ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, και μαζί εκείνη η στιγμή του χρόνου όπου τα ζεστά φώτα της πόλης, οι μυρωδιές και οι μουσικές μας προκαλούν για ατελείωτες βόλτες! Και αυτή τη χρονιά η Δημοτική Αγορά Κυψέλης μας προσκαλεί σε μια διήμερη γιορτή, ένα χριστουγεννιάτικο παιδικό φεστιβάλ. Στις 23 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 21:00 & στις 24 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 18:00, τυλιχτείτε στο αγαπημένο σας ζεστό πουλόβερ και ελάτε να ανακαλύψετε χριστουγεννιάτικα μοναδικά δώρα για κάθε μικρό φίλο αλλά και για εκείνους τους πιο μεγάλους που στην ψυχή θα μείνουν πάντα παιδιά!Οι επιλογές θα είναι πολλές και θα έχετε την ευκαιρία να διαλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικά πρωτότυπα δώρα. Παιχνίδια, πολλά παιχνίδια – ξύλινα, vintage, χειροποίητα, lego, playmobil, πάζλ και πολλά ακόμη – ρούχα, αξεσουάρ, βιβλία και παραμύθια θα είναι κάποιες από τις επιλογές. Όσο εσείς θα ψάχνετε τα κατάλληλα δώρα, οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε πολλά διαφορετικά εργαστήρια! Ξεκινάμε με την προβολή μιας ταινίας μικρού μήκους και στη συνέχεια με έμπνευση από την ταινία θα ταξιδέψουμε και θα γνωρίσουμε την έβδομη τέχνη, την τέχνη του κινηματογράφου. Με οπτικοακουστικά κινηματογραφικά μέσα θα φτιάξουμε την δική μας ιστορία από την αρχή!

Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι των γιορτών, έτσι θα ήταν μεγάλη μας χαρά την Παρασκευή 24/12 στις 11.00 να τραγουδήσουμε μαζί με τους μικρούς και μεγάλους μουσικούς του Learning Space της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Οι μουσικοί μας θα αναλάβουν να μας συνοδεύσουν στα τραγούδια με βιολί & τσέλο!Πρόγραμμα εργαστηρίων: Πέμπτη 23/12 17.00 – 20.00 & Παρασκευή 24/12 12.00 – 15.00

  1. Σταθμός προβολής μικρού μήκους ταινίας
  2. Storyboard – Δημιουργία του πρώτου μου καρέ! Θα σχεδιάσουμε σε έναν πίνακα την δική μας ιστορία και θα μάθουμε πως μπορούμε να οπτικοποιήσουμε την ιδέα μας σε συνεργασία με την Cinemathesis.
  3. Δημιουργία αφίσας – Φτιάχνουμε την αφίσα της ταινίας μας με μεικτές τεχνικές κολάζ & ζωγραφικής σε συνεργασία με την Cinemathesis.
  4. Lego κατασκευές – Αφού μεταφέρουμε την ιδέα μας στον πίνακα, συνεχίζουμε με την δημιουργία της μακέτας μας με lego, playmobil και vintage παιχνίδια.
  5. Κουστούμια – Σχεδιάζουμε & κατασκευάζουμε το κουστούμι του ήρωα μας με μπογιές, πολύχρωμες ή και ασπρόμαυρες.
  6. Μουσική – Δημιουργούμε τον δικό μας ρυθμό με αυτοσχέδια μουσικά όργανα όπως το σώμα μας και συνεχίζουμε με τους στίχους.

Η είσοδος στο bazaar και η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.

*Στον χώρο θα υπάρχουν έξι διαφορετικοί σταθμοί με τις διαφορετικές θεματικές. Ο κάθε δημιουργός αφού δει τη μικρού μήκους ταινία (10΄ – 15’) μπορεί να αφιερώσει σε όποιον σταθμό τον εμπνέει περισσότερο όσο χρόνο επιθυμεί! Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά και εύπλαστα με στόχο το κάθε παιδί να ανακαλύψει τη δραστηριότητα που το εμπνέει περισσότερο! 

**Σημείωση: Λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού SARS-CoV-2, τα οποία τηρούνται με υπευθυνότητα και με πρώτιστη μέριμνα την ασφάλεια των επισκεπτών, σας ενημερώνουμε πως ο αριθμός του κοινού στον χώρο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης θα είναι κάθε στιγμή συγκεκριμένος. Εισέρχεστε στον χώρο επιδεικνύοντας: Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή Πιστοποιητικό Νόσησης ή αρνητικό αποτέλεσμα Rapid Test/ PCR Test. 

Leave a Reply