ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ! ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ-ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ-ΚΑΛΑΘΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ TAKIS

Ένα διαφορετικό και άκρως γιορτινό Σαββατοκύριακο για όλη την οικογένεια έρχεται στην πόλη! Μικροί και μεγάλοι καλούνται να μαγειρέψουν στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, να κατασκευάσουν ευφάνταστα στολίδια στα εργαστήρια art&craft, να επέμβουν στιλιστικά στο δέντρο του Ιδρύματος Takis, με πολλή μουσική και χορό, να ξεναγηθούν και να ετοιμάσουν όλοι μαζί τα Καλάθια της Αγάπης.

Στο Ίδρυμα Takis Κ.Ε.Τ.Ε., λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, στις 17 και 18 Δεκεμβρίου, γονείς και παιδιά φορούν τις ποδιές και τους σκούφους τους, σηκώνουν τα μανίκια και πιάνουν τις κουτάλες. Υπέροχες συνταγές ζαχαροπλαστικής βγαίνουν από το συρτάρι και γίνονται η αφορμή για το πιο ευωδιαστό και λαχταριστό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής!

Η δημιουργικότητα όμως δεν σταματά εκεί! Οι μικροί σεφ αφήνουν την κουζίνα και συνεχίζουν την ημέρα τους στο Μουσείο του Ιδρύματος, όπου μεταμορφώνονται σε πολυτάλαντους καλλιτέχνες! Με φυσικά υλικά από τους Κήπους, αλλά και με υλικά χειροτεχνίας φιλικά προς το περιβάλλον, δημιουργούν μοναδικά χριστουγεννιάτικα στολίδια και ευχετήριες κάρτες. Ένα έλατο στους κήπους περιμένει να διακοσμηθεί με τις χειροποίητες δημιουργίες και έπειτα να φωταγωγηθεί υπό τον ήχο χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.

Παράλληλα με τα εργαστήρια πραγματοποιούνται ξεναγήσεις, για όποιους συνοδούς το επιθυμούν, σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος, όπου ο Takis έζησε και δημιούργησε μοναδικά σύγχρονα έργα κινητικής τέχνης. Σκοπός της δράσης του Ιδρύματος είναι μέρος των γλυκών, των στολιδιών και των καρτών, που με τόση φροντίδα και αγάπη θα έχουν ετοιμάσει τα παιδιά και οι γονείς τους, να δοθούν σε τοπικές δομές ανηλίκων και ενηλίκων που έχουν ανάγκη.

Ελάτε να περάσετε δυο ξεχωριστές ημέρες, γεμάτες μυρωδιές, αρώματα, χρώματα και λάμψη προσφέροντας απλόχερα τα Καλάθια της Αγάπης σε αυτούς που πραγματικά το χρειάζονται. Προσοχή! Υπάρχει dress code! Φορέστε… ό,τι πιο γιορτινό έχετε!

Ημέρες: Σάββατο 17/12/22, 10:30 – 13:30| Κυριακή 18/12/22, 10:30 – 13:30

Αναλυτικά το πρόγραμμα ανά ημέρα:
10:30 – 11:30 Εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και χειροτεχνίας. Ξενάγηση ενηλίκων
11:30 – 12:30 Εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και χειροτεχνίας. Ξενάγηση ενηλίκων
12:30 – 13:00  Στολισμός Δέντρου – Κάλαντα
13:00 – 13:30 Προετοιμασία (αμπαλάζ) Καλαθιών Αγάπης

Για παιδιά ηλικίας 4 – 12 ετών

Κόστος: 15€ (1 παιδί + 1 συνοδός) για όλες τις δράσεις. Για κάθε επιπλέον παιδί το κόστος είναι 7€ και για κάθε συνοδό 5€. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Δηλώστε συμμετοχή στο edu@takisfoundation.org αναγράφοντας τα εξής:
Ημέρα επίσκεψης:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
Ηλικία παιδιού/ιών:
Αριθμό ενηλίκων:

ή  τηλεφωνικά στο 210 2313410 + 210 2389019 μιλώντας με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 17:00)

Leave a Reply