“Ταξίδι στη Δύση”: Εργαστήριο για παιδιά στο πλαίσιο των Master Classes για την τέχνη της Όπερας του Πεκίνου από την GuoGuang Opera

GuoGuang OperaΤην Κυριακή 8 Οκτωβρίου, από τις 11:30 έως τις 14:00, οι μικροί μας φίλοι 6-11 ετών που θα παρακολουθήσουν το Workshop της GuoGuang Opera Company “Ταξίδι στη Δύση”, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, θα βιώσουν μια μοναδική μουσική εμπειρία, ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίσουν τους βασικούς χαρακτήρες του περίφημου “The Monkey King”.Για τους μη γνωρίζοντες, το “Ταξίδι στη Δύση” είναι ένα διάσημο κλασικό μυθιστόρημα της Ανατολής, μέρος του οποίου είναι και η γνωστή ιστορία “Ο Βασιλιάς Μαϊμού”. Και οι δυο αφηγήσεις έχουν περιοδεύσει στον κόσμο μέσα από την Όπερα του Πεκίνου και τα προγράμματά της.Η Guoguang Opera Company θα χρησιμοποιήσει την όπερα Guoguang για να παρουσιάσει το απόσπασμα “Borrowing the Fan”, από το “Ταξίδι στη Δύση”, μαζί με ένα μοναδικό workshop προσαρμοσμένο για παιδιά, ενώ θα προσφέρει επίσης ένα εργαστήριο διδασκαλίας μάσκας, επιτρέποντας στους μικρούς συμμετέχοντες να βιώσουν τον φανταστικό κόσμο του “Ταξιδιού στη Δύση”, όλοι μαζί επί σκηνής. Κυρίαρχη μορφή σε αυτό το εργαστήριο θα είναι ο Βασιλιάς Μαϊμού. Να είστε σίγουροι ότι η ενεργή δράση των παιδιών, που θα κάνουν τις κινήσεις του και τις γκριμάτσες του, θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό βιωματικό παιχνίδι.Κόστος συμμετοχής: 20 €  (1 συνοδός δωρεάν με κάθε παιδί)
Εισιτήρια συμμετοχής : www.ticketservices.gr


GuoGuang OperaΗ Guoguang Opera Company στην Αθήνα

Η GuoGuang, από την ίδρυσή της το 1995, έχει αφοσιωθεί στην κληρονομιά και στην αισθητική απόδοση της παραδοσιακής κινέζικης όπερας. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, η GuoGuang δημιούργησε ένα μοναδικό και εξαιρετικό στιλ όπερας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με βάση την τέχνη και τον πολιτισμό της Όπερας του Πεκίνου, η οποία γεννήθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα.

Το 2023, η GuoGuang Opera Company έχει προγραμματίσει  μια σειρά διαλέξεων, επιδείξεων και εργαστηρίων σε πόλεις της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας, σχετικά με τη σύγχρονη αισθητική των κλασικών χαρακτήρων Jingju της Όπερας του Πεκίνου. Πέραν του παιδικού workshop, στο ΙΜΚ, οι ενήλικοι –ηθοποιοί, χορευτές, καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, μα και ο καθένας που ενδιαφέρεται να αποκτήσει γνώσεις για την Όπερα του Πεκίνου– θα έχουμε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε εξαιρετικά ενδιαφέροντα εργαστήρια. Δείτε αναλυτικά:

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, 18:30- 21:00 
Παρουσίαση της σύγχρονης αισθητικής των γυναικείων χαρακτήρων Jingu, “Dan Roles

Επίδειξη της τεχνικής των συγκεκριμένων χαρακτήρων, κινησιολογία, τεχνική του make-up και showcase.

Στην Όπερα του Πεκίνου, το “旦” (dàn) αναφέρεται σε έναν γυναικείο ρόλο που συνήθως απεικονίζει νεαρές γυναίκες ή γυναίκες μέσης ηλικίας. Το “身段程式化” (shēnduàn chéngshìhuà) αναφέρεται στις προγραμματισμένες κινήσεις ή χορογραφίες που χρησιμοποιούνται από τους ηθοποιούς του dan για να εκφράσουν την προσωπικότητα, τα συναισθήματα και τις πράξεις του χαρακτήρα.

Το εργαστήριο περιέχει βασικά στοιχεία για τις τεχνικές και καλλιτεχνικές πτυχές των ρόλων “Dan” στην Όπερα του Πεκίνου.

Κόστος συμμετοχής : 80 €


Σάββατο 7 Οκτωβρίου  17:00- 19:30
Παρουσίαση της σύγχρονης αισθητικής των αντρικών χαρακτήρων Jingu, “Sheng Roles

Επίδειξη της τεχνικής των συγκεκριμένων χαρακτήρων, κινησιολογία, τεχνική του make-up και showcase.

Στην Όπερα του Πεκίνου, το “生” (shēng) αναφέρεται σε έναν ανδρικό ρόλο που συνήθως απεικονίζει νεαρούς άνδρες ή ηλικιωμένους χαρακτήρες. Το “身段程式化” (shēnduàn chéngshìhuà) αναφέρεται στις προγραμματισμένες κινήσεις ή χορογραφίες που χρησιμοποιούνται από τους ηθοποιούς “Sheng” για να εκφράσουν την προσωπικότητα του χαρακτήρα, τη δράση και τη συγκίνηση.

Το εργαστήριο περιέχει βασικά στοιχεία για τις τεχνικές και καλλιτεχνικές πτυχές των ρόλων “Sheng”, στην Όπερα του Πεκίνου.

Κόστος συμμετοχής: 80 €


Σάββατο 7 Οκτωβρίου, 20:00- 22:00 
Face painting (για ενήλικους) 

Η τέχνη του μακιγιάζ προσώπου στην Όπερα Guo Guang διαθέτει στοιχεία τελετουργίας και έχει ωριμάσει κατά τη διάρκεια χιλιάδων ετών της ανατολικής πολιτιστικής εξέλιξης. Εκτός από τα σταθερά μοτίβα μακιγιάζ προσώπου, υπάρχουν επίσης τελετουργικές κινήσεις που έχουν διατηρηθεί πλήρως. Το «Jumping Judgement», που παρουσιάζεται στη σκηνή της Όπερας Guo Guang, είναι ένα άυλο πολιτιστικό αγαθό που έχει μεταδοθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια στον πολιτισμό της Ανατολής. Αυτό το εργαστήριο θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα μοτίβα μακιγιάζ προσώπου και να κατανοήσουν τα υπέροχα στάδια της τελετής “Jumping Judgement”.

Κόστος συμμετοχής: 40 €

Πακέτο συμμετοχής και για τα 3 εργαστήρια –Master classes: 170 €

GuoGuang OperaΣτους συμμετέχοντες θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης από την Guo Guan Opera.
Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για το μακιγιάζ προσώπου είναι φυτικά, μη-τοξικά και συνοδεύονται από πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος. Μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήριά σας εδώ.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος
Τηλ: 210-3418550

Leave a Reply