Πασχαλινά πειράματα και Science Escape Room στο Μουσείο Πειραμάτων

επιστημονική συνάντησηΤην Κυριακή 2 Απριλίου στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου μαθαίνουμε πόσα πειράματα μπορούμε να κάνουμε με το αβγό! Τα πασχαλινά πειράματα φέρνουν τη χαρά της ανακάλυψης στους μικρούς επιστήμονες 7 ετών και άνω, αλλά και τους πολύ μικρούς επιστήμονες 4 έως 6 ετών, που πειραματίζονται μαζί με τους γονείς τους!

Για τους πιο μεγάλους μας επιστήμονες 8-12 ετών το Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου διαθέτει το πρώτο Science Escape Room με πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Το σενάριο μυστηρίου και γνώσης “Thomas Edison Edition”, μέσα στο ρεαλιστικό σκηνικό του σπιτιού του μικρού Θωμά, μάς καλεί να απαντήσουμε στο κρίσιμο ερώτημα: «Τελικά, επιστήμονας γεννιέσαι ή γίνεσαι;». Ανακαλύψτε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων μας και γεμίστε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των μικρών μας φίλων, μέσα από τα κυριακάτικα εργαστήρια του Μουσείου Πειραμάτων. ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΒΓΟΜΑΝΙΑ
Junior Science για παιδιά 4-6 ετών με ενήλικο συνοδό & για παιδιά 7 – 11 ετών

Πάσχα χωρίς αβγά… δεν γίνεται! Έχετε όμως σκεφτεί πόσα πειράματα μπορούμε να κάνουμε με ένα αβγό; Το αγαπημένο εργαστήριο «Πασχαλινή Αβγομανία» για μικρούς επιστήμονες, αλλά και πολύ μικρούς επιστήμονες μαζί με τους γονείς τους, θα μας δώσει την απάντηση. Πειράματα φυσικής με αβγά, πειράματα βιολογίας με αβγά και φυσικά πειράματα χημείας με αβγά!

Ώρες διεξαγωγής Junior Science: 11.00-12.00 & 12.30-13.30
Κόστος συμμετοχής: 10€/1 παιδί με 1 ενήλικα και 15€/2 παιδιά με 1 ενήλικα ή 1 παιδί με 2 ενήλικες  
Ώρες διεξαγωγής 7-11 ετών: 12.15-13.30
Κόστος συμμετοχής: 10€/παιδί και 8€/παιδί για αδέλφια ή φίλους   THE SCIENCE ESCAPE ROOM – THOMAS EDISON EDITION: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ Ή ΓΙΝΕΣΑΙ; για παιδιά 8-12 ετών

Οι μικροί μας φίλοι πρέπει να βοηθήσουν τον νεαρό Θωμά να ανακαλύψει εάν είναι ή όχι απόγονος του Thomas Edison! Εξασκούν την παρατηρητικότητά τους, αξιοποιούν τις γνώσεις τους, κερδίζουν νέες μέσα από πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας και τελικά φθάνουν στην αλήθεια!
Έχει όμως πλέον τόση σημασία η αλήθεια; Ο Θωμάς, με τη συνδρομή των συμμετεχόντων, λύνει γρίφους, ολοκληρώνει πειράματα και τελικά αποδεικνύει ότι, είτε είναι, είτε δεν είναι απόγονος του Thomas Edison, μπορεί να γίνει ένας επιτυχημένος επιστήμονας!
Η δραστηριότητα έχει ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι σχεδιασμένη με τα χαρακτηριστικά δράσης ενός escape room, χωρίς όμως το άγχος της εξόδου από οποιονδήποτε κλειστό χώρο. Για λόγους ασφαλείας, κατά τη συμμετοχή των παιδιών υπάρχει διαρκής παρουσία και επίβλεψη από εκπαιδευτικό του Μουσείου Πειραμάτων, με τη φυσική του παρουσία εντός του χώρου και όχι από μακριά μέσω κάμερας.

Ώρες διεξαγωγής (8-12 ετών χωρίς την παρουσία ενήλικου συνοδού): 11.00-12.00
Κόστος συμμετοχής: 12€/άτομο και 10€/άτομο, για αδέλφια ή φίλους 

πασχαλινά πειράματαΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

  • Στον χώρο τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
  • Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση τροφίμων ή ροφημάτων στους χώρους αναμονής.
  • Σε όλα τα προγράμματα, εκτός των Junior Science (4-6 ετών), οι γονείς και οι συνοδοί δεν παραβρίσκονται στην αίθουσα όπου πραγματοποιείται το εργαστήριο.
  • Παιδιά κάτω των 4 ετών δεν παραβρίσκονται στις αίθουσες όπου πραγματοποιούνται τα εργαστήρια.
  • Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης στα 2107210105, 2109761030 καθημερινές 8.30 – 14.00 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Παρακαλούμε ελέγχετε το πρόγραμμα εκδηλώσεων, για πιθανές έκτακτες αλλαγές, οι οποίες ανακοινώνονται εγκαίρως στην ιστοσελίδα μας.

Χώρος διεξαγωγής: Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου
Θάλειας 3, 17343, Άγιος Δημήτριος – 350 μέτρα (5΄ περπάτημα) από τη στάση μετρό “Άγιος Δημήτριος – Αλέξανδρος Παναγούλης”, πλησίον του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου (Λεωφ. Βουλιαγμένης 260), 120 μέτρα ( 2΄ περπάτημα) από τη στάση λεωφορείου “Παναγίτσα”.

info@mouseiopeiramaton.gr
mouseiopeiramaton@gmail.com

Leave a Reply