ΡΕΘΥΜΝΟ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΜΕΡΗ

Ζώντας στην Κρήτη εδώ και τρία χρόνια πλέον, θεωρούμε τον νομό Ρεθύμνου ως μία από τις καλύτερες επιλογές ποιοτικών οικογενειακών διακοπών. Ξεφεύγοντας από τα μεγάλα ξενοδοχεία και τα «baby friendly» πλεονεκτήματά τους, έχουμε ανακαλύψει όμορφες εμπειρίες για όλη την οικογένεια.Φαράγγι Κουρταλιώτη
Οδηγώντας προς τις νότιες ακτές του νομού, στον δρόμο για το φοινικόδασος Πρέβελη, το κουρταλιώτικο φαράγγι καθηλώνει. Θεόρατα βράχια 600 μέτρων στέκουν επιβλητικά, ενώ ο αέρας που σφυρίζει στις μικρές και μεγάλες τρύπες θυμίζει κρόταλα, εξού και η ονομασία του φαραγγιού. Στο βάθος βρίσκεται το εκκλησάκι του Οσίου Νικολάου του Κουρταλιώτη, όπου οδηγούν σκαλιά. Εκεί είναι και οι πηγές του Κουρταλιώτη, ένα μικρό γεφυράκι και οι μοναδικής ομορφιάς καταρράκτες. Θα είναι έκπληξη για μικρούς και μεγάλους, καθώς τίποτα από όλα αυτά δεν είναι ορατό καθώς οδηγείτε!Φαράγγι Αγίου Αντωνίου (Πατσού)
Ποιος να μας το έλεγε ότι στο συνήθως ξερό κρητικό τοπίο θα βρίσκαμε έναν τόπο με τρεχούμενα νερά και πλατάνια, σαν να έχει ξεπηδήσει από την Ήπειρο. Κι όμως, λίγη ώρα έξω από το Ρέθυμνο, η περιοχή της Πατσού με το ομώνυμο φαράγγι είναι τόπος χαλάρωσης, οικογενειακής βόλτας και παρατήρησης της άγριας ζωής. Ο σπηλαιώδης ναός του Αγίου Αντωνίου, η σκιά καθ’ όλη τη διάρκεια της πεζοπορίας, οι μικροί καταρράκτες, αλλά και τα γεφυράκια θα σας ανοίξουν την όρεξη. Φυσικά υπάρχει και εστιατόριο στην είσοδο, πριν όμως από το φαγητό φροντίστε να ανηφορίσετε το μονοπάτι προς το σημείο παρατήρησης της περιοχής. Η θέα του Φράγματος Ποταμών θυμίζει ότι η επαρχία Αμαρίου αποτελεί τόπο ιδιαίτερης ομορφιάς!Τριόπετρα, Άγιος Παύλος και όχι μόνο
Εκεί στα νότια, όπου το μάτι χάνεται στο πέλαγος και η ομορφιά του τοπίου γίνεται πιο άγρια, εκεί χαιρόμαστε να περνάμε ολόκληρες μέρες, παρέα με τον γιο μας. Τα κρυστάλλινα νερά της Τριόπετρας, με τους βράχους – σήμα κατατεθέν, αλλά και οι αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου είναι σίγουρα γνωστά σε πολλούς. Δεξιά κι αριστερά θα βρείτε κι άλλες παραλίες, όπως τα Χειρομύλια, όπου, ακόμα και καταμεσής του καλοκαιριού, πηγαίνει λίγος κόσμος. Γιατί να αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη; Και, τι καλύτερο για παιδιά και ενήλικους να απολαύσουν εξαιρετικής ποιότητας ακτές, θυσιάζοντας λίγη ώρα οδήγησης;Οτιδήποτε κι αν αποφασίσετε, θα βρείτε το μέρος που σας ταιριάζει στον τόπο ετούτο. Συμβουλή μας; Μην αρκεστείτε στις συνήθεις επιλογές, χαρείτε οικογενειακώς πολλά περισσότερα!

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι travel writer και μαζί με τη σύζυγό του Αλιόνα μοιράζονται τις ταξιδιωτικές περιπέτειές τους στo aktravelife.com. Συνοδοιπόρος τους πλέον στα ταξίδια, ήδη από τον πρώτο μήνα της γέννησής του, είναι και ο μικρός τους εξερευνητής, ο Έκτορας.

Leave a Reply