Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΤΟ BOOKTALKS

cover_1772Tο βιβλιοπωλείο-καφέ Booktalks και οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Στέργιας Κάββαλου “Η δυστυχία του να είναι κανείς μαθητής” την Κυριακή, 15 Απριλίου 2018, στις 12 το μεσημέρι, στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Αρτέμιδος 47 και Αγ. Αλεξάνδρου 58, Π. Φάληρο).

Η Στέργια Κάββαλου αφηγείται στα παιδιά την ιστορία του Κάρολου που έχει αρχίσει να βλέπει το σχολείο με πολύ κακό μάτι…
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, ζωντανή μουσική και δημιουργική χειροτεχνία.
Μια ιστορία για τον σχολικό εκφοβισμό που δεν αγαπάει τις συγκρίσεις, τη βία και την αντιπαλότητα, αλλά λατρεύει τα ξεχωριστά μας χαρακτηριστικά, τον σεβασμό και την ανοιχτή αγκαλιά.

MHN TO XAΣΕΙΣ!
Για παιδιά από 6 ετών

Πού: Βιβλιοπωλείο Booktalks, Αγ.Αλεξάνδρου 58 & Αρτέμιδος 47, Π.Φάληρο, 2109802520

Η δυστυχία του να είναι κανείς μαθητής

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Η δυστυχία του να είναι κανείς μαθητής”: Ο Κάρολος είναι μαθητής δημοτικού. Αν νομίζετε ότι ξυπνάει με όρεξη και χαρά να πάει στο σχολείο του, κάνετε μεγάλο λάθος. Όχι, δεν έχει πρόβλημα με τα μαθήματά του, διαβάζει και είναι και καλός. Το πρόβλημα είναι ο Άγγελος και τα αγγελάκια των μεσαίων θρανίων που τον πειράζουν για το μικρό του όνομα, το γαλατένιο δέρμα του, τα αστεία του γυαλιά. Μια μέρα, αυτά τα γυαλιά σπάνε. Όχι από μόνα τους. Κάποιοι συμμαθητές φροντίζουν γι’ αυτό. Μια, δυο, τρεις και ο Κάρολος αναγκάζεται να αποκαλύψει την αλήθεια στον «ιατρό των ματιών». Και η μία αλήθεια οδηγεί σε άλλες πολλές. Και τις μαθαίνουν όλοι. Η μαμά, η δασκάλα, η διευθύντρια και οι γονείς των μαθητών. Ευτυχώς, γιατί οι στενοχώριες και τα λυπημένα μυστικά καθόλου δεν ταιριάζουν στα μικρά παιδιά. Μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις εμπιστοσύνης, ο Κάρολος, ο Άγγελος και όλη η τάξη θα γίνουν από απλοί μαθητές συμμαθητές. Γιατί η τάξη είναι ομάδα και οι ομάδες, όπως και τα γλυκά, δένουν μόνο όταν τα υλικά τους είναι ενωμένα. Μια ιστορία για τον σχολικό εκφοβισμό που δεν αγαπάει τις συγκρίσεις, τη βία και την αντιπαλότητα, αλλά λατρεύει τα ξεχωριστά μας χαρακτηριστικά, τον σεβασμό και την ανοιχτή αγκαλιά.

Leave a Reply