ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2022: ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 με το οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στα σπίτια των αρχαίων… χωρίς τηλεόραση και ίντερνετ», στο πλαίσιο του κοινού ευρωπαϊκού θέματος «Βιώσιμη Κληρονομιά». Ένας περίπατος στην αρχαία γειτονιά, κάτω από το Μουσείο, θα καταλήξει σε ένα υπαίθριο διαγενεακό εργαστήρι στους κήπους του, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά και τους συνοδούς τους να ανακαλύψουν ομοιότητες και διαφορές με τις σημερινές γειτονιές, να αγγίξουν αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων, να συζητήσουν με τους αρχαιολόγους για τα υλικά που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι και αν ήταν περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον απ’ ότι τα δικά μας. Τέλος, μικροί και μεγάλοι θα δημιουργήσουν τα δικά τους οικιστικά περιβάλλοντα εμπνευσμένα από τη ζωή των κατοίκων της αρχαίας γειτονιάς.Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022: Μουσείο Ακρόπολης
Πληροφορίες προγράμματος «Στα σπίτια των αρχαίων… χωρίς τηλεόραση και ίντερνετ»:
Ημέρες: Σάββατο 24/9 & Κυριακή 25/9
Ώρες
: 12 π.μ. & 12:15 μ.μ.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Ηλικίες: Παιδιά 7 έως 12 ετών και οι συνοδοί τους
Συμμετοχή: Έως 25 άτομα ανά πρόγραμμα. Εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας (10 ευρώ).
Τις ίδιες ημέρες η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη για όλους από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Leave a Reply