Η ΚΛΕΙΩ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ: Η ΤΖΑΖ

Η Kλειώ ταξιδεύει στον μουσικό χωροχρόνοΗ Κλειώ, ένα κορίτσι ζωηρό και γεμάτο περιέργεια που ταξιδεύει στον χωροχρόνο της μουσικής με τη βοήθεια ενός μαγικού βιβλίου, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. 

Kyriaki_proi_I_Kleio_taxidevei_ston_mousiko_xoroxrono_medieval_16589_159p

Στο τελευταίο φετινό ταξίδι της, η Κλειώ περνά τον Ατλαντικό Ωκεανό, με προορισμό την Αμερική, για να γνωρίσει την ιστορία της τζαζ.  Το βιβλίο της τη μεταφέρει στις φυτείες των σκλάβων, όπου γνωρίζει τη μικρή Andaleeb (ανταλίμπ=αηδόνι). Μαζί συζητούν για τη μουσική παράδοση που έφεραν οι σκλάβοι από τις πατρίδες τους –μια μείξη αφρικανικών και ευρωπαϊκών στοιχείων– και για το νέο είδος μουσικής που αρχίζει να διαμορφώνεται στην Αμερική και θα ονομαστεί αργότερα τζαζ. Η επόμενη σελίδα του βιβλίου μεταφέρει την Κλειώ στο Χάρλεμ του 1920, όπου μεσουρανεί το διάσημο Cotton Club. Κρυμμένη σε μια γωνιά παρατηρεί όλα τα όργανα που χρησιμοποιούν οι μουσικοί της τζαζ, λίγο πριν επιστρέψει στον 21ο αιώνα.

Στη συναυλία αυτή στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, μικροί και μεγάλοι κατανοούν ότι τα μουσικά ρεύματα δεν περικλείονται στα στεγανά του γεωγραφικού χώρου, αλλά επηρεάζουν τη μουσική μακρινών τόπων. Παράλληλα, γνωρίζουν την εξέλιξη των μουσικών οργάνων που χρησιμοποιούνται στα νέα είδη μουσικής από τον 20ό αιώνα και μετά.

Kalantzis - m

Στην τελευταία της συναρπαστική περιήγηση, την Κλειώ καθοδηγεί, όπως πάντα, η Σοφία Τοπούζη (ιδέα-επιμέλεια-κείμενα-παρουσίαση). Στο ταξίδι της, αυτή τη φορά, τη συντροφεύουν ο  Δημήτρης Καλαντζής (πιάνο, μουσική επιμέλεια), ο Σπύρος Παναγιωτόπουλος (ντραμς), ο Αλέξανδρος Δελής (μπάσο), ο Δημήτρης Παπαδόπουλος (τρομπέτα), ο Luis-Enrique Bu Pascual (κρουστά, τραγούδι) και η Τζένη Καπάδαη (τραγούδι).

 Η Kλειώ ταξιδεύει στον μουσικό χωροχρόνο: Η Τζαζ

Πότε: Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, ώρα 11:30 π.μ.

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Σοφία Τοπούζη | ιδέα-επιμέλεια-κείμενα-παρουσίαση

Δημήτρης Καλαντζής Sextet 

Δημήτρης Καλαντζής | πιάνο, μουσική επιμέλεια

Σπύρος Παναγιωτόπουλος | ντραμς

Αλέξανδρος Δελής | μπάσο

Δημήτρης Παπαδόπουλος | τρομπέτα

Luis-Enrique Bu Pascual | κρουστά, τραγούδι

Τζένη Καπάδαη | τραγούδι

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητές, παιδιά, νέοι έως 25 ετών, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών) 14 € (γενική είσοδος)

Eισιτήρια

210 72.82.333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες

210 72.82.333

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr   

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

https://plus.google.com/+MegaronGr

https://www.pinterest.com/megaronathens/

Leave a Reply