ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

ανοιξιάτικη σαλάταΑυτή η δροσερή ανοιξιάτικη σαλάτα αποτελεί το τέλειο πασχαλινό ορεκτικό πριν από το κυρίως πιάτο και συνοδεύει παντός είδους κρέας!

Υλικά:

  • 300 γρ. ανάμεικτα πράσινα λαχανικά
  • 10 καρύδια κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 100 γρ. μανούρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 10 φράουλες
  • ¼ φλιτζάνι λάδι
  • ¼ φλιτζάνι βαλσάμικο ξίδι
  • 1κ.γ. μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. νερό

Εκτέλεση: Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και τις φράουλες και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Τοποθετούμε τις πρασινάδες στο μπολ της σαλάτας. Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις πολτοποιούμε σε μπλέντερ μέχρι να μείνουν μικρά κομματάκια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάδι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, το μέλι και το ξίδι και ανακατεύουμε ελάχιστα. Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη, ώστε να ενωθούν τα αρώματα, και καραμελώνουμε τα καρύδια. Σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα καρύδια και το νερό και αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα καρύδια, ώστε η ζάχαρη να πάει παντού και αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε λαδόκολλα, ώστε τα καρύδια να κρυώσουν και να σταθεί πάνω τους η ζάχαρη για περίπου πέντε λεπτά. Κόβουμε το μανούρι σε τριγωνικές φέτες και το τοποθετούμε πάνω στη σαλάτα, μαζί με λίγες φράουλες σε φέτες. Από πάνω προσθέτουμε τα καραμελωμένα καρύδια και στο τέλος τη βινεγκρέτ, την οποία πριν τη ρίξουμε, ανακατεύουμε λίγο με ένα κουταλάκι.

Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers. Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το στο Instagram!

Leave a Reply