ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

μακαρόνιαΕίναι ακόμη μια μέρα από αυτές που έχει φτάσει μεσημέρι και ακόμη δεν έχεις αποφασίσει τι να μαγειρέψεις. Ξάφνου η πιο εύκολη ιδέα  σου έρχεται… και φυσικά είναι μακαρονάδα. Μέχρι εδώ όλα καλά. Σκέψου όμως πόσο νόστιμα θα μπορούσες να κάνεις τα μακαρόνια σου απλά αν τα συνόδευες με μια σάλτσα μανιταριού. Σκέψου επίσης πόσο γρήγορα μπορούν να μαγειρευτούν και πόσο υγιεινά μπορούν να γίνουν προσθέτοντας μόλις 2 θρεπτικά συστατικά. Φύγαμε για τη συνταγή.

Υλικά:

500 γρ. μακαρόνια Ματσάτα
600 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κρεμμύδια
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρέμες γάλακτος light
100 ml λευκό κρασί
50 ml ελαιόλαδο
Πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τη Ματσάτα μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ταυτόχρονα, ξεκινάμε τις διαδικασίες για τη σάλτσα μας. Σε έναν πάγκο κοπής κόβουμε όλη τα μανιτάρια σε όμοια κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και τα σκόρδα. Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το πράσο και μικρές φουντίτσες από μπρόκολο για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίσουμε το σωτάρισμα για άλλα 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί τα μανιτάρια και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αμέσως μετά προσθέτουμε τις κρέμες γάλακτος και βράζουμε για άλλα 4 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας με άφθονη σάλτσα και φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά).

*Tip: Σε περίπτωση που θέλετε να δώσετε μια πιο πηχτή υφή στη σάλτσα σας, πολτοποιήστε την πριν ρίξετε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα με τον πολυκόφτη ή το ραβδομπλέντερ.

Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers. Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το στο Instagram!

Leave a Reply