ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΝΤΟΥ! «BEST OF» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2020-2021

Φέτος το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας και 10 χρόνια εκπαιδευτικών προγραμμάτων! Όλα αυτά τα χρόνια σχεδιάζει ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα με βασικούς άξονες τη γνώση, την ψυχαγωγία, την επικοινωνία και τελικά τη σύνδεση με το κοινό. Ανακαλύψτε τα καλύτερα εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις των τελευταίων 10 χρόνων ψηφιακά από όποιο σημείο και αν είσαστε!

Για τη φετινή σεζόν, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών σας καλεί  να συμμετέχετε  στα digital εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις  που εσείς ξεχωρίσατε την τελευταία δεκαετία, είτε Live on line μέσα από ψηφικές πλατφόρμες, είτε κατεβάζοντας από το site του Μουσείου www.otegroupmuseum.gr,  μαγνητοσκοπημένα videos (Videos on Demand) με εικαστικές και μουσικές δράσεις και διαδραστικά  ψηφιακά παιχνίδια  για να τα παρακολουθήσετε όποτε εσείς θέλετε!

Πιο συγκεκριμένα, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, δίκτυα και υπολογιστές, δράκοι και Φρυκτωρίες… όλα είναι στα χέρια σας μόνο με ένα κλικ… Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ο υπολογιστής σας! Μπείτε στον μαγικό κόσμο του Μουσείου και της Stem και κάντε την κράτησή σας ηλεκτρονικά στα online προγράμματα Stem  για παιδιά και γονείς που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 29 Νοεμβρίου και  6 Δεκεμβρίου!

1) «Άναψε» φωτιές και στείλε μήνυμα με πυρσούς!
Ημέρα Διεξαγωγής: Κυριακή 29 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου!
Ώρα: 10.30-12.00
Ηλικίες: 6-9 ετών
Με το πρόγραμμα Scratch Junior, τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και ταξιδεύουν  στο χρόνο ανακαλύπτοντας  τι ήταν και πως λειτουργούσαν  οι αρχαίες Φρυκτωρίες (δίκτυα τηλεπικοινωνιών). Με βοηθό την Cat,  σχεδιάζουν τη διαδρομή των φρυκτωριών και στέλνουν το δικό τους μήνυμα, «ανάβοντας» φωτιές!

2) «Φτιάξε κώδικες και στείλε τηλεγράφημα με σήματα Μορς!»
Ημέρα Διεξαγωγής: Κυριακές, 29 Νοεμβρίου και  6 Δεκεμβρίου!
Ώρα: 11.00-12.30
Ηλικίες: 10-12 ετών
Μέσω  του προγράμματος Scratch 3.0, τα παιδιά φτιάχνουν τους δικούς τους κώδικες για τη σχεδίαση μορσικού τηλέγραφου, προκειμένου να στείλουν τηλεγράφημα με σήματα Μορς.

Όλα τα προγράμματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών έχουν σχεδιαστεί με την υποστήριξη μουσειοπαιδαγωγού και εξειδικευμένου προσωπικού και είναι δωρεάν για το κοινό. Μουσείο Τηεπικοινωνιών

Leave a Reply