REPLAY TOYS: ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ “ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ” ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ

Replay ToysΈνα κατάστημα με ξεχωριστά παιχνίδια, που θα μαγέψει τους μικρούς και θα ταξιδέψει τους μεγαλύτερους σε παιδικές αναμνήσεις, άνοιξε στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Το όνομά του  “Replay Toys” και η ετυμολογία του εκφράζει κυριολεκτικά τη φιλοσοφία του: εκεί που η αγορά επιτάσσει τον υπερκαταναλωτισμό, πατά ένα pause, και αμέσως μετά Replay, στοχεύοντας στην επαναχρησιμοποίηση των ξεχασμένων αγαπημένων παιχνιδιών.

Ο Νίκος και η Μισέλ, δυο φίλοι που τους δένει η αγάπη τους για αντικείμενα με ιστορία, ενώνουν τις δυνάμεις τους και σκηνοθετούν με αριστοτεχνία το happy end των κλασικών παιχνιδιών: παρουσιάζοντάς τα σε ένα νέο κοινό αντί να καταλήξουν -στην καλύτερη των περιπτώσεων- παραμελημένα σε κάποιο πατάρι. Πώς; Ανοίγοντας τις συλλογές τους και συγκεντρώνοντας αυθεντικά και διαχρονικά παιχνίδια από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκεί, τα παιχνίδια επανεκτιμώνται και αναβιώνουν δίνοντας την ευκαιρία σε διαφορετικές γενιές να ταξιδέψουν στον χρόνο… παίζοντας!

Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Replay toys συμβάλλει με τον δικό της τρόπο ώστε να:

  • Μειώσει τα υλικά που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής-χωματερές
  • Μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα και τις δυνητικά επιβλαβείς εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
  • Καλλιεργήσει τη λογική της επαναχρησιμοποίησης και της κυκλικής οικονομίας ενάντια στην αλόγιστη κατανάλωση και τη σπατάλη πόρων.
  • Φέρει κοντά γενιές από πολύ πολύ παλιά μέχρι σήμερα.
  • Προωθήσει την εκπαιδευτική πλευρά των παιχνιδιών και τη διαχρονική αισθητική τους και να τονίσει τη σημασία του παιχνιδιού ως βασική ανάγκη για μάθηση, συνεύρεση και δημιουργία.

Η Αγορά και το Impact Hub Athens υποδέχονται το νέο τους συγκάτοικο και σας καλούν σε ένα κατάστημα γεμάτο ζωντάνια, χρώμα, περίτεχνες φιγούρες και συλλεκτικά παιχνίδια – από αυτά που δεν κυκλοφορούν πια- αλλά και σύγχρονα προσεκτικά επιλεγμένα, που σας περιμένουν να τα αποκτήσετε.

Ο Νίκος και o Μισέλ, υπόσχονται ότι οι έντονες εικόνες αυτών των παιχνιδιών θα φρεσκάρουν τη φαντασία σας, επαναφέροντας τη μαγεία του να αισθάνεσαι και πάλι παιδί. Περισσότερα για το Replay toys: https://agorakypselis.gr/portfolio-item/re-play-toys/

Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα
Email: [email protected]
Τηλέφωνο:+30 210 3210146

*Στο κατάστημα του Replay Toys βρίσκονται συγκεκριμένοι κωδικοί προϊόντων που ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανανεώνονται. Όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια έχουν ελεγχθεί και απολυμανθεί από ειδικά μηχανήματα και δίνονται σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Αν έχετε παιχνίδια που δεν χρειάζεστε, μπορείτε να τα φέρετε στο Replay Toys, το οποίο είτε θα τα προωθήσει σε φορείς που τα χρειάζονται είτε θα τα αμπαλάρει για τον επόμενο φίλο.

** Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ανακαινίστηκε από τον δήμο Αθηναίων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Στη συνέχεια, σχεδιάζοντας μέσω του συνΑθηνά μια ανοιχτή διαδικασία για την ενεργό εμπλοκή των πολιτών στη διαχείριση του κτιρίου, ο δήμος Αθηναίων πραγματοποίησε το Μάιο του 2015 ανοιχτή διαβούλευση, ώστε να εκφραστεί το όραμα για την Αγορά από τους ίδιους τους κατοίκους. Με βάση τα αποτελέσματα ο δήμος προσκάλεσε φορείς της κοινωνίας πολιτών να σχεδιάσουν προτάσεις για τη λειτουργία της Αγοράς –με την προϋπόθεση να είναι οικονομικά βιώσιμο όσο και κοινωνικά επωφελές. Το Impact Hub Athens, που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει διεθνή εμπειρία στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, προκρίθηκε ως ο φορέας που αναλαμβάνει  τη διαχείριση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. Η νέα μορφή λειτουργίας της Αγοράς αποτελεί ένα καινοτόμο και πρότυπο μοντέλο με βασικούς άξονες τον πολιτισμό́, την εκπαίδευση, την κοινωνική καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Η λειτουργία της Αγοράς ελέγχεται από́ άμισθη επιτροπή παρακολούθησης που ορίζει ο Δήμος. Το νέο αυτό μοντέλο εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε δημόσιο κτίριο και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η λειτουργία της ΔΑΚ είναι αποκλειστική υπευθυνότητα του διαχειριστή, Impact Hub Labs ΜΚΟ.

Leave a Reply