Η ΑΝΕΜΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ “ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ”

Τα παιδιά για να μπορούν να ξεχνάνε ότι τους πονάει, χρειάζονται πολλές φορές ένα τραγούδι ή ένα παραμύθι. Ποιός από αυτούς τους γονείς, ποιός από τους πρόσφυγες που έχουν υποφέρει από τον ξεριζωμό τους έχει τη χαρά και τη δύναμη να τραγουδήσει, να παίξει ή να πει ένα παραμύθι στα παιδιά του;

Το κατάστημα παιχνιδιών Ανέμη αποφάσισε να τους δώσει αυτό που μπορεί, ένα παιχνίδι!

Λόγω των Χριστουγεννιάτικων ημερών που έρχονται, το κατάστημα Ανέμη, που βρίσκεται στο Χαλάνδρι στην Αθήνα, θα κάνει μια δράση προσπαθώντας να μαζέψει παλιά παιχνίδια και να τα δωρίσει στα παιδιά των προσφύγων στην Μυτιλήνη στηρίζοντας τη δράση της κας. Βάλιας Μπαρμπατιώτη «Ένα παιχνίδι για ένα χαμόγελο».

Τα παιχνίδια που δεν είναι σε καλή κατάσταση θα δοθούν για ανακύκλωση. Ελάτε μέχρι 31 Δεκεμβρίου να φέρετε  τα παιχνίδια που δεν χρειάζεστε που δεν τα παίζει κανείς και η Ανέμη θα το χαρίσει στα παιδιά αυτά που το έχουν τόση ανάγκη.

«Σκεπτόμενη το τι θα γινόταν αν έπρεπε να χωρέσω μέσα σε μία τσάντα σε ένα σακίδιο όλα τα υπάρχοντά μου και να εγκαταλείψω το σπίτι, τη χώρα μου, τη ζωή μου, η σκέψη μου πήγε σε πολλά πράγματα “πρώτης ανάγκης” και μεγάλης σημασίας τα οποία έκατσα και έγραψα -έτσι από μαζοχισμό μάλλον», γράφει η κ. Μπαρμπατιώτη στη σελίδα του «Ένα παιχνίδι για ένα χαμόγελο» .

«Ξαφνικά η Μαρία (η 19 μηνών κόρη μου) κλαίει απεγνωσμένα γιατί ψάχνει τον “κο Κουνέλι” αλλά δεν τον βρίσκει. Αφού βρίσκεται ο “αγνοούμενος”, κρυμμένος ανάμεσα σε άλλα παιχνίδια, την ηρεμεί και την βάζει για ύπνο ο Γιώργος, ενώ ταυτόχρονα εγώ τρέχω γρήγορα στο σαλόνι να συμπληρώσω απευθείας στη λίστα της “τσάντας” το κουνέλι. Ε, λοιπόν πολλά παιδιά, χιλιάδες παιδιά αφήσανε πίσω τα αγαπημένα τους κουνέλια… Και μέσα στον πόνο τους αυτοί οι γονείς πρέπει -εκτός από τον ξεριζωμό τους- να εξηγήσουν στα παιδιά τους όχι μόνον γιατί δεν έχουν πια πατρίδα αλλά γιατί δεν ήταν αρκετά σημαντικό να μπει μέσα στη τσάντα τους, το αγαπημένο τους παιχνίδι…Πάρτε παλιά παιχνίδια των παιδιών σας και κάντε τα αγαπημένα παιχνίδια αυτών των παιδιών που ακόμη και από μηνών κινδυνεύουν να χάσουν την παιδικότητά τους».

 Μια πρωτοβουλία του καταστήματος παιχνιδιών Ανέμη σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Book and Art στη Μυτιλήνη για τα παιδιά των προσφύγων που φθάνουν στη Λέσβο.

xamogelo_afisa

**Θερμή παράκληση: τα παιχνίδια να μην είναι μεγάλα, ογκώδη και βαριά για να μπορούν να τα κουβαλάνε οι οικογένειες, να είναι σε καλή κατάσταση και να μην έχουν πολεμικό χαρακτήρα (στρατιωτάκια, όπλα κλπ), για προφανείς λόγους.

Leave a Reply