ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΚΠΙΣΝ ΜΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από το Σαββατοκύριακο 6-7 Φεβρουαρίου, το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), καλωσορίζει τους επισκέπτες στις νέες, μόνιμες εγκαταστάσεις του, εντός του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Μέσα από το νέο του χώρο, το Κέντρο Επισκεπτών προσφέρει στο κοινό μία νέα, συναρπαστική οπτική γωνία του εργοταξίου, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους βρεθούν εκεί, να έρθουν ακόμα πιο κοντά στο ΚΠΙΣΝ και να παρακολουθήσουν τα τελευταία βήματα προς την ολοκλήρωση του έργου.

Το νέο Κέντρο Επισκεπτών αποτελεί, ουσιαστικά, το πρώτο κομμάτι του έργου σχεδιασμένο από τον Renzo Piano, το οποίο παραδίδεται στο ευρύ κοινό προς άμεση χρήση.

Στο πλαίσιο αυτό, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ συνεχίζει τις εκδηλώσεις του, και το Σαββατοκύριακο 6 -7 Φεβρουαρίου, θα υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους με εκδηλώσεις γεμάτες μουσική, που οργανώνονται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το Σαββατοκύριακο 6 -7 Φεβρουαρίου περιλαμβάνουν:

Εργαστήριο για παιδιά 

Μουσικό Κλειδί –6.2.2016,  Ώρα 12.00

Νέοι, διακεκριμένοι διεθνώς ερμηνευτές προσεγγίζουν με αυθορμητισμό και φρεσκάδα την ιστορία και τα βασικά δομικά στοιχεία της κλασικής μουσικής και μεταδίδουν τον έμφυτο ενθουσιασμό τους στους μικρούς ακροατές 9-12 ετών ερμηνεύοντας ζωντανά έργα του κλασικού ρεπερτορίου. Το εργαστήρι έχει διαδραστικό χαρακτήρα και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά.

Παιδιά που μαθαίνουν κάποιο μουσικό όργανο, μπορούν να το φέρουν μαζί τους στο εργαστήρι.

Για παιδιά 9-12 ετών.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή  

Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους 

Ιγκόρ Στραβίνσκυ “Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης” –6.2.2016,  Ώρα 18.00

Οι Ελληνογερμανίδες πιανίστες Δανάη & Κυβέλη Ντέρκεν, καλλιτεχνικές Διευθύντριες του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου και ανερχόμενα αστέρια της κλασικής μουσικής, θα ερμηνεύσουν την Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκυ για 4 χέρια.

Περισσότερα από εκατό χρόνια μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα της, η Ιεροτελεστία της Άνοιξης παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά έργα σε όλο τον κόσμο, αποπνέοντας μία διαχρονική νεότητα.  

Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους

Συναυλία «τσέπης» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής –7.2.2016,  Ώρα 12.00

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μία μικρή συναυλία «τσέπης» με πιάνο και με μία ή δύο φωνές. Με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, μονωδοί και μουσικοί κάνουν μια πρώτη σύνδεση του λυρικού θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο ΚΠΙΣΝ.

Συμμετέχουν οι: Γεωργία Ηλιοπούλου, υψίφωνος\Σταμάτης Μπερής, τενόρος\ Δόμνα Χάλαρη, πιάνο

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el. 

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus: Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.  

Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών για τις προεγγραφές και τυχόν άλλες διευκρινίσεις:

Τηλ: 210 8778396/8

Email: visitorscenter@snfcc.org.

Διεύθυνση: Ευριπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα

Leave a Reply