Η ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ “ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΦΩΣ” ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ Β.&Μ.ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

Οι ωραιότερες ιστορίες με φως για την πιο λαμπρή γιορτή της Αγάπης έρχονται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022, με την αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη. Για παιδιά από 10 ετών και για ενήλικους. 

Λένε… πως τις ημέρες των Χριστουγέννων Φως απλώνεται παντού κι ένα νιογέννητο παιδάκι τολμά και κρατά στα χέρια του το πιο πολύτιμο Δώρο. Φέρνει στον κόσμο την Αγάπη.
Λένε… πως το Δωδεκαήμερο, ανοίγουν Πύλες Επτασφράγιστες, ενώνονται οι Κόσμοι και το Αόρατο γίνεται ορατό. Οι ψυχές λούζονται στο Φως, διψούν για Ζωή, για Ομορφιά, για Αρμονία.
Οι πιο όμορφες, βαθιά αληθινές ιστορίες, λέγονται αυτή την εποχή του χρόνου, όταν όλοι γινόμαστε μια μεγάλη συντροφιά και θυμόμαστε, με μνήμη αρχαία, αρχετυπική, πως τα παραμύθια, ανώνυμα, συλλογικά, έφτασαν ως εμάς, οδηγοί πολύτιμοι, στον έναν και μοναδικό δρόμο της Αγάπης.

Ελάτε στο χριστουγεννιάτικα στολισμένο Ίδρυμα Θεοχαράκη, να νιώσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα από την ιστόρηση, με μελωδίες και τραγουδίσματα και με τα πιο παράξενα μουσικά όργανα. Μια μοναδική βραδιά αφήγησης που γοητεύει τις καρδιές όλων εκείνων που έχουν το κουράγιο να βλέπουν τον κόσμο με την αθωότητα της παιδικής ψυχής.

Αφήγηση-τραγούδι: Σάσα Βούλγαρη.

Είμαι η Σάσα. Το να λέω ιστορίες είναι το έργο της ζωής μου, από την ανάγκη μου να μην ξεχαστεί αυτή η πανάρχαια Τέχνη. Λέω: ο πραγματικός παραμυθάς δεν έχει ανάγκη από πολλά! Θέλει μονάχα μια συντροφιά για να συμπορευτεί μαζί του στα βαθιά νερά των αρχαίων παραμυθιών. Δεν μαθαίνω ποτέ απ’ έξω τις ιστορίες της έντεχνης προφορικής λογοτεχνίας. Όσοι διαλέξετε να ζήσετε μαζί μου αυτήν την ιδιαίτερη βραδιά ετοιμαστείτε για ένα μαγικό ταξίδι ιστόρησης που θα μας βγάλει σε αχαρτογράφητα μέρη… μαζί!

Ιστορίες με Φως
Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:00
Κόστος συμμετοχής: 10€/άτομο
Κόστος συμμετοχής Φίλων THF: 9€/άτομο
Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ

  • Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από τουλάχιστον έναν ενήλικα.
  • Επιστροφές του αντιτίμου του εισιτηρίου γίνονται μόνο σε περίπτωση ακύρωσης του σχετικού προγράμματος από το Ίδρυμα.

Δείτε τα μέτρα προστασίας από τον covid-19 εδώ.

Η Σάσα Βούλγαρη είναι προφορική αφηγήτρια-πρωτοπόρος της νεοαφήγησης στην Ελλάδα- ψυχοπαιδαγωγός, συντονίστρια επιμορφώσεων-εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ανέπτυξε τη δική της μέθοδο εκπαίδευσης στην τέχνη της αφήγησης και στη δημιουργική γραφή. Αφηγείται αξιοποιώντας πλούσιες θεματικές για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Η πλούσια πορεία της αριθμεί πολυετείς και σταθερές συνεργασίες με μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αφηγήθηκε 13 ελληνικά παραμύθια στην ΕΤ(Ψέμματα κι Αλήθεια έτσι ειν΄ τα Παραμύθια, 1998 & ERTFLIX – παιδικά). Ήταν δύο φορές υποψήφια (2014 & 2015) της SCBWIGreece για το Διεθνές Βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award, για το σύνολο του έργου της.

Leave a Reply