SUMMER CAMP 2022: 9o ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ CAMP ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΔΙΟΜΗΔΟΥΣ

Στον πιο δροσερό κήπο της πόλης, οι Μορφές Έκφρασης δημιούργησαν για τα παιδιά μια παραμυθένια γωνιά, όπου η Φύση γίνεται  για λίγο το σπίτι τους και οι Τέχνες το όχημά τους στο  περιπετειώδες ταξίδι της ζωής! Οι Μορφές Έκφρασης, σε συνεργασία με τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους, διοργανώνουν από τις 20 Ιουνίου έως και τις 5 Αυγούστου 2022 και από τις 29 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2022 το 9ο καλλιτεχνικό summer camp τους, με στόχο να προσφέρουν στα παιδιά  5-15 ετών την ευκαιρία να εκφραστούν μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις, να παίξουν, να επικοινωνήσουν και να βιώσουν την ομορφιά της φύσης, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια και την υγεία τους.

Από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 4:00 μ.μ. τα παιδιά θα συμμετέχουν σε μια σειρά καλλιτεχνικών εργαστηρίων και θα απολαύσουν τη χαρά του να δημιουργείς, να εκφράζεσαι, να ονειρεύεσαι και να ανακαλύπτεις με άλλα παιδιά της ηλικίας σου, ιστορίες, μύθους, αλλά και περιπέτειες της ζωής, του ανθρώπου και της φύσης μέσα από το Θέατρο, τη Μουσική, το Τραγούδι, τη Γλυπτική, τη Ζωγραφική, τον Χορό και την Κίνηση. Και όλα αυτά σ’ ένα πολύ φιλικό και υποστηρικτικό περιβάλλον που ενισχύει τις έννοιες της φιλίας, της προσωπικής σκέψης και της αυτοβουλίας. Το Θέμα που θα διερευνήσουμε φέτος είναι «Οι Δημιουργοί της ευτυχίας»! Αλήθεια που βρίσκεται η ευτυχία; Και ποιος την έχει; Θα μπορούσαμε  να τη δημιουργήσουμε; Και με ποιόν τρόπο; Τελικά, μήπως είμαστε εμείς οι «Δημιουργοί της ευτυχίας»;

Μετά από δύο πολύ δύσκολα χρόνια, ας τους χαρίσουμε το πιο πολύτιμο δώρο, την ανεμελιά και τη χαρά που ταιριάζει σ’ ένα παιδί!

 *Για γονείς που δουλεύουν ως αργά υπάρχει και η δυνατότητα να παραμείνουν τα παιδιά έως τις 6:00 μ.μ.

Ενδεικτικό πρόγραμμα:

8:00 – 9:00  Προσέλευση

9:00 – 9:30 Παιχνίδια Καλημέρας! (Παιχνίδια ενδυνάμωσης της ομάδας, γνωριμία και επαφή)

9:30 – 10:15 Θεατρικά παιχνίδια

10:15 – 10:30 Δεκατιανό

10:30 – 11:30 Μουσικά παιχνίδια – Τραγούδι και ορχήστρα

11:30 – 12:00  Χορός και Κίνηση

12:00 – 13:00 Εικαστικά – κατασκευές

13:00 – 14:00 Μεσημεριανό γεύμα

14:00 -16:00  Ελεύθερη Έκφραση – Εργαστήριο σκηνογραφίας

(Ζωγραφική, ομαδικά παιχνίδια, συζητήσεις για την ημέρα που πέρασε, εικονογράφηση, επιτραπέζια, ελεύθερο παιχνίδι κ.ά.)

16:00 – 18:00 Φύλαξη

Τετάρτη – μια διαφορετική μέρα⇒ Κάθε Τετάρτη είναι μια μέρα έκπληξη! Το πρόγραμμά αλλάζει: Βόλτα στον κήπο, ομαδικά παιχνίδια θησαυρού, μαγειρική, περίπατος στους ανθώνες κΑι άλλες δράσεις-έκπληξη αλλάζουν και γεμίζουν την καθημερινότητα των παιδιών, προσφέροντάς τους νέες εμπειρίες!

Παρασκευή – ημέρα γιορτής⇒ Κάθε Παρασκευή μοιραζόμαστε  με τους αγαπημένους μας την περιπέτεια που ζήσαμε. Έτσι λοιπόν, θα είστε καλεσμένοι των παιδιών σας στην παρουσίαση  της εβδομάδας! Οι παραστάσεις της Παρασκευής  θα γίνονται στις 14:30 και μπορούν να τις παρακολουθήσουν οι γονείς.

Για παιδιά από 5 έως 15 ετών.

Φέτος το καλοκαίρι, οργανώνονται από τις Μορφές Έκφρασης και δυο ιδιαίτερες και ξεχωριστές δράσεις αποκλειστικά για εφήβους:

  • Το 2ο Εφηβικό θεατρικό master class με τη σκηνοθέτη Άννα Σεβαστή Τζίμα, τη χορογράφο Ζωή Σωτηροπούλου και άλλους επιλεγμένους συνεργάτες θα ανεβάσει με παιδιά 12-16 ετών τις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη.
  • Ο 1ος Μουσικός Κύκλος, ο Θωμάς Κινδύνης και η μουσικοπαιδαγωγική του ομάδα, δημιουργούν έναν μουσικό κύκλο για εφήβους 12-16 ετών που αγαπούν ή παίζουν μουσική για να δημιουργήσουν το δικό τους μουσικό σύμπαν σε μια κοινή συναυλία.  
Και οι δύο εφηβικές δράσεις έχουν διάρκεια 3 εβδομάδων (20 Ιουνίου  8 Ιουλίου).

ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Πού: Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Χαϊδάρι
Πότε: 20 Ιουνίου έως 5 Αυγούστου & 29 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου 2022
Κόστος/εβδομάδα: 90 ευρώ

Υπεύθυνη καλλιτεχνικού προγράμματος: Άννα Τζίμα

Ρωτήστε μας για:

  • Ειδικά πακέτα εκπτώσεων για αδερφάκια ή/και στην περίπτωση που επιλέξετε πάνω από 1 εβδομάδα
  • Δυνατότητα μεταφοράς με συνεργαζόμενο πούλμαν
  • Δυνατότητα χρήσης καθημερινού Menu με το συνεργαζόμενο catering
  • Δυνατότητα φύλαξης έως τις 18:00

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Tηλ: 210-3464903, 210-3464002
E-mail: morfesekfrasiscamps@gmail.com
www.morfesekfrasis.gr

Βοτανικός Κήπος Διομήδους
Ιερά Οδός 403

Leave a Reply