“ΚΟΥΚΟΥ!… ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ! ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΠΑΙΧΝΙΔΙ” ΣΤΟN ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΔΙΟΜΗΔΟΥΣ

Κούκου!...μια βόλτα στο δάσος!«Κούκου!…μια βόλτα στο δάσος!» Μια παράσταση-παιχνίδι παράσταση για βρέφη και μικρά παιδιά επιστρέφει! H πλέον κλασική παράσταση για βρέφη και μικρά παιδιά με επανειλημμένα sold out, συνεχίζει για 9η χρονιά να προσκαλεί τα μικρά παιδιά στον μαγικό της κόσμο! Η παράσταση της Άννας Σεβαστής  Τζίμα «Κούκου!… μια βόλτα στο δάσος!» ζωντανεύει και πάλι για τους μικρούς θεατές από τις Μορφές Έκφρασης στον πανέμορφο Βοτανικό Κήπο Διομήδους.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Το «Κούκου!… μια βόλτα στο δάσος!» είναι ένα βιωματική αφήγηση παραμυθιού για πολύ μικρά παιδιά. Συνδυάζει το θέατρο με τη μουσική, τη φαντασία και την περιπέτεια. Μια παράσταση – παιχνίδι που γεμίζει χαμόγελα τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τα μυεί στη μελωδία, στον ρυθμό και σε άλλες ιδιότητες της μουσικής!
– «Κού-κου! Θέλεις να παίξουμε;» είπε ένα πολύχρωμο πουλί κρυμμένο μέσα στις φυλλωσιές του δέντρου.
– «Ω, ναι!» απάντησε το πολύ ζωηρό παιδί.
– «Όμως πού είσαι;»
– «Έλα να με βρεις!»
Τι θα λέγατε να ξεκινήσουμε μια φανταστική βόλτα στο δάσος; Τι θα συναντούσαμε; Σίγουρα τραγούδι! Σίγουρα παιχνίδι! Σίγουρα φίλους

Τα παιδιά παίζουν μαζί: Στην παράσταση αυτή τα παιδιά παίζουν μαζί με τους ηθοποιούς και συμμετέχουν στις περιπέτειες του ήρωα! Θα δούνε από κοντά φυσικά μουσικά όργανα και πως με αυτά μπορούμε όχι μόνο να παίξουμε μουσική, αλλά και να αναπαράγουμε ήχους της φύσης!
Μουσική και τραγούδι: Η παράσταση γίνεται με τη χρήση φυσικών μουσικών οργάνων, τα οποία ακολουθούν τα παιδιά σε όλη την πορεία της παράστασης. Με τα μουσικά όργανα αλλά και το σώμα μας (body percussion) θα φτιάξουμε όλοι μαζί τους ήχους της φύσης. Η μουσική της παράστασης είναι βασισμένη στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff.
Αξίες και έννοιες: Στο παραμύθι μας το σπίτι του Κού-κου είναι το δάσος, το δάσος είναι το σπίτι του φίλου μας, αλλά και άλλων χιλιάδων ζώων, το αγαπάμε όπως το δικό μας σπίτι.

Η παράσταση παρουσιάζεται και στα σχολεία! 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ: Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη το 1993, η καλλιτεχνική τους πορεία αγκαλιάζει ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: Εκπαίδευση, έρευνα, Παραστάσεις. Από το 2010 η αγάπη τους για το παιδί αλλά και οι εξιδεικευμένες σπουδές τους σε σχέση με το θέατρο για παιδιά, οδηγούν την ομάδα σε μια συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, Η καλλιτεχνική Διευθύντρια του παιδικού τμήματος Άννα Σεβαστή Τζίμα, δημιούργησε εκτός από την παιδική θεατρική σκηνή και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.
Η παράσταση «Κούκου!…μια βόλτα στο δάσος!» συμμετέχει στα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ
Ένας θεσμός που δημιουργήθηκε, πριν ένα χρόνο, από τις  Μορφές Έκφρασης σε συνεργασία με τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους. Κάθε Σάββατο και Κυριακή μέσα στον πανέμορφο δάσος του Βοτανικού κήπου, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών. Οι Μορφές Έκφρασης, με το μοναδικό τους τρόπο αφήγησης, αγκαλιάζουν Παραμύθια από την Ελληνική Παράδοση, Παραμύθια του Κόσμου αλλά και Αρχαίους Μύθους που  θα γαργαλήσουν τη φαντασία μας, θα γλυκάνουν τα αυτιά μας και θα ζεστάνουν την καρδιά μας. Η μουσική, ο ρυθμός, ο λόγος, η κίνηση και το συναίσθημα φορούν τα καλά τους και μας θυμίζουν πως όλα είναι παραμύθι…
Τα παραμύθια θα παρουσιάζονται στο ΥΠΑΙΘΡΙΟ φυσικό θεατράκι που δημιουργεί, ένα κοντινό, στην είσοδο του κήπου, ξέφωτο. Με παγκάκια από κορμούς δέντρων, μαξιλαράκια, και αποστάσεις ασφαλείας στον καθαρό αέρα το δάσους!Σύλληψη-κείμενο-τραγούδια-σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Ερμηνεύουν: Άννα Σ. Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου
Τιμές εισιτηρίων: 10€/ Ομαδικά (6 άτομα +): 8€
Για παιδιά από 18 μηνών έως 5 ετών
Διάρκεια: 50 λεπτά
Πότε: Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, Σάββατο 2 Οκτωβρίου, Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 17:30
Πού: Βοτανικός κήπος Διομήδους, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι
Ηλεκτρονική Προπώληση: Ticketservices
Τηλ: 210 3464903 – 210 3464002
Πληροφορίες/κρατήσεις για σχολικές παραστάσεις: Βλασία Βερβέρη, 6944 659865

Leave a Reply