18TH ATHENS JAZZ FESTIVAL KID’S EDITION

Athens Technopolis Jazz FestivalLadies and gentlemen are you ready to jazz? Are you ready to meet your jazz self? Your jazz-edition self? Αυτή τη χρονιά, η ενηλικίωση του αγαπημένου Athens Technopolis Jazz Festival φέρνει μαζί της μια σειρά συναρπαστικών και σούπερ… jazzy εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους μικρούς μας φίλους!

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου, μαζί με την ομάδα Novel Vox, τη Δήμητρα Νικολοπούλου και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, παίζουμε, δημιουργούμε και ενεργοποιούμε τη φαντασία μας υπό τους ήχους της jazz, μέσα από έξι ιδιαίτερα ευφάνταστες και πρωτότυπες δράσεις.

Ραντεβού λοιπόν στην Τεχνόπολη στο Athens Technopolis Jazz Festival! #JazzBeThere

#KatheMeraTexnopoli 

**Σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα, η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Technopolis

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα:

Σάββατο 9.06 

Μι όπως Μουσική, Μι όπως Μουσείο-Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Μπορεί μία φλογέρα να ρυπαίνει την πόλη; Τι σχέση έχουν τα κόρνα με τα κορνούτα; Ποιο κτίριο του παλιού εργοστασίου μοιάζει με τεράστιο τύμπανο; Μήπως το Μουσείο είναι μία… αλλιώτικη ορχήστρα; Μέσα από γρίφους και κρυμμένες πληροφορίες οι  μικροί μας φίλοι  ανακαλύπτουν τα κτίρια και τα μηχανήματα του εργοστασίου με έναν απροσδόκητο τρόπο.

*Για παιδιά 6 έως 9 ετών
Ημερομηνία: Σάββατο 9 Ιουνίου
Ώρες: 12.00-13.00
Σημείο εκκίνησης: Industrial Gas Museum Shop 

Χορεύουμε; Ζωγραφίζουμε; Ναι!- Εργαστήρι εικαστικού αυτοσχεδιασμού με jazz από τη Δήμητρα Νικολοπούλου 

Αν βάζαμε jazz στο ραδιόφωνο και χορεύαμε κρατώντας χαρτιά γεμάτα ρευστά χρώματα; Αν χορεύαμε κρατώντας χαρτόκουτες γεμάτες χρώμα και απλώνονταν χρωματιστές κηλίδες στο ρυθμό της μουσικής; Αν τα χέρια μας χόρευαν και τα πόδια μας ζωγράφιζαν; Εδώ, η τέχνη δημιουργείται διαδραστικά μέσα από την κίνηση των σωμάτων και τον ρυθμό της μουσικής. Νέα έργα αναπηδούν και μας παρασύρουν στα μονοπάτια της ζωγραφικής σε μεγάλες επιφάνειες στο πάτωμα και στους τοίχους. Το «Χορεύουμε; Ζωγραφίζουμε; Ναι!» είναι ένα εργαστήρι κίνησης και εικαστικού αυτοσχεδιασμού, εμπνευσμένο από το action painting του Αμερικανού καλλιτέχνη Jackson Pollock, καθώς και από τα ερεθίσματα του κινήματος της body art (1960 κ.έ.). Είσαι έτοιμος να ζωγραφίσεις καθώς κινείσαι;

Σχεδιασμός: Δήμητρα Νικολοπούλου

*Για παιδιά 4 έως 8 ετών
Ημερομηνία: Σάββατο 9 Ιουνίου
Ώρες: 12.00-13.00
Χώρος διεξαγωγής: SkyWalk

ια την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος τα παιδιά να φορούν άνετα και πρόχειρα ρουχαλάκια, καθώς κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου πιθανόν ν’ αποκτήσουμε πολύχρωμους λεκέδες. Ας έχουμε μαζί μας μια δεύτερη (εφεδρική) αλλαξιά. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί χωρίς παπούτσια, με πατούσες που αγγίζουν, χαιρετούν και ζωγραφίζουν.

Ζωγραφίζοντας την Τζαζ-Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την ομάδα Novel Vox 

Ένα εργαστήρι που συνδυάζει τα πάντα: jazz μουσική, χορό και ζωγραφική! Τα παιδιά, μεταμορφώνονται στην πιο ευχάριστη μουσική παρέα, γνωρίζοντας με παιγνιώδη τρόπο τα είδη της jazz μουσικής. Αυτοσχεδιάζουν, κινούνται στον ρυθμό και καλούνται να αποτυπώσουν σε ένα τεράστιο καμβά τα συναισθήματα που τους προκαλεί. Το αποτέλεσμα;  Ένα υπέροχο γραμμικό graffiti!

*Για παιδιά 7 έως 11 ετών
Ημερομηνία: Σάββατο 9 Ιουνίου
Ώρες: 12.00-13.00
Χώρος διεξαγωγής: Παιδική Χαρά 

Κυριακή 10.06 

Η Jazz  συλλογή του Μatisse: collage-Εικαστικό εργαστήριο κολάζ με θεατρικό παιχνίδι από τη Δήμητρα Νικολοπούλου


Ο Τελόνιους Μονκ, διάσημος τζαζίστας, είχε πει ότι η τζαζ είναι ελευθερία. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι η τζαζ είναι αυτοσχεδιασμός. Στο παιδικό μας εργαστήρι «Η Jazz συλλογή του Matisse: collage», θα αυτοσχεδιάσουμε ελεύθερα με τρισδιάστατα κολάζ, θεατρικό παιχνίδι και ομαδικές εικαστικές δημιουργίες. Θα εμπνευστούμε από έργα του διάσημου Γάλλου καλλιτέχνη Ηenri Matisse και το βιβλίο του “Jazz” με κολάζ, χαρακτικά και ποιητικά κείμενα του ίδιου. Ένας κλόουν, ο Ίκαρος, ένα άλογο, ένας αναβάτης και ο διευθυντής του τσίρκου Monsieur Loyal συναντιούνται στην Τεχνόπολη και μας παρασύρουν σε αυτοσχεδιασμούς με χρώμα και θέατρο. Οι τοίχοι θα γεμίσουν σχήματα κι εμείς θα ανακαλύψουμε νέα παιχνίδια.

σ.σ. ο αυτοσχεδιασμός είναι συνυφασμένος με την έμφυτη δημιουργικότητά μας & την ανάγκη μας για έκφραση, ανεξαρτήτως ηλικίας. So, let’s jazz!

Σχεδιασμός: Δήμητρα Νικολοπούλου

*Για παιδιά 4 έως 8 ετών
Ημερομηνία: Κυριακή 10 Ιουνίου
Ώρες: 12.00-13.00
Χώρος διεξαγωγής: SkyWalk

Παιδιά… χορεύουμε;-Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την ομάδα Novel Vox

Σου αρέσει η μουσική; Κουνάς το κεφάλι σου σε κάθε ρυθμό; Σιγομουρμουρίζεις πάντα το αγαπημένο σου τραγούδι; Ε τότε πάρε τους φίλους σου και έλα στο πιο απίθανο και πιο… τζαζ εκπαιδευτικό πρόγραμμα! Εδώ θα μάθουμε τα πάντα για την jazz μέσα από μουσικά παιχνίδια, θα δημιουργήσουμε jazz ρυθμούς με το σώμα μας αλλά και θα στήσουμε την δική μας jazz χορογραφία!

*Για παιδιά 7 έως 11 ετών
Ημερομηνία: Κυριακή 10 Ιουνίου
Ώρες: 12.00-13.00
Χώρος διεξαγωγής: Παιδική Χαρά

*Για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος τα παιδιά να φορούν άνετα και πρόχειρα ρουχαλάκια.

Κλεμμένα αρχεία-Παιχνίδι μυστηρίου από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
*Δράση στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Είναι δύσκολο να βρεις τα αρχεία του εργοστασίου… Καταστράφηκαν; Μήπως κάποιος τα έκλεψε; Ποιος μουτζούρωσε το ποινολόγιο; Οι μικροί μας φίλοι συμμετέχουν σε ένα μοναδικό κυνήγι θησαυρού, ανακαλύπτουν τα αρχεία του παλιού εργοστασίου φωταερίου, έγγραφα, φωτογραφίες και προφορικές μαρτυρίες, και ξεκλειδώνουν όλα τα μυστικά.

*Για παιδιά 7 έως 11 ετών
Ημερομηνία: Κυριακή 10 Ιουνίου
Ώρες: 12.00-13.00
Σημείο εκκίνησης: Industrial Gas Museum Shop

*Λύσε σωστά τους γρίφους  και θα έχεις έκπτωση σε επιλεγμένα είδη στο Industrial Gas Museum Shop.

Technopolis

Technopolis

*More jazz news? Just click here and #JazzBeThere.

Για να δείτε το πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων του 18th Athens Technopolis Jazz Festival, πατήστε εδώ.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324

press@athens-technopolis.grwww.technopolis-athens.com

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Leave a Reply