Φτιάχνω τα δικά μου ρούχα. Εργαστήρι DIY στο Goethe-Institut Athen

Φτιάχνω τα δικά μου ρούχαΗ βιώσιμη κατανάλωση και η διαμόρφωση περιβαλλοντικής συμπεριφοράς διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο παγκοσμίως. Η καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης και της κοινωνικής ευθύνης είναι το κλειδί για την ευαισθητοποίηση όλων μας καθώς και η συνειδητοποίηση της έννοιας «περιβαλλοντικό αποτύπωμα». Ποιο είναι το ταξίδι των ρούχων στον πλανήτη από τη δημιουργία μέχρι την καταστροφή τους; Τι είναι το fast fashion; Τι θα συνέβαινε αν δεν “πετάγαμε” τα ρούχα μας αλλά τους δίναμε νέο στυλ; Τη Δευτέρα το απόγευμα, πάμε όλοι στο Goethe-Institut Athen, για το εργαστήριο “Φτιάχνω τα δικά μου ρούχα”. 

Φέρτε μαζί σας: Παλιά ρούχα (μπλουζάκια, τζιν, παντελόνια, φούστες, πουκάμισα, πάνινες τσάντες κλπ) αλλά και σεντόνια, υφάσματα, κουμπιά, μαξιλαροθήκες, κορδέλες…Όλα αυτά θα  γίνουν “καινούργια” με τα διάφορα εργαλεία:  μαρκαδόροι υφάσματος, ψαλίδια, διακοσμητικά, δαντέλες, κουμπιά, αυτοκόλλητα υφάσματα…

Η απ’Ουσία ασχολείται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων βιωματικού χαρακτήρα για παιδια από 3 έως 103 ετών, σε συνεργασία με σχολεία, εδοτικούς οίκους, δήμους, πολιτιστικούς φορείς και μουσεία. Κοινή αφετηρία των μελών της ομάδας απ’Ουσία, είναι το ενδιαφέρον για τη βιωματική και μη τυπική μάθηση καθώς και η πεποίθηση πως το παιχνίδι και η αυτορρύθμιση έχουν πρωταρχικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στόχος είναι η διαθεματική προσέγγιση όλων των προγραμμάτων, αξιοποιώντας την ξεχωριστή εμπειρία και τα διαφορετικά πεδία ενδιαφέροντος των μελών της απ’Ουσία.  

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων!
Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο bibliothek-athen@goethe.de

Εργαστήρι DIY: Φτιάχνω τα δικά μου ρούχα
Πότε: Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2022, 19:00 –20:30
Πού: Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000

www.goethe.de/athen

Leave a Reply