ΜΑΪΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

Στο Μουσείο Συναισθημάτων συνεχίζεται το «Γεια σου, Κύριε Φοβε», η έκθεση για τους διαφορετικούς φόβους που νιώθουν τα παιδιά και πώς να ζήσουν μαζί τους καλύτερα!

Κάθε Σαββατοκύριακο η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε πρωί από τις 10:00 μέχρι τις 13:00 με στόχο να προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά από 4 μέχρι και 12 ετών, στους εκπαιδευτικούς και στους ενήλικες που τα φροντίζουν να αντιμετωπίσουν το συναίσθημα του φόβου δημιουργικά μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα! Η είσοδος στην έκθεση κοστίζει 4 ευρώ, εκτός αν επιλέξετε και… συνέχεια!

Στη 1 το μεσημέρι, κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή, αμέσως μετά το τέλος της λειτουργίας της διαδραστικής έκθεσης, ξεκινά ένα διαφορετικό εργαστήριο ειδικά σχεδιασμένο για να συμμετέχουν ενήλικες και παιδιά μαζί! Το κόστος του κάθε εργαστηρίου είναι 8 ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η είσοδος στην έκθεση.

Για τον Μάιο του 2015 είναι προγραμματισμένα τα παρακάτω εργαστήρια:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ

ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΦΟΒΟ

«Το τέρας που το λένε … Φόβο!». Πόσα μάτια, χέρια και πόδια έχει το δικό σου τέρας που το λένε … Φόβο; Ένα εργαστήρι με δραστηριότητες που ενθαρρύνουν να γνωρίσουμε δημιουργικά και ευχάριστα τον εαυτό μας και την παρέα μας μέσα από… το συναίσθημα του φόβου!

Ημερομηνίες: Κυριακή 10 και 24 Μαΐου
Ηλικίες: για ενήλικες και παιδιά 6 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1 μ.μ. έως 2 μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ
Παραμυθοκαμώματα της… Ανυπομονησίας!

ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑΣ_

Τα παραμυθοκαμώματα του Μαΐου είναι αφιερωμένα στην ανυπομονησία! «Στα χωράφια του κόσμου των παραμυθιών καλλιεργείται η προσμονή που οι καρποί της είναι πεντανόστιμοι!!!» Ένα δημιουργικό εργαστήρι που μας βοηθάει μέσα από τη μυθοπλασία και τη διάδραση με το παραμύθι να επεξεργαστούμε το συναίσθημα της ανυπομονησίας.

Ημερομηνίες:2, 3, 9,16, 17, 23 και 30 Μαΐου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1 μ.μ. έως 2 μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΟΙ ΜΑΓΙΚΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ


«Οι μαγικοί μου φίλοι…». 
«Την καλοσύνη που ‘κανες θα σου την ξεπληρώσω, κι όταν βοήθεια χρειαστείς θα ‘ρθω να σου την δώσω…». ‘Όταν τα ζώα σαν μαγικοί βοηθοί προσφέρουν απλόχερα την βοήθειά τους στους ήρωες των παραμυθιών για να τους ανταμείψουν για το θάρρος, την τόλμη και την καλοσύνη τους. Ένα εργαστήριο αφήγησης, όπου τα παραμύθια ζωντανεύουν με κιθάρα, τραγούδι, κρουστά όργανα και αυτοσχέδια παιχνίδια.  

Ημερομηνίες:  Κυριακή 31 Μαΐου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 4 έως 94 χρονών
Ώρα: 1 μ.μ. έως 2 μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
ΚΑΡΑΤΖΑ 7, 11741 ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥΤΗΛ 210 9218329 | ΦΑΞ 210 9218323 
E-MAIL info@mce.gr | URL  www.mce.gr

Leave a Reply