ΤΟ ΙQ ΤΟΥ MOZART| ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ποιος δεν έχει ακούσει για το IQ του Μότσαρτ;

Ποιος δεν έχει διερωτηθεί για το μυστήριο της μεγαλοφυίας του;

Ποιος δεν έχει θαυμάσει το τρομερό παιδί;

Μετά την περσινή επιτυχία «Τα παιδιά του Μπαχ», η Μάγδα Μαυρογιάννη μαζί με ταλαντούχους σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου αναβιώνουν τη ζωή του Μότσαρτ. Τα πιο ταλαντούχα παιδιά συναντούν το πιο ταλαντούχο παιδί, τον W.A. Mozart. Ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο βασισμένο στη ζωή, το έργο και τον χαρακτήρα του και με ιδιαίτερη έμφαση στο IQ του μεγαλοφυή συνθέτη.

mayrogianni-photo-021

Η Μάγδα Μαυρογιάννη στο ρόλο της Ναννέρλ αφηγείται με το δικό της τρόπο την ζωή της με τον μικρό της αδελφό Wolfgang Amadeus, όταν ο πατέρας τους Λεοπόλδος τους παρουσίασε στο κοινό και στα σαλόνια των ευγενών σαν παιδιά-θαύματα. Εκεί ο μικρός Amandeus κέρδισε τις εντυπώσεις με το μοναδικό του ταλέντο, τον χαρακτήρα αλλά και το χιούμορ του. Μάλιστα όταν έπαιξε μπροστά στην Αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία και εκείνη ενθουσιάστηκε, της είπε ότι όταν θα μεγαλώσει θα την παντρευτεί! Ο Wolfgang Amadeus Mozart παρόλη την ευφυία του ήταν μέχρι τέλους ένα αιώνιο ξεχωριστό παιδί. Μπορεί να έζησε μία σύντομη ζωή (1756-1791), άφησε όμως ένα τεράστιο έργο και ένα μυστήριο για τη μεγαλοφυία του που πάντα εκπλήσσει το κοινό.

Στην ατμόσφαιρα της μεγαλοφυΐας του θα μας μεταφέρουν η Μάγδα Μαυρογιάννη και οι σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου (πιανίστες, βιολονίστες, τσελίστες, τραγουδιστές, πνευστά, κρουστά, παιδική χορωδία), ερμηνεύοντας τα έργα του. H ένωση της αφήγησης με τη μουσική ερμηνεία των ταλαντούχων μουσικών που συμμετέχουν θα μας μεταφέρει πειστικά στην εποχή εκείνη, δημιουργώντας εικόνες, ρυθμό, ένταση, ενδιαφέρον και συγκίνηση στην φαντασία του θεατή.

iq-mozart

Συντελεστές:

Ιδέα-κείμενο-αφήγηση-σκηνοθετική επιμέλεια: Μάγδα Μαυρογιάννη

Συμμετέχουν σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου.

Στη μουσική επιμέλεια η Μάγδα Μαυρογιάννη συνεργάστηκε με τους καθηγητές του Εθνικού Ωδείου:

Βίκυ Βούρτση, Μαρίνα Λαμπρινούδη, Άννα Καρκανιά, Λουντμίλα Λιμόροβα, Όλγα Μπακμανίδη, Σπύρος Στεργίου, Μαρία Κανατσούλη, Γιάννης Σαμπροβαλάκης, Νίκος Σπανάτης.

Πού: Πολυχώρος Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πότε: Σαββάτο 26 Νοεμβρίου, 3 Δεκεμβρίου, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 19:00

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 15 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων: € 10, € 8 (παιδικό)

Έναρξη προπώλησης: 7 Νοεμβρίου

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

www.ticketservices.gr

Εκδοτήρια:

Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)

Δε-Πα 9:00 – 17:00, Σα 10:00 – 14:00

Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)

Δε-Πα & Κυ 10:00 – 16:00

Τηλεφωνικά 210 72 34 567

Πληροφορίες την ημέρα της παράστασης στο 210 72 82 554

Leave a Reply