «Φιλοσοφικές και θεραπευτικές πρακτικές», 21.1.12.
Θεατρικά έργα: «Περιπέτεια στο βασίλειο των θεών», διασκευή, σε σκηνοθεσία Όλγας Γκάτζιου, θεατρικό εργαστήρι Δήμου Ελληνικού, 2010. «Το μυστικό της Ανεμότρυπας», διασκευή,  σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κουτσουρέλη, Ερευνητική και Καλλιτεχνική Ομάδα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, 2012. «Ύμνος στη Ζωή- αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά», συγγραφή κειμένων και ποιητικών αντιστίξεων, σε σκηνοθεσία Θάλειας Αργυρού, θέατρο Αργυρούπολης Μίκης Θεοδωράκης, 2012. «Κραυγές Ζώσες», διασκευή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δρίτσα, στα πλαίσια του Φεστιβάλ: Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών, 2014.

Μελέτες της για συγγραφείς και κρτικογραφίες βιβλίων δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και έχουν παρουσιαστεί σε θεατρικά αναλόγια.

dscf6782

Leave a Reply